Ahojte, v prvom rade sa chcem poďakovať ľuďom, ktorý má nebudú odcudzovať a nebudú písať premudrelé vety. Nastala ťažšia situácia v našom živote a potrebujeme sa súrne odsťahovať, problém je ale v tom,že v byte, ktorý nám je ponúkaný ako jediný aby sme sa dostali zo situácie je taky, kde nemôže ísť psík.. Neprosím o reči hľadajte iný prosím, nejde to... Hľadáme aspoň dočasku pre nášho psíka. Miesto,kde za ním môžme chodiť, v prípade, že sa niekto taky vie nájsť Nitriansky kraj najlepšie, bola by som neskutočne vďačná. Stačilo by miesto kde by mohol mat troska výbeh, svoju volieru ma, ak by to bolo treba vie ju muž prísť zvarit do dočasného domova. DO ÚTULKU ho dat nechceme! Ide o čas približne rok, rok a pol kým sa dáme dokopy a môžme riešiť domček s vybehom. ĎAKUJEM VEĽMI PEKNE ZA POCHOPENIE A PRIPADNu pomoc prosím napísať sem, ja sa ozvem ale len vážny záujem prosím. Finančné na granule a jedlo prispievať budeme určite.
Alebo ak o nejakej takej dočasnej opatere viete prosím dajte mi info.
@pribinak Nemecky ovčiak /stredný vzrast /2 roky mal teraz v júli.
@autorka neviem síce pomôcť, keďže bývam na opačnom konci Slovenska, ale držím palce. Máme psa a naposledy keď bol od nás 3 týždne preč nám neskutočne chýbal. Je to parťák. To rozhodnutie určite nebolo ľahké. Snáď nájdete nejakú dobrú a ochotnú rodinu alebo jednotlivca, ktorý sa vám oňho postará.
@bilberryday ja chápem, že je to diskutabilné. Preto by som to určite riešila aspoň nejakou zmluvou u notára. Nie neberú ale po známosti by to BOHUŽIAĽ išlo ale to je téma na bok proste.. Nechceme to, preto hľadáme aspoň takto riešenie s mužom.
@lalala94 je to pre nás to najťažšie rozhodnutie, neskutočne boli srdce... preto už som zúfalá a hľadám dobrých ľudí aj na mamickovskom fóre. A ďakujem, vážim si to 🙏🏻
Niekde tu je aj skupina psickarov, skus aj tam. Plus napis viac o psovi, byva vnutri ci von? Hygienicke navyky, socializacia, konfliktny/nekonfliktny voci inym psom?
No len ako to bude zvládať pes. Si zober, že ho dáš inde, to zvládne. Ale vždy, keď si ako tak zvykne, tak ty ho prídeš pozrieť.. A zase bum, bude hotový.. Ja by som ti poradila prvé 4 mesiace za ním nechodit.Možno by sa dalo niečo zohnať, dohodnúť sa na dlhodobé bývanie v tých hoteloch. Ale to samozrejme nebude zadarmo ..takto v rodine si vytvorí puto a nebude to dobre, keď ho po roku zase odtiaľ vezmeš. No neviem, ťažké to bude, nezávidím ti.
nemecký ovčiak je náročný psík... zožerie ako malé prasiatko....a potrebuje veľa pohybu...
máme doma.
nechápem prečo by ho nemohli zobrať do útulku keď povieš o čo ide... tak potom pre koho sú tie útulky...? hádam aj pre takéto prípady.
teraz mi prišlo na rozum u nás je kynolog. klub a psíky majú vonka v búdach... vyhľadaj takýto klub vo svojom okolí či nemajú volnú budu pre toho vášho. kŕmiť by ste si ho chodili už aj samy...
@natalia1619 vonku je zvyknutý ale vie byť poriadny aj vnútri, vyrastal s mačkami, tým pádom za tie 2 roky ani jednej neublížil, len ju vyhnal za plot. Ovláda základné povely, očkovaný, cipovany, odcerveny, očkovaný proti borelióze. Je oňho starane, venujeme sa mu. O to je to ťažšie.
Tiez mi napadlo poobzerat sa ci nemate v okoli kynologocky klub s kotercami, kde by ste ho ubytovali, ale starali by ste sa nadalej vy.
Kazdopadne drzim velmi palce, je to tazka situacia
@deti95060810 útulky berú v prvom rade opustené zvieratá, ktoré nemajú domov, sú bez majiteľov, zanedbané, choré. To nie je ako psí hotel. A úprimne, útulok pre psa, o ktorého je starané, je zvyknutý na ľudí, rodinu a starostlivosť - to je hrôza. V útulku nemajú čas sa tým psom venovať, čo je prirodzené, je ich tam veľa.
My sme nášho brali z útulku, bol tam len jeden mesiac. Pred tým žil dva roky v byte u starého pána, ten ale zomrel, rodina sa o psa starať nechcela a tak skončil v útulku. Aj napriek tomu, že je s nami už viac ako rok, doteraz mu zostala trauma - napadli ho tam iné dominantnejšie psy a teda zostal voči ním nedôverčivý, na jedlo je veľmi ochranársky a vrčí. Útulok by som brala ako tú úplne najkrajnejšiu možnosť, ale osobne si myslím, že by to aj tak odmietli.
Taká informácia, napíš či ste ochotný doňho investovať a starať sa oňho vy počas docasky ( krmivo, očkovanie, pamlsky, návštevy). To je dooost dôležitá informácia ak sa jedná len o docasku.
Málokto ti vezme psa na rok, financuje ho a potom ti ho ,,vráti,,
Teda určite by som ho radšej dala do dobrých rúk, nech má budúcnosť s tým, že budete mať o ňom informácie aj po darovaní. Nezavrela by som ho ku kynológom
@diamond007 krmivo, pamplsky, očkovanie, návštevy určite áno.
V akej výške, to záleží od okolností a dohodou oboch strán.
Vo výške potrieb psa.
Viete mu doniesť na mesiac 15kg krmivá, pár pamlskov a aj si ho vziať sami na očkovanie. Toto sú dôležité informácie ktoré si vynechala a málokto ti toto bude hľadať v správach
@diamond007 ďakujem za radu 🙏🏻určite toto ano, to je najmenej preňho ❤️
Úprimne ti napíšem sama za seba. Rozumiem ti, chápem že psíka milujete. Je to cítiť z tvojich slov. Ale osobne by som psíka takto nevzala. Aj keď spĺňam všetko čo popisuješ. Vieš prečo? Lebo rozum chápem, že je to dočasné, ale srdce nie. Si zober, že psík bude hotový, že jeho rodina ho dala cudzím ľuďom. Tá nová rodina si s ním vybuduje vzťah, zamilujú si ho deti. A potom psíka vezmeš. Ja osobne by som to hrozne oplakala. A ani deťom by som toto neurobila. Plus teda môže sa stať, že to bude rok a pol, dva, tri, a potom psíka vezmeš preč? Viem, že je to ťažké, ale nemáš niekoho v rodine, alebo kamarátov kde by mohol byť? Lebo sestre by som psa vzala. S tým by som vedela ze sa nerozlučim navždy. Alebo mu nájdi milujúci trvalý domov. Držím palce. ❤️
@klarolinne Ďakujem krásne za povzbudivé slová ❤️
Však nápis aspoň rasu, veľkosť a vek psíka.