Ahojte, potrebujem poradit dobry autobazar v BA kde maju dobry vyber a dobry pristup a hlavne ziadne podvody s pretacanim km a pod. A tiez dobru autopozicovnu za dobre ceny. Velke dakujem.
Dakujem. To je mi jasne ze AAA a Darex je jedna velka katastrofa.
Na tyzden nepotrebujem ziadne super auto, do prace a naspat takze nizka cena by nam vyhovovala.
Ojazdene auto je aj 2-3 rocne a pri dobrej servisnej historii a 1. majitelovi ti ani mechanika netreba. Ale samozrejme viem ze idealne sa chodi s mechanikom.
Hlavne potrebujem konkretnu radu s konkretnymi odporucaniami.
@peneloppe Som si spomenula, ze predsa mam jedinu dobru skusenost s autom z autobazaru Cambelova na starej vajnorskej, kupovali sme tam Fiat Punto, pred 8 rokmi a auto v celkom dobrom stave (na to, ze to bolo 10-rocne auto) a brat na nom jazdi doteraz s drobnymi investiciami. Ten mechanik sa nam zisiel velmi, lebo bolo zozadu tuknute, inak mu nic nebolo, ale ja by som si to netrufla odhadnut. Tak len preto urcite odporucam vziat so sebou niekoho. Inak, aj ti autobazarnici sa inak bavia s clovekom, ak je tam nejaky mechanik (ale nie niekto, kto sa len hra).
Inak ako hovoril ten moj znamy automechanik, neexistuje nic jednoduchsie ako sfalsovat servisnu knizku (ano, aj pri novych autach), takze bacha na to. Vela zdaru.
@peneloppe Možno tomu tak kedysi bolo no dnes by som AAA a Darex nezrovnávala ani náhodou.. Darex má dokonca spoluorcáu s autoporadca.sk a technicky im overujú stav áut pred predajom a pod.. brali sme odtiaľ Swift cca 5 mesiacov dozadu (pred zimou) a od ústretového jednania až po odvzo auta všetko prebiehalo v poriadku 🙂
@emilia788 Áno, môžem potvrdiť, Darex sa chová na úrovni, majú ten projekt s názvom preverené vozidlá - https://www.autobazar.eu/preverene-auta ... to je to, čo spomínaš s autoporadcom
@patkaba Mas od nich auto vo vseobecnosti, ci si si vyberala priamo z tych preverenych? Dakujem
@juliankaaa1995 Ahoj, máme corolu verso od nich "vo všeobecnosti" z vystavených aút sme vyberali.
@patkaba S autopozicovnou neporadim, to som mala vzdy len pri nehode nejake auto zdarma v ramci poistky, no co sa tyka bazaru, tak Darex potvrdzujem, s mojim mame odtial auto a predavali sme im zaroven do protihodnoty nase, dali o nieco lepsiu cenu ked sme sa zacali zaujimat o ich auto a cele to trvalo dva dni. Okrem zakladnych veci, co sa menit musia sme s autom vacsi problem nemali. Pristup prevadzky bol dobry, ziadne natahovacky sme nezaregistrovali, papiere sme dali skontrolovat a tiez vsetko sedelo.
@juliankaaa1995 Vo vseobecnosti, prisli sme a kupili.
kde je ešte dobre kuzpit auto? Kde maju dobry servis a auto sa da kupit aj na protihodnotu?
DAREX
POZOR! – TO ČO U NICH VIDÍTE NA CEDUĽKE AUTA ALEBO INTERNETE NIEJE KONEČNÁ CENA!
Musím sa podeliť s mojou skúsenosťou...
Kupovala som si auto uskladnené v DAREX na ČSOB lízing s tým, že cena auta bola dohodnutá vopred. Zaplatila som 20% akontáciu, zvyšok klasicky naplánované v mesačných splátkach.
Jednanie s ČSOB bolo úplne bezproblémové a rýchle, čo chválim (prekvapili ma aj výhodnou úrokovou sadzbou), avšak tragikomédia nastala až na strane Darexu.
Od ČSOB som dostala info, že akontáciu majú na účte a ja si kľudne môžem ísť prevziať auto do Darexu.
Keď som tam v sobotu ráno prišla, pán na mňa vybalil poplatok 350 eur za čistenie auta, ináč si auto prevziať nemôžem...
TAKÝTO POPLATOK BY MAL BYŤ KUPUJÚCEMU OZNÁMENÝ VOPRED!!!! A NIE AŽ KEĎ MÁ UHRADENÚ AKONTÁCIU, ZMLUVY PODPÍSANÉ A PRÍDE NA HOTOVÉ....
Keďže som kúpu auta riešila prvýkrát v živote, pravdepodobne som bola ľahká obeť...
Uhradila som to s úmyslom, že v pondelok v ČSOB preverím, či bol takýto poplatok oprávnený...
IBAN mi dať nechceli, akceptovali iba cash a dali vám šoféra, ktorý s vami skočí do bankomatu vytiahnúť si hotovosť.
Pozor spomínaný poplatok ide na firmu, s ktorou vraj spolupracujú neuveriteľne dlhé 3 mesiace–waw
Jedná sa o Empire Property (check finstat - tržby za posledný rok ma nulové) – waw na druhú
Na záver (Aspoň na pobavenie)...
Úsmevná vec č.1: keď som si bola poplatok vymáhať späť, riaditeľ Darexu prirovnal Darex k AAA auto, že ,, veď aj tam to tak robia‘‘...čiže vieme všetci ktorá bije
Úsmevná vec č.2: resp. skôr smutná, v aute darex, ktorom šofér vozí ľudí pre tieto nezmyselné poplatky do bankomatu nefunguje na mieste spolujazdca ani bezpečnostný pás, čo by malo byť alfa omega u niekoho, kto sa živí predajom aut – safety first
Za mňa nikdy viac
Prosím nedajte sa oklamať a poučte sa z mojej skúsenosti 😊
Dajte peniažky radšej súkromníkovi alebo normálnemu autobazáru a nie týmto šuflikantom
Ivana
u https://www.aaaauto.sk/ som kupovala auto už 2 krát, popozerali sme výber, vypísali papiere a hotovo
@peneloppe Do kazdeho autobazaru sa chodi so znamym automechanikom alebo aspon s niekym, kto sa trochu vyzna v autach. Ono je to auto od auta ine, zalezi aj na tom, odkial to auto je. Samozrejme odporucam vyhnut sa autobazarom AAAuto, Darex. Moj manzel sa nastastie do aut vyzna a ked sme pred rokom kupovali ojazdene v bazari, bola to dost katastrofa v BA. Ci v malych alebo velkych autobazaroch. Nakoniec sme kupili od sukromnika, cez autobazar.eu.
Dobra autopozicovna je Avis, ale ci ma aj dobre ceny, neviem posudit. Za nizku cenu zas nemozes cakat nejake extra sluzby.