prosim vcas nevyznam sa v tych parametroch a tak co mam kukat na co ked idem kupovat pracku,,,,dakujem
@2zuzu3 ahoj, najprv je dolezite aky ty pracky chces - plnenu zhora alebo zpredu. Tie pracky ktore sa plnia zpredu su vacsinou sirsie a niekedy sa nezmestia do malej panelakovej kupelne. Plnena zpredu ma tu vyhodu ze si mozes na nu polozit veci - kos na oblecenie alebo prasok a avivaz, aby si to mala po ruke. Tiez je dolezita spotreba elektriny, cim nizsia tym lepsie. Pozri si programy ktore ma pracka, rozmyslaj ktory budes pouzivat a ktory je zbytocny aby si neplatila za to zbytocne.. Napr ja pouzivam najviac kratky 3Omin program na 3Ostupnov to je moj naj, pretoze bezne periem veci ktore niesu velmi spinave.. Ale je dobre mat aj program alebo funkciu kde sa peru velmi zaspinene veci napr. monterky, maskace.. Co sa tyka znaciek, ja nedam dopustit na Whirpool, mam tu s 6tym zmyslom, takze setri aj vodu, pretoze pusta vodu primerane k mnozstvu pradla. Ked mas vodu zo studne tak ti moze byt jedno kolko vody spotrebuje.. Ked si to mozes dovolit, urcite si kup pracku so susickou, to je najlepsie co moze byt, ked sa mi pokazi moja tak uz len taku chcem 🙂
ja som pozerala s tou susickou ale vsetko su len Ackove ziadne plusy su tam neni,,,,,,,aj ja chcem wirpool to viem ze je kvalitna znacka na pracky ale som blbec uz som ich kukala kvantum,,,,,,
@2zuzu3 v prvom rade asi rozmery (aspoň u mňa, keďže miesto na pračku mám pevne dané a nedá sa zväčšiť, resp. nebudm kvôli tomu robiť búracie a stavebné práce), energetickú triedu (ideálne A+++), hlučnosť... treba si rozmyslieť, ako často a koľko perieš - podľa toho kapacita napr. do 5kg alebo do 8kg bielizne, aké funkcie chceš využívať - ja napr. najčastejšie periem na krátky program... otáčky (pri žmýkaní) v pohode stačí 1000, max 1200, viac je zbytočné... plnenie spredu alebo zhora je čisto len otázkou tvojho vkusu alebo priestoru...