Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.
Vieš čo ti poviem? Iď sa hanbiť do kúta. Moji rodičia majú dokopy ca 600 e dôchodok, dokopy nie na hlavu 600 e. Vieš koľko stoja energie a plyn v dome kde bývajú? Vieš koľko eura mesačne za lieky a na cestu k dr dávajú? A ešte ďalšie poplatky a Vieš čo im ostane? A tebe vadí ze niekto dostane 600 e? A Vieš čo? Zaslúžia si to lebo vy matere len zeriete zo štátu pfuj a ešte dodám vy mladý môžete pracovať a zarábať seniori už nie
@stellarstar zerieme? Hovoris o sebe? Ja pracujem od kedy som skončila skolu, nebola som ani na kompletnej celej rodičovskej dovolenke a išla som do práce hneď ako sa dalo. Nikdy som nebola nezamestnaná. Ale vadí mi, že tento štát driape len od pracujúcich. S mužom sa ani nevidíme lebo pracujeme na opačné smeny kvoli deťom, to vďaka nám pracujúcim majú tvoju rodičia ten 13 dôchodok. Ja im ho nezávidím a poukazujem na to že by bolo fajn podporiť ľudí férovo a nie je jednu skupinu a druhej vkuse z rúk brat. A nejdem sa hanbiť. Za všetkým si stojím.
Mne sa nepáči jedine, že rozdávajú každému rovnako, aj ten čo má dôchodok 300 aj ten čo 1000.
Každý normálny človek musí uznať že je to neférové. Že vláda sebe, zvýšila plat, zvýšila dane, dane za cukor, dali 600€ 13 dochodok a deti ukratila o danovi bonus a nie, nie je to chyba dôchodcov
@januska12323 áno presne aj to
Zobrali deťom?
Nie som fanúšik tejto vlády ani náhodou, ale môj otec robil ešte v 70tke a nezaslúži ? Ten vo má dôchodok 300 asi figu makal
Nie, tých pár eur nepovažujem za neférové. Sú iné dávky a zvýšenia, na ktorých by sa dalo ušetriť.
@pribinak no vieš co? Moja mama pracovala a nepamätám si kedy bola na pn. Celý svoj život až do dôchodku pracovala, dokonca predo mnou v práci potratila mojho súrodenca a pracovala ďalej niečo ako pn neexistovalo aby ostala doma a môj otec? Pracoval len v 2 podnikoch v druhom celý svoj život až do dôchodku odpracoval a ze figu makali? Za mňa si zaslúžia viac dôchodku ako len tých posr.... 300 eura
@stellarstar a čo tvoji rodičia robili celý život? No ak sedeli doma na riti tak prečo čakajú, že za nič im bude štát posielať dôchodok?
@janai1 čítaj vyššie moj koment a budeš vedieť a láskavo neurazaj
@stellarstar tak to je smutne. Ja dôchodcom peniaze nezávidím. Napr moji rodičia makali cely život
Mna totálne seru všelijaké smiešne doživotne renty pre týchto pajacov, stvu má vopred vyhráte tendre kamosov a známych kde-akých politikov
Tu sa míňajú naše oeniaze a nie 600 eur príspevok pre starých ľudí
@stellarstar tak potom klameš. Ak by celý život pracovali tak neexistuje aby mali dôchodok 300€.
Obaja moji rodičia sú na dôchodku. Mama od štyridsiatky nepracovala (predtým v obchode), bola doma s deckami. A predsa má min. raz taký dôchodok ako tvoja ktorá údajne celý život pracovala? Vieš komu hovor...
@januska12323 ten čo má 1000 eur asi vytváral iné hodnoty pre spoločnosť ako ten čo polovicu života nerobil alebo maximálne kopal kanál
Môj oco má slušný dôchodok, ale aj makal a mal zodpovednosť
@janai1 ja klamem? Nemám na to dôvod, škoda teraz nie som na sk mohla by som ti pásku odfotit žiaľ je to smutné ale pravda ze majú len okolo 300 e
Nezapajam sa do diskusií, ale viete aký je minimálny dochodok pre rok 2024? 389,90 eur, tak ako môžu mať dvaja dôchodcovia spolu ledva 600 eur?
Joj žienky ale vy ste ma vôbec nepochopili. Ja im nezávidím. Vsak nech si ich užijú v zdraví, naozaj dôchodcom čo majú 300€ , úplne to chápem. Samozrejme že si zaslúžia. Ale ako bolo vyššie spomenuté, je to bez rozdielu, dostali aj dôchodcovia čo majú 3x taký dôchodok. Mrzí ma že sa nepodporujú mladý ľudia, či už napríklad v bývaní, ja mám svoje bývanie , mňa sa to už netýka ale je mi ľúto tých ľudí, ktorí musia brať 130 000€ hypo na hlúpy 2i byt.. čo radšej nemajú ani deti kvôli tomu lebo splatka je 500€ a na dieťa nie sú financie . . Deti sú naša budúcnosť .. mal by sa im ulahcit život na Slovensku čo najviac. Keď tu nebudú mladý ľudia, tak sme v rici. Celý sociálny systém padne.
@trinidad je to smutné , nehovorím že nie
@trinidad
@stellarstar môj komentár patril @stellastar
Starí, mladí - viacerí. Starý, mladý - jeden.
Vieš, ako sa to hovorí. Keby si sa lepšie učil,....
@stellarstar hej...
@trinidad ako vyššie píšem žiaľ nie som teraz na sk aby som odfotila pásku, otec má niečo nad 300 mama menej ale aj tak dokopy 600 max 650 eura
Ale akú podporu si konkrétne predstavuješ? Veď navrhni
a tehotenske ti nevadi ?
@mamina7070 tiež zbytočná dávka.
Takže chceš aby štát podporoval mladé rodiny a pôrodnosť ale zároveň je tehotenské pre teba zbytočná dávka?
Tak čo si teda predstavuješ?
@janai1 veď predsa žena v 4. mesiaci normálne pracuje, potom dostáva materské .. sklz je akurát rodičovský príspevok v plate
a tam už žiadnu tehotenskú dávku nedostava
Píšeš že podpora mladých a potom tehotenské považuješ za zbytočnú dávku 🤣🤣🤣🤣ty si tak trochen protirečíš
Však daj návrh čo by si urobila ty? Ako si predstavuješ podporu??
@mamina7070 rozdiel medzi tehotenským a starobným dôchodkom je v tom, že pôrodnosť na SK je úbohá a stále klesá, kdežto počet starobných dôchodcov rastie a spoločnosť slovenská aj Európska je prestarnuta.co ma samozrejme obrovský finančný dopad. Ak starobný dôchodca nevychoval každý aspoň jedno dieťa t.j 2 rodičia na 2 deti, tak im nemá kto na dôchodok zarobiť, ľahká matematika.☝️
zelam vsetkym dochodcom, nech si ten 13ty vianocny dochodok pekne uziju 🎄🎅🏻
Výkrik do tmy?
Teraz majú 600e starobný a predčasný. Minulý rok po volbach opozícia dovtedy vykrikovala kým táto vláda neposlala všetkým po ďalších 300e a to mali po 600e aj vdovy vdovci invalidi siroty.
Upresním prvých 300e dostali v novembri a tam bolo aj krátenie... Cim vyšší dôchodok tým nižší príspevok... A max bolo 300e. A potom plošné dali všetkým v decembri 300e. A aj to opozícia vykrikoval ze koalícia neplní predvolebné sľuby. Tak splnili aby im nevykrikovali.