Chcem sa presťahovať do Bratislavy ale moja dilema je či do domu alebo do bytu. Chcem tam ísť na dlhšie a chcem mať niečo vlastne . Poraďte mi prosím ... 😵
@ivet210 podľa mňa to skôr závisí od vašej finančnej situácie. napr. ja by som chcela dom, ale na to proste neboli prachy, tak sa kúpil (vďaka hypotéke) byt. v Bratislave sú drahé aj byty, nieto ešte domy. ja som žila väčšinu života v rodinnom dome v Ružinove a tu sa kľudne cena môže pohybovať aj okolo 300 000 eur. byt sme kúpili za pomerne lacnú sumu - 112 000 eur. a to vďaka lokalite - Vrakuňa je pomerne lacná. ak nemusíš riešiť prachy, tak si porovnaj výhody a nevýhody domu versus bytu.
@simsalabim inak, celkom by ma zaujímalo, že či by sa našiel niekto, kto by mal peniaze na dom v Bratislave - so záhradou, bez nejakých veľkých kompromisov... či by radšej zvolil byt... podľa mňa takmer každý, kto na to má, volí rodinný dom, nie byt. ...zakladateľka má v profile, že býva v Martine. možno netuší, že v BA sú nehnuteľnosti veľmi drahé. v niektorých lokalitách Slovenska máš napr. za 60 000 eur slušný byt, tu za to nekúpiš nič, možno v Pentagone. toto podľa mňa veľa ľudí (mimobratislavských) netuší...
@librarian moj kolega...postavil dom v Zahorskej na pozemku po babke a potom ho predal a kupil mezonetovy byt s velkou terasou. Za 370 000, prosim pekne. S ostatnymi kolegovcami uz 2 roky nechapeme....
@simsalabim wau. tak zjavne sa pár bytových "nadšencov" nájde. 🙂 jasné, že nie je byt ako byt... ale rodinný dom, to proste má svoje čaro.
Rodinný dom má svoje čaro, ale ak kúpite dom niekde pri BA tak rátaj s tým, že budeš norvózna z ranného dochádzania.
@melynda veru! už len zo Sv. Jura alebo Pezinka (tiež je v podstate blízko) koľko sa človek nacestuje, ak nevyrazí veľmi skoro ráno či poobede... a to pritom nie sú lacné lokality. Jur je dosť drahý a a v Pezinku som videla cenové ponuky bytov, ktoré boli porovnateľné s tým, ktorý sme kúpili my vo Vrakuni, no boli ešte o cca 10 000 eur (a viac) drahšie... ohľadne dochádzania - sú ľudia, ktorí chcú dom za každú cenu a cestovanie "prežijú". ja by som to nechcela, no musím priznať, že som ani nikdy cestovať nemusela (až na pár mesačnú výnimku), čiže možno je to len sila zvyku. 🙂
@melynda hehe, my sme z núdze bývali cca 8 mesiacov v Pezinku (v podnájme) a poviem ti, to cestovanie som neznášala! ale musím dodať, že ja na cestovanie nie som ani zvyknutá, keďže som celý život prežila v BA... no aj keby sme mňa nebrali do úvahy, už len tie peniaze, čo sme prejazdili... teraz bývame dva mesiace vo Vrakuni vo svojom a som šťastná, že do Pezinka už nemusím. 🙂 ...inak, my sa tu snažíme a zakladateľka okrem úvodného príspevku už nič nenapísala. nemám rada také diskusie. napíše niečo príliš všeobecné, že je jej ťažko vôbec niečo odpísať a potom mlčí. 🙄
@librarian ono človek možno na začiatku si ešte aj povie, že v pohode cestovanie aspoň si tú cestu oddýchne, schrupne, ale časom to začne na nervy ísť. A pravda je že do peňazí to ide dosť. To sa potom oplatí ozaj radšej v BA kúpiť niečo a aspoň človek neprecestuje. Zrejme to nie je pre ňu nejaké dôležité keď už sa viac neozvala. Len nechápem načo potom tému zakladala 🤐
podľa toho čo od toho očakávaš....v meste nemôžeš čakať, že budeš mať X hektárovú záhradu, čiže až tak veľký rozdiel v tom nie je...všetko má svoje pre aj proti, napíš si zoznam prečo dom a prečo byt, čo bude mať viac pre vyhrá 😎