Chcela by som si kupit novy mobil podmienky mam ze musi by iphone neviete niekto poradit?
Ak neplánuješ doň toľko investovať, odporúčam iPhone 11 (klasický alebo Pro) alebo najnovší iPhone SE a ak doň investovať chceš, odporúčam iPhone 13, 14 alebo 15 (Pro sa vo všetkých prípadoch oplatí viac, dlhšie vydrží nabitý a lepšie fotí). Takže v skratke, ak proste chceš iPhone, ale nechceš naň dať veľa peňazí, tak najnovšia generácia SE alebo 11, ak si ochotná priplatiť viac a neuspokojíš sa s úplným minimom, tak potom 13 alebo 14 (klasický, Pro či Pro Max alebo Mini) a ak si potrpíš na fotky a videá, chceš, aby Ti telefón dlho vydržal nabitý…, tak potom jednoznačne 15 Pro alebo Pro Max, poprípade počkať na 16 Pro/Pro Max (najnovšie iPhony vždy vychádzajú ku koncu roka). Ak máš bližšie otázky, kľudne sa ma môžeš spýtať, do iPhonov sa celkom vyznám.
Ako zlatu strednu cestu by som volila 14 pro alebo Pro max … zalezi na tom, aku velkost preferujes. Mam starsiu 11 pro max z 2020 (max beriem vzdy kvoli mojmu veku 😂) stale super a zatial menit nemienim, ale pre ineho by uz bol stary …. ale ako pisali vyssie vela zalezi od rozpoctu
Ja mám 8 plus a som spoko
Prečo poradiť? To každý má vedieť čo preferuje. Mne sa napríklad nepáčia velké takže z novších určite Mini, aj keď sa nechytajú na prvú generáciu SE čo vyzerali rovnako ako 5s-ka. To bola ideálna velkosť u mňa. Väčší mi už vadí. Takže druhá generácia SE čo vyzerá ako 6s, 7, 8, je už u mňa velké pričom to patrí medzi tie menšie. Tie 12, 13, mini ešte tak s prižmúrením oka prejdu. Škoda že s tým nepokračovali u modelov 14, 15 atď. Ja keďže som chudobný tak si vždy kupujem s 10 ročnýn oneskorením. Tak sa zaujímam aj o aktuálne modely, aby som vedel, že aký iphon si budem môcť kúpiť v bazári za 50-100€ o 10 rokov.
Smartfóny sú v podstate funkciami rovnaké. Ako počítač že je jedno ako vyzerá kasňa, lebo vždy tam bude Windows. Tak iphony majú iOS a ostatné značky Android. Už neni sú tie symbian, windows mobile a pod. V našičh končinách.
Niekto bazíruje na parametroch že výdrž baterky, ale kto je stále na mobile ajtak sa mu za pár hodín vybije. Niekto chce silný procesor ale to využijete na hry a aplikácie ktoré robia náročné úlohy. Ale na bežné internetovanie, počúvanie hudby, kalendár, volanie, sms, atď. čo využíva väčšina ludí, stačí hicijaký. Kto slabšie vidí, tak väčšina mobilov (iphon určite) má možnosť zväčšiť písmo.
Aký máš rozpočet?