Ahojte,
Moja dcéra bude mať 5 mesiacov. Pred tehotenstvom som mala 60 kg( ale moja stala váha bola 53, bola som po potrate) a dnes mam 80 kg. Chcem sa hýbať a zdravšie papať...stále som hladná a zjedla by som aj slona. Málinka začala už aj lepšie spat, ale stala prsník pri spaní alebo niečo. Neviem kedy by som šla cvičiť, keďže aj té až v teple si vypýta piť...baby ako ste to riesili vy? Doma som cvičila, ale mama chuť aj byť sama pri spotovani.
Kolko ste schudli a za aký čas? Nakopnite ma 🔅
Mam rovnako staré dieťa a rovnaký problém. Prvý krát to išlo samo ( nestíhala som jesť), ale keďže s 2 deťmi má človek asi viac casu, teraz jem ako sa mi žiada a nechudnem....
Ja som schudla asi 8 kg keď mala dcérka 8mesiacov, kojila som na požiadanie a v podstate som len obmedzila sladké ( dávala som si sušené ovocie keď už ..), vynechala som pečivo na raňajky ideálne na večeru a obed jedlá skôr so zeleninou ako prílohou. A šlo to samé. Do toho občas doma a nejake cvičenie. Ale každá mame iný metabolizmus. Takže uvidíte.
po každom tehu som sa vrátila na pôvodnú váhu vďaka kojeniu...do pol roka boli všetky kg preč...ale ja som zas veľa nepribrala....od 10 - 15 kg....
Mala som dobre porody, brusaky som zacala robit uz 2-3 tyzdne po porode, jazde rano. Hladná som bola aj ja, ale vyberala som si, co zjem. Vyhodila som rýchle cukry, sladkosti aj tak velmi nemam rada. Postava sa mi po 3 porodoch zmenila, uz nikdy nebudem mat tak štíhle boky a pas ako pred detmi, ale na vahe som isla dole pomerne rychlo. Teraz v teple si mozno aj viac zavodnena, menej soli. Drzim ti palce.
@simcika ahoj. Moja vaha pred tehotenstvom bola tiez cca 60kg. Po pôrode som sa nevážila (ani mi to nenapadlo) ale keď mal syn +-rok,tak som mala 55kil. Vedela som,že cvičiť sa mi tak skoro nepodarí,tak som hneď od začiatku,rovnako ako počas tehotenstva jedla v prvom rade zdravo. Veľakrát som jedla naozaj veľa, občas aj nejaká hlúposť,ale najčastejšie zdravo. A tak sa mi podarilo zhodiť poporodnych pár kíl úplne bez problémov a ešte s pocitom,že môjmu synovi dávam cez mliečko len to najlepšie 🙂 držím palce
@simcika : mňa motivovalo, že som sa neobliekla do ničoho a nové, väčšie som si nekúpila. Nosila som tehotenské, až kým som neschudla. Skúšala som ráno nejesť, ale boli dni, keď som z hladu veľmi zoslabla, v taký deň som radšej jedla normálne. A niekedy boli dni, keď som nezoslabla, len som cítila hlad. Vtedy som sa zaťala a jedla čo najmenej. To sa mi darilo tak 1 až dva dni do týždňa. Nahováral som si, že hlad je len stav mysle. V kombinácii s kojením šlo za týždeň kilo dole. Plus k tomu som na prechádzke s kočíkom nekráčala, ale bežala. Najskôr ledva 100m, po čase aj kilometer. Niektorý deň v týždni som mala delenú stravu, to tiež pomohlo
Ja pred tehotenstvom stala vaha 53 ako ty, pred porodom 86kg, bola som ako bomba. Po porode 74kg. O 9 mesiacov 55kg, kojila som pol roka, po kojeni ziadna zmena. Islo to prirodzene same dole, bez obmedzovania a cvicenia. Teraz ma maly rok a mam asi aj menej, neviem uz sa nevazim.
@lucya2 presne dnes som skúsila nahovárať si, že nepotrebujem druhy tanier tých skvelých cestovín. A presne keď nejem som zoslabnuta. Stačí, že si dám malo obeda a už ma boli hlava a som nervózna jak besby pes. Podľa mňa si v hlave vytvára strach z toho, že keď sa nenajem, bude to zle. Jo, psychika je mega dôležitá. Ta mi pomohla pri prvom synovi.
@simcika ja som schudla.prirodzene bez obmedzovania sa.. pri prvom do 9m., Pri druhom.do roka. Kedze som.dojcila, jedla som.tolko,kolko telo vyžadovalo. Ale moje žiadalo tak normalne, nie ze 10rozkov na ranajky.. jedla som.kaloricke jedla.v normalnych mnozstvach cca 5x denne.
Cvicit som.nemohla, lebo som bola po sekcii a pri druhom ma operovali,ked mala mala 7m., Takze dalsie odlozenie, az v roku som.zacala.cvicit, ale nie kvoli chudnutiu, ale kvoli chrbatu.