Ahojte 🙋
Chcem sa poradiť...
Ja milujem zvieratá, už som chovala kadejaké od škrečka po koňa. Keď sa mi narodil syn tak som prišla o moje posledné čo som mala - králika. Od vtedy som nemala žiadne, no znova má to už nejaký čas ťahá...
Malý má 3,5r. Tak si myslím,že už je čas. Samozrejme,že sa o to budem starať ja a veľmi rada 🙂 Len sa neviem rozhodnúť aké...
No najviac by som rada znova mala potkana. Za mňa najlepšie čo som mala. Ale viem,že nie všetky zvieratá majú rovnakú povahu. Môja potkanica bola úžasná, inteligentná, nekusala, bola čistota (vôbec som ju nemusela mať v klietke, bola stále pustená, chodila so mnou do práce a spala mi v kapucní). No bojím sa že ďalšia (áno ďalšia, lebo chcela by som len samičku) nemusí byť taká...
Chcem zvieratko, kt. sa nechá maznať a s kt. sa dá hrať. Ale králika už nie. I keď som sa mu venovala veľmi veľa bol divoký a špinil všade.
Ešte ma napadá korytnačka... S ňou sa síce hrať veľmi nedá,ale príde mi "nekonfliktná"
Babo raď 🤷🤭
Aké máte vy?
@divokykonik no my žijeme v zahraničí a v najme. Psa, či mačku radšej nie. I keď mačku by som veľmi rada. Ale keď nie sme doma,bola by pol dňa sama doma Boh vie čo by tu povystrajala 🙈
Korytnačka je taka nekontaktna. Žiadna spätná väzba
Pre mna nuda
Ak nemáš čas na psíka a prechádzky, tak potom macka alebo skrecok či potkan. Pre deti je zvieratko skvelý parťák a sa mu veľmi veľa
zacali sme psom -ten bol pred malou potom prisla macka rybky skrecok ... macka vie byt aj cely vikend sama jej povaha je divna ale je ok .. nieje vsak mojkacia ... pes je uz stary moc srandy s nou nieje rybkz tiez .. santa donieslo skrecka -mojka ho stale hraju sa etc -ale tak moja ma uz 8 rokov-skor by som jej nic take nedala ...
Korytnačka :D To mi pripomína opis pár chovateľov, ako im korytnačka na zimu zatiahla na zimný spánok a na jar čakali, či sa z neho ešte vôbec prebudí 😀
U nás sa začínalo s morčatami. Ale teda ani také potkany nie sú zlé. Ublížiť v podstate dokáže každý z cicavcov.
Neviem no.... Asi som rozhodnutá... Potkan... Máte niekto doma potkana pri malom dieťati?
@marcella6 ahoj, my máme aj psíka ale ešte pred ním sme mali ježka bielobruchého.
Je úplne nekonfliktný, viac je sám pre seba ale keď sa mu venujeme viac ako obvykle tak sa vie aj túliť, v lete behá po dvore, skúma trávu, zvuky, hmyz... 😁 kúpame ho normálne v káde tak že je sním sranda 😊
Mám 2 sučky(jedna vonku,druhá dnu) králika,rybičky,2 deti a véeeeľmi tolerantného muža🥰
My mame potkany, dve samicky, su super absolutne nekusu a to boli kupene normalne nahodne v zverimexe. Deti mame uz vacsie ale kludne by som ich mala po skusenosti aj pri mensom dietati. Mame aj skrecka, andulku a rybky. Ryby ich nebavia to len muz chodi a nadava ze to zrusi lebos a mu nechce cistit. Skrecok je maly a skorej mu mensie dieta ublizi a tiez sme mali skrecka co po roku kedy bol uplne v pohode a kontaktny zacal kusat. Andulka je fain ale pre vacsie deti. Podporujem ta v potkanovi.
Korytnacku som mala.ako dieta, a uz by som znova nechcela, akoze je nekonfliktna to ano 😂 ale mne prisla nam taky stroj, napr papala a drzala som jej list alebo nieck a automaticky jedla jedla az mi kusla do prsta 😃 hrat sa s nou nejak nedalo akoze nosila som si ju na zahradu a dnu hore dole, ale teda pre mna uz nie. Potkana som nemala, ale ked ste mali taku super skusenost skuste, u ziadneho zvierata nevie clovek dopredu aky bude. My mame teraz dnu psika, a ma najlepsiu povahu zo vsetkych ktorych som mala, ale aj to je o stasti
@marcella6 https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conte...
len toľko ku korytnačke
Ja mám mačičku. Múdre, milé, nekonfliktné zviera. Lenže to je ona, taká submisívna povaha. My sme si ju adoptovali s tým, že sme vedeli akú má povahu. 🙂 Ale neľutujem, že máme tohto nášho domáceho mazlíčka, dotvára nám teplo domova a synček ju má rád. 🙂