"Dočasný" mobil pre malé dieťa do nemocnice

19. feb 2022

Zdravím Vás, 6r syn má ísť čoskoro na tri dni do nemocnice na zákrok v narkóze. Bohužiaľ tam nebudem môcť byť s ním ako doprovod, keďže mám doma ešte bábätko. Chcem ale byť s ním nejako v spojení, keby čokoľvek potreboval. Čo by ste odporučili ako najvhodnejšie - kúpiť mu na ten pobyt predplatnú sim kartu (či ako sa nazýva ten typ, čo nie je viazaný na paušál), alebo smart hodinky, alebo ešte nejaká iná možnosť? Ďakujem

abbey1
19. feb 2022

Poslať s ním nejakého príbuzného. V žiadnom prípade tak malé dieťa v nemocnici samé nie. :(
V dobrom vravím.

autor
19. feb 2022

@abbey1 , ďakujem bohužiaľ nemám možnosť nikoho iného tam poslať. Tiež mám z toho obavu, lebo som raz zažila, ako sa v nemocnici personál správal k osamelému 2rdieťaťu, niečo strašné. Takže preto sa snažím, aby aspoň technicky bol so mnou v permanentnej možnosti spojenia.

abbey1
19. feb 2022

Skutočne nemáš manžela, mamu, svokru, kamarátku?
My sme strávili neskutočne veľa času v nemocnici a samotné dieťa je naozaj krajná možnosť.
Neverím, že sa niekto nenájde. Je to maličké dieťa, bude potrebovať na wc, nakŕmiť, utešiť. :(

abbey1
19. feb 2022

Kto mu ten mobil podá, nabije?

autor
19. feb 2022

@abbey1 , syn má už 6 rokov, mobil vie obsluhovať sám, akurát teda v ten deň po zákroku asi nebude môcť vstávať z postele kvôli závrati. Bohužiaľ, mám tak nahovno rodinu, že nikto zo spomenutých príbuzných nemá "čas". A kamarátky majú svoje malé deti, čiže ani takú možnosť nemám.

ukulela
19. feb 2022

Cokolvek, s cim vie narabat a napr. Aj nabit to.... po narkoze bude mimo. Bude si vediet mobil vybrat, pouzit?naozaj nevies zariadit ani strazenie pre babo na pol dna?

abbey1
19. feb 2022

Písala som ti v dobrom. Naozaj to ešte raz zvážte. To nie je pubertiak. A nejde do tábora. Proste by som partnerovi či rodine zavelila, že buď pôjde niekto so synom do nemocnice, alebo in nechávam doma bábätko a idem tam s ním ja.
Držím päste, aby sa to podarilo vyriešiť. Mať dieťa je záväzok.

ukulela
19. feb 2022

Kamosky poprosit postarat sa o babo. Aj za cenu, ze budes pendlovat medzi nemocnicou a babatkom. Fakt ho nenechavaj sameho. My sme boli terazna jednodnovej chirurgii tiez v narkoze. A teda neviem, co by bolo, keby tan lezal sam po prebudeni.

autor
19. feb 2022

@abbey1 , ďakujem.

autor
19. feb 2022

@ukulela , ďakujem, bábo kojím, má dva denné spánky, čiže dosť komplikované a nikto nie je ochotný ho postrážiť - ako som písala vyššie, moju rodinu moje deti nezaujímajú. Plus malé má Pavlovov reflex pri každej návšteve u doktorov, že reve jak pominuté celú dobu. Najprv som myslela, že tam budem aj s malým bračekom, ale to by sa nedalo práve kvôli tomu revu a ani neviem, či je to povolené. No proste, ťažká situácia.

ukulela
19. feb 2022

Ok. Aky je to zakrok? Jednodnova hospitalizacia to nevyriesi? Aj za cenu nejakych priplatkov ma sukr. klinike? Co otec? Ja som po porode skoncila v nemocnici,babo doma na flasi s otcom, tyzden som k nemu chodila na reverz len spavat. Prezilo v pohode.

autor
19. feb 2022

@ukulela , našťastie len kožného charakteru. Ideálna možnosť by bol jednodňový zákrok na súkromnej klinike, ale na tú nemám financie. Otec je slušne povedané idiot a čakať od neho pomoc osobnú alebo finančnú je zbytočná strata nervov. Ja by som vedela nechať pre bábo odstriekané mlieko, lenže s ním nemá kto byť, to je ten problém. Stačila by jedna osoba na stráženie a prestriedam sa pri oboch deťoch, lenže taká nie je a na au-pair nemám peniaze.

ukulela
19. feb 2022

Ani ziadna nemocnica v okoli to nerobi ako jednodnovku? Zrejme byvas sama. V bytovke? Nevies poprosit o pomoc susedov? Skus este googlt tu jednodnovku.

autor
19. feb 2022

@ukulela , dakujem. Uz som to cekovala, ine nemocnice to tiez nerobia. Prosila som aspon o zakrok len s mesocainom plus nejake dormikum, ale ani to nerobia. Pytala som sa, ze teda ho na reverz donesiem, len v den zakroku a hned odnesiem domov, ale to mi povedali, ze je to je velke riziko u malych deti, aby sa v noci nezadusili zvracanim z narkozy. Ze si proste potrebuju tie deti po narkoze ustrazit radsej v nemocnici.

top_manazerka
19. feb 2022

Ja nechapem na kieho … si si s “debilom” urobila dve deti. A este k tomu jedno je uplne malé.

autor
19. feb 2022

@top_manazerka , ani sa na teba nemozem hnevat za tento komentar, lebo som sama na seba za to nasrata. Bohuzial debil sa zacal zdebilievat postupne, ako to casto byva. Zo zaciatku posobil nesmierne rodinne a zodpovedne.

zuzzinkaa
19. feb 2022

koľko prosím tá stojí ten zákrok čo si nemôžeš dovolit? nemyslím to v zlom len má to naozaj zaujíma… Možno zvážiť aj zaplatiť opatrovateľku k bábätku. Ja by som ho samého do nemocnice naozaj nedávala .

autor
19. feb 2022

@zuzzinkaa , asi 400 eur by to vyslo na sukromnej klinike vratane narkozy.

dadulamamula
20. feb 2022

Co tak skúsiť na rýchlo nejakú opatrovateľku a jej zaplatit? Keby som bývala bližšie nemám problém ti bábätko postrážiť, sama som vychovala 2 deti....
Alebo skus na inzerát napísať nejakej opatrovateľke v tvojom okolí, možno na cene by ste sa dohodli...

dadulamamula
20. feb 2022

Samého by som ho do nemocnice nedala, ver tomu ze sa tam bude trápiť,.. Aj keď je veľmi zvláštne aké máš zle vzťahy s vlastnou rodinou s muzovou rodinou či s mužom... Možno keby ti kamarátky odporučili niekoho... Skús hľadať nejaké riešenie, veď na noc by si chodila domov, ale aspoň počas dňa by si s ním bola... Aspoň od tej 7,00 do 19,00 vecer...
Tiež smart hodinky nie sú lacná vec ako ani mobil.. Možno keby si sa dohodla na splátky to dat v súkromnej klinike by bolo lepšie.

By ma zaujímalo co na to hovorí syn?

sonnenshein
20. feb 2022

Kde byvas, autorka?

rohypnol1
20. feb 2022

Ja som bola sama v nemocnici ako dieta viackrat. Vtedy tiez nebolo mozne, aby so mnou bol rodic, bolo to 30 rokov dozadu. Tie pocity si pamatam doteraz, aj ked navonok som bola v pohode. Naozaj by som sama neposlala 6 rocne dieta, ktore uz vnima a pamata. Jednoduchsie to zvladne babo, ktore je zdrave a niekto ho v normalnom prostredi postrazi. Odkial si? Nemam problem postrazit - kludne aj na noc a na vsetky 4 dni.

panda21
20. feb 2022

Odkiaľ si? Neverím, žeby sa nenašiel v meste či dedine jeden jediný ochotný človek. Ak si blízko, prídem ja alebo mama.

clovekoj
20. feb 2022

Môj malý bol v nemocnici ako prváčik, 7 ročný, sám, bol tam 10 dní a zvládol to bez problémov. Každý deň som za ním poobede po práci prišiel na 3-4 hodiny. Poriešil som hygiénu, doniesol mu veci, hrali sme sa, aj čo to poučili. Sestričky si ho nevedeli vynachváliť. Mám dojem, že bol viac u nich v sesterskej izbe, ako na svojej. On je strašne ukecaný a spoločenský. Každý deň mi hovoril zážitky. Potom dostal aj kamaráta na izbu, tak mali zábavu. Dokonca aj pomáhal sestričkám. Spomína na to v dobrom.
Sestričky boli zlaté, nemal som obavu ho tam nechať aj samého. A nebol to pre neho žiaden stres, jemu sa tam dokonca páčilo, ale domov sa samozrejme tešil.
Ja by som to až tak čierno nevidel. Tie 3 dni to dieťa určite hravo zvládne.

deti95060810
20. feb 2022

presne na tvoju otázku neodpoviem, ale ...
1. bábo by som doma nenechala - veď predsa ťa viac potrebuje ako 6 ročný chlapec. Synovi možno bude v nemocnici smutno, ale je väčší , starší - a s pomocou sestričiek to zvládne.
2. neviem odkiaľ si, ale v MT nemocnici pred pár rokmi som bola s dcérou vyberať nosnú mandľu. Prišli sme deň pred zákrokom a na druhý deň urobili zákrok a 2 hod. po zákroku sme išli domov - nie len my, ale úplne všetci ktorí v ten deň mali zákrok...Dokonca väčšina z nich prišla až v deň zákroku ráno a domov išli 2 hod. po zákroku...

prestaňte robiť zo sestričiek monštrá, bežne som videla na detských odd. deti ktoré boli aj samé hospit. . Nikto im nič zlé nerobil, veď predsa za ne nemocnica zodpovedá...

martinuska
20. feb 2022

Myslim ze po zakroku, ak vecer bude ok, tak si ho mozes na reverz zobrat. Ved aj deti po vybrati mandli ako 1-dnovka idu poobede domov. A to su na normalne v celkovej anesteze. A ked to ma byt jednoduchy kratky vykon, tak uz dupľom. Dohodla by som sa s oš.lekarom, ze ak bude vsetko ok, tak si ho beriem.
A na ten mobil, asi na kredit, s tym ze nepovolim data, doma na wifi mu tam stiahni nejaku hru, nainstaluj whatsapp alebo taku app kde si mozete volat. A v nemocnici uz maju takmer vsade wifi, nech sa pripoji.
@clovekoj ale teraz je kovid, a navstevy su zakazane. Cize za dobu hospitalizacie sa k nemu nedostane.

janage
20. feb 2022

@clovekoj pripájam sa, moja 7 ročná síce na bezbolestnom vyšetrení s 3dnovou hospitalizáciu a nakoniec so mnou, ale bola pripravená, že aj sama. Teraz by si to mala zopakovať, nebojí sa sama ostať. Máme dobrú skúsenosť. Fungoval dokonca učiteľ doobeda čo sa učil s deťmi v spoločenskej miestnosti na oddelení, pani, čo sa venovala skolkarom, každý deň chodili klauni. Teraz samozrejme, kvôli korone môžu byť iné opatrenia.
Autorka neboj sa. Zisti si návštevné hodiny, či návštevy budú možné, v akom rozsahu.
Oslov Úsmev ako dar, charitu, kľudne miestneho kňaza (či o niekom vhodnom nevie), aj keď na druhej strane sama neviem, či by som dokázala nechať bábätko na par dni niekomu, koho vidím 1x živote. Ale možno by pomohli zapožičať mobil, kde by ste sa aj videli hoci cez viber a pod.
U nás bolo WiFi zdarma. (To najviac ocenilo druhédieťa, keď bolo na pozorovaní kvôli slepemu črevu, samé, len s návštevami)
Riešila by som to asi kombinovane. K synovi na návštevu, počas nej môže ten, kto bude babo strážiť, kocikovat vonku v okolí, ak by sa dalo.

janage
20. feb 2022

@martinuska to by som zistila tie návštevy priamo na oddelení kde bude. Keďže od 28.2. Idu vo veľkom uvoľňovať opatrenia, možno už bude voľnejší režim aj v nemocnici. Veď aj personál chodí každý deň domov a môže sa nakaziť a nákazu doniesť na oddelenie.
Vysvetlila by som moju situáciu a informovala sa priamo na oddelení, aké mám možnosti

martinuska
20. feb 2022

@janage robim v nemocnici a nedovolujeme navstevy. Len pred dvere doniest veci. A ano, chodim domov.

portret7
20. feb 2022

Ako daleko mate nemocnicu od domu? Ak by nikto nemohol, zaplatila by som si opatrovatelku k babatku, pendlovala hore dole, ale NIKDY by som 6r nenechala sameho v nemocnici. Potrebuju ta obidve deti, bez ohladu na vek, to 6rocne momentalne viac. Bola som so synom v nemocnici a poviem ti, personal jedna velka katastrofa a to si viem teda dupnut. Hladaj riesenie, nie dovody, preco sa to neda. Drzim palce!