Bola som dnes v parku s dcerkou 9 mesacnou. Chodim tam celkom pravidelne, je tam taka mala slepa ulicka s lavickou. Na tejto lavicke obcas dojcim. Nikdy nebol problem, tam ani nikto nechodi, len ked si chce sadnut na tu lavicku. Dalej to nikam nevedie. Ja som vzdy otocena, uplne inou stranou. Este som nikdy problem nemala. Na druhej strane parku na konci ulice je kostol. Isla nejaka babka cez park asi z kostola. Ja vobec neviem kedy su omse, v parku som casto a kostolna babka sa tam objavila prvykrat. Naviac park je dlhy a kostol este celu ulicu dalej. Ja som si babku vobec nevsimla, vobec som sa nedivala ci nejaky ludia prichadzaju do tej ulicky, ja som bola otocena. Objavila sa tam ako prizrak, az som sa zlakla a hovori: "mala by si ist na spoved"! Ja asi 10 sekund ticha a potom sa jej pytam, ze preco. A ona na to: "aj preto, lebo nepustis starych ludi sadnut, aj preto, aj preto" a este prstom ukazovala. To je toto normalne v dnesnej dobe? Hanbila som sa ako pes, vzala malu a bezala.
Chápem, že je to nepríjemné, ale vôbec, fakt vôbec nič si z toho nerob.
Mala si poslať na spoveď babku, za to, že sa do všetkého stará….
nie si ty tá istá, čo tu písala dnes o tom, ako jedna stará žena na ňu ukázala prstom a povedala, že si sa prespala? 😀
ak nie, tak pardon, ale tvoj príspevok je veľmi, veľmi podobný.
mimochodom, nejakú babku by som si vôbec nevšímala, ako prišla, tak odíde 🙂 takže kľud, vylož nohy niekam (stôl, posteľ, hocičo), pusti nejakú komédiu a nerieš hlúposti na fóre, kde ti aj tak napíše 10 ľudí 10 názorov 🙂
Dufam, ze si nemyslis, ze kazdy clovek dozreje rokmi k tolerancii a slusnosti 😀 Aj babka moze byt debil 😅
Ale prosím ta... už tu bola podobná téma, že dedko kričal, či tiež babka, že si nevychovana ci co?
Ten istý štýl...
Jasne, babka ta poslala na spoveď a ty si začala pred ňou utekať... a do konca témy sa už autorka neozve, len sa bude zabávať, že vždy sa nájde niekto, kto zacne komentovať akúkoľvek priblbu tému...
Ešte aj názov témy od veci
Za dojcenie sa treba hanbit? Panna Maria nedojcila?
Eeej ja by ju hnala! Najlepsie na tu spoved, strigu staru!
@panelacikova nie s tym som sa este nestretla. Toto sa mi prvykrat stalo. No ja nechapem, vsak som jej nic nespravila ani ju nepohorsila. Mohla mi povedat, ze tam zvykne sediet.
Sice je to take typicke pre kostolne babky. Ale spravne by sa ona mala zamysliet a ist na spoved a nie naopak. Kostolne babky zial mnohym kostolnym veciam ani velmi nerozumeju, maju svoje zauzivane pravidla aj zvyky, aj ked farar ci papez povedia nieco ine, taketo babky su aj tak presvedcene o svojej pravde. Nema zmysel sa s nimi ani bavit, ani sa tym zatazovat. Ja osobne si myslim, ze vekom aj to myslenie uz je asi aj ine, ale to pochopime asi az v tom veku a mozno si to tie babky ani az tak neuvedomuju. Moj ocko minule povedal, ze si vsima, ze vekom sa mu zdoraznuju zle vlastnosti a ze sa prestava cudovat, ze su niektori stari ludia taki... otravni alebo cokolvek ine. Ze je vekom stale tazsie zvladat svoje negativne vlastnosti a povahu. Netreba si to tak brat k srdcu, aj ked sa to lahsie povie a tazko spravi. Najjednoduchsie je sa vyhnut babke najblizsie.
A babke nevadia v kostoliku obrazky Madonny s ceckom vonku, kde sa maly Jezisko tiez ide kojit? Lebo to je najcastejsi namet a tato tematika pretrvala storocia. Nemas sa za co hanbit a spovedat. Za krmenie hladneho dietata sa hadam nemusime spovedat. Alebo nech si pekne prestanu vesat tie cickate obrazky na steny a potom sa mozeme bavit o hriesnosti kojenia. Je to normalna vec, nie si playmate roka, iba mama kdesi zastrcena v parku na lavicke.
Ja fakt neviem co jej vadilo viac. Ci to sedenie na tej lavicke alebo to dojcenie. Z toho parku mam co to zazite, ale toto teda nikdy. Ani babky z kostola som tam nikdy nevidela.
Jeeeminku, na kostolne babky si spominam z detskych cias, su to taky prizraky, ktore necakas. Sa babky spytaj ci si nechce prisadnut, zasmej sa z nej a neutekaj.
Ty si tá istá čo mala cca 2 dni dozadu tému “prespanka a babka ns ulici” ?
Ten isty štýl písanía …. myslím že niekto sa veľmi nudí
Poznám také kostolné babky. Hrajú sa na svätých, a sami sa nevedia ani pozdraviť, majú obrovské ego a myslia si že sme všetky nedôstojné kto nechodí do kostola 7 krát do týždňa.
Zabudni na to, dojčenie nie je hriech . Väčší hriech je keď vyjdeš s kostola a už ti chodí huba ako tej babke.
pokiaľ si mala prsník odhalený vonku, tak sa nečuduj....
Utekať pred babkou ? Čo je Terminátor ?
Mala si jej povedať že miesta je dosť, nech si lapne, a svoje dieťa nakŕmiš lebo je hladné.
Utekať ? Ani náhodou.
Za co si sa hanbila? Hentie stare bosorky z kostola fakt neznasam!!!! No nevadi nevedela si ako reagovat. Kludne si premysli ako ju nabuduce posles do pi**.
Ja by som jej povedala ze sa mozehanbit, ze podporuje instituciu pedofilov a inych uchylakov dobrovolne! Ty si krmila dieta co mimochodom 100% robila aj taich svata Maria,lebo vtedy UM ndbolo, ze? Nech sa ide vyspovedat ona, ze zavidi!
autorka - panebože, to fakt treba každú kravinu vešať a rozoberať na nete? Keby som ja mala písať, kto mi čo cez deň povedal, čo sa stalo, bola by tu téma za témou.
Autorka - asi jedine brat s kludom a humorom. Asi ich treba prekvapit vludnostou. Stari ludia mavaju vselijake vrtochy... Ktovie ako my este dopadneme na stare kolena 😅🤭.
Autorka - ja nechápem čo riešiš a kam si utekala. 🤦♀️ Ja si vôbec nemyslím, že babku trápilo nejaké kojenie, to si si z toho vydedukovala ty. Starí ľudia majú často demenciu, ani sami nevedia, čo rozprávajú, vidíš, že babka len tak trepe, aby reč nestala a ty sa zodvyhneš a utekáš 🙄
Ak si chcela komunikovať, tak bolo treba povedať, nech sa páči sadnite si, miesta je tu dosť, ak nie ignorujem, babka môže ukazovať aj všetkými prstami, snáď vidíš, či ma niekto všetkých 5 pohromade, alebo nie.
Čo ťa taká vec vôbec trápi? 🙂 V živote nikdy tú babku už neuvidíš a sama vieš, že si nerobila nič zlé. Teta už má asi stareckú demenciu.
Mala si sa jej opytat ci ona uz na tej spivedi bola ked je taka premudrela a nenecha ta ani nakrmit hladne dieta.... Nemala by dom najmensi oroblem sa ohradit v takomto pripade a lavicka je vacsinou siroka aj dlha dost ak chce moze si prisadnut....
Ludia treba byt trochu raznejsi v reakciach. Hned by som babke povedala, ze som ateista a ze ma to nezaujima. Keby zacala brblat cosi o lavicke tak hned jej poviem, ze ved nech si sadne je tu fleku dost. Ziadne hanbenie sa a ziadne utekanie. Nerobte zo seba terc pre agresivnych dochodcov.
Si jej mala povedat, že si ateista 😂😂
Určite by som jej neponúkla nech si prisadne veď keď dojcim dieťa chcem mať kľud a súkromie a pochybujem že to bola jediná lavička v parku...by som poslala na spoveď ja ju za to že sa stará a obťažuje cudzích ludi
sexovať, splodiť dieťa, utekať vieš, ale reagovať starej žene nie ?
no téma pre modrého komika
prosim ta, to akoze vazne v dnesnej dobe? ale zase je to starsia generacia, ti maju vlastnu pravdu, vlastne nazory a nic nove pre nich nebude dobre. nerobila si nic zle, samozrejme, ze by som to vobec neriesila. dojcit na verejnosti predsa nie je trestny cin, len si dala hladnemu dietatu najest 🙂 nech sa babka pozrie, ked chce. ale aj tak ma to zaraza, prave tie babky by v tomto mohli mat rozum..ved predsa kolko deti odchovali, samy by mali vediet, co je pre dieta najlepsie a ze je uplne normalne mu poskytnut mlieko kedykolvek si zaziada.
A za co si sa hanbila? Lavicka je predsa dost siroka na to, aby si sadla aj babka😃a za to dalsie sa hanbit nemusis