Domáce zvieratko

marcella6
5. feb 2023

Ahojte 🙋
Chcem sa poradiť...
Ja milujem zvieratá, už som chovala kadejaké od škrečka po koňa. Keď sa mi narodil syn tak som prišla o moje posledné čo som mala - králika. Od vtedy som nemala žiadne, no znova má to už nejaký čas ťahá...
Malý má 3,5r. Tak si myslím,že už je čas. Samozrejme,že sa o to budem starať ja a veľmi rada 🙂 Len sa neviem rozhodnúť aké...
No najviac by som rada znova mala potkana. Za mňa najlepšie čo som mala. Ale viem,že nie všetky zvieratá majú rovnakú povahu. Môja potkanica bola úžasná, inteligentná, nekusala, bola čistota (vôbec som ju nemusela mať v klietke, bola stále pustená, chodila so mnou do práce a spala mi v kapucní). No bojím sa že ďalšia (áno ďalšia, lebo chcela by som len samičku) nemusí byť taká...
Chcem zvieratko, kt. sa nechá maznať a s kt. sa dá hrať. Ale králika už nie. I keď som sa mu venovala veľmi veľa bol divoký a špinil všade.
Ešte ma napadá korytnačka... S ňou sa síce hrať veľmi nedá,ale príde mi "nekonfliktná"
Babo raď 🤷🤭
Aké máte vy?

divokykonik
5. feb 2023

Ja mám mačičku. Múdre, milé, nekonfliktné zviera. Lenže to je ona, taká submisívna povaha. My sme si ju adoptovali s tým, že sme vedeli akú má povahu. 🙂 Ale neľutujem, že máme tohto nášho domáceho mazlíčka, dotvára nám teplo domova a synček ju má rád. 🙂

beata_k
5. feb 2023

@marcella6 A preco nekupis znova potkana? Je to mily tulkac 😀

marcella6
autor
5. feb 2023

@divokykonik no my žijeme v zahraničí a v najme. Psa, či mačku radšej nie. I keď mačku by som veľmi rada. Ale keď nie sme doma,bola by pol dňa sama doma Boh vie čo by tu povystrajala 🙈

pribinak
5. feb 2023

Korytnačka je taka nekontaktna. Žiadna spätná väzba
Pre mna nuda

Ak nemáš čas na psíka a prechádzky, tak potom macka alebo skrecok či potkan. Pre deti je zvieratko skvelý parťák a sa mu veľmi veľa

marcella6
autor
5. feb 2023

@beata_k nooo veď najviac som priklonena k tomu... Len sa bojím,aby nebol nejaký divoký,aby malého nekusala, alebo čo...🙉
Ako môj syn je rozumný,vie ako sa správať k zvieratám...obto sa nebojím.

marcella6
autor
5. feb 2023

@pribinak veď to... Že máme len jedno dieťa,tak nech ma parťáka,keď už nie súrodenca...

syslik81
5. feb 2023

zacali sme psom -ten bol pred malou potom prisla macka rybky skrecok ... macka vie byt aj cely vikend sama jej povaha je divna ale je ok .. nieje vsak mojkacia ... pes je uz stary moc srandy s nou nieje rybkz tiez .. santa donieslo skrecka -mojka ho stale hraju sa etc -ale tak moja ma uz 8 rokov-skor by som jej nic take nedala ...

pribinak
5. feb 2023

@marcella6 my mame malého psa. Syn je tiež sám. Má ho veľmi rad a pes už čaká pri dverách keď počuje že ide syn

Nech kúpiš akékoľvek zvieratko, tak určite syna obohatí a rozvinie u neho city

gejb
5. feb 2023

@marcella6 a morské prasa? Alebo nejakého vtáčika, napr. Korelu, tá sa dá pekne skrotiť a bude kontaktná.

lintu
5. feb 2023

Korytnačka :D To mi pripomína opis pár chovateľov, ako im korytnačka na zimu zatiahla na zimný spánok a na jar čakali, či sa z neho ešte vôbec prebudí 😀
U nás sa začínalo s morčatami. Ale teda ani také potkany nie sú zlé. Ublížiť v podstate dokáže každý z cicavcov.

marcella6
autor
5. feb 2023

Neviem no.... Asi som rozhodnutá... Potkan... Máte niekto doma potkana pri malom dieťati?

h2
5. feb 2023

@marcella6 A mala si len jedného? Niekde som počula, že potkany by sa mali chovať v pároch, že keď je sám, tak sa trápi.

cubos
5. feb 2023

@marcella6 ahoj, my máme aj psíka ale ešte pred ním sme mali ježka bielobruchého.
Je úplne nekonfliktný, viac je sám pre seba ale keď sa mu venujeme viac ako obvykle tak sa vie aj túliť, v lete behá po dvore, skúma trávu, zvuky, hmyz... 😁 kúpame ho normálne v káde tak že je sním sranda 😊

dusankomoj
5. feb 2023

Mám 2 sučky(jedna vonku,druhá dnu) králika,rybičky,2 deti a véeeeľmi tolerantného muža🥰

marcella6
autor
6. feb 2023

@h2 áno jedného... Ono je pravda,že keď sú dvaja majú parťáka, nie je sám, ale tiež keď je jeden viac si na teba zvykne a " nekašle" na teba...keby boli dvaja tak môže byť,že človeka až tak nepotrebujú...

lusilla
8. feb 2023

My mame potkany, dve samicky, su super absolutne nekusu a to boli kupene normalne nahodne v zverimexe. Deti mame uz vacsie ale kludne by som ich mala po skusenosti aj pri mensom dietati. Mame aj skrecka, andulku a rybky. Ryby ich nebavia to len muz chodi a nadava ze to zrusi lebos a mu nechce cistit. Skrecok je maly a skorej mu mensie dieta ublizi a tiez sme mali skrecka co po roku kedy bol uplne v pohode a kontaktny zacal kusat. Andulka je fain ale pre vacsie deti. Podporujem ta v potkanovi.

1mina
8. feb 2023

Korytnacku som mala.ako dieta, a uz by som znova nechcela, akoze je nekonfliktna to ano 😂 ale mne prisla nam taky stroj, napr papala a drzala som jej list alebo nieck a automaticky jedla jedla az mi kusla do prsta 😃 hrat sa s nou nejak nedalo akoze nosila som si ju na zahradu a dnu hore dole, ale teda pre mna uz nie. Potkana som nemala, ale ked ste mali taku super skusenost skuste, u ziadneho zvierata nevie clovek dopredu aky bude. My mame teraz dnu psika, a ma najlepsiu povahu zo vsetkych ktorych som mala, ale aj to je o stasti