Dobrý anjel. Poznáte túto organizáciu?

havedka
3. dec 2009

kto pozna organizaciu Dobry Anjiel na karpatskej v bA?Vraj pomahaju chorym ludom aj financne

ianitka
3. dec 2009

DOBRÝ ANJEL je humanitárny Systém občianskej finančnej pomoci,
ktorý pravidelnými mesačnými finančnými príspevkami pomáha rodinám s deťmi,
kde otec, mama alebo niektoré z detí trpí na rakovinu alebo dieťa trpí na inú zákernú chorobu,
ako napríklad detskú mozgovú obrnu, cystickú fibrózu, chronické zlyhanie obličiek, svalovú dystrofiu typu Duchenne alebo Downov syndróm a kde táto choroba dostala rodinu do finančnej núdze.

zo stranky

DOBRÝ ANJEL je systém, s ktorým môžu až desaťtisíce darcov, Dobrých anjelov, relatívne malými pravidelnými mesačnými príspevkami každý mesiac výrazne finančne pomáhať až tisíckam chorých.

Cieľom neziskovej organizácie DOBRÝ ANJEL je, aby chorý človek a jeho rodina dostávali
pravidelnú humanitárnu mesačnú finančnú výpomoc okolo 100 €.
Darcovia, Dobrí anjeli, prispievajú pravidelne každý mesiac ľubovoľnou čiastkou.
Ak darcovia budú prispievať mesačne čiastkou napríklad 6 €, tak na jedného príjemcu potrebujeme nájsť približne 17 darcov, Dobrých anjelov.

Veríme, že mesačný príspevok okolo 100 € môže aspoň trochu pomôcť preklenúť finančnú tieseň,
do ktorej sa veľmi často dostávajú ľudia a ich rodiny po prepuknutí onkologického alebo iného zákerného ochorenia.

bambusko
3. dec 2009

havedka, prerozdeluju prispevky od dobrovolnych darcov, system je prehladne urobeny. poziadat o prispevok mozes tu

http://www.dobryanjel.sk/?folder=10

http://www.dobryanjel.sk/?folder=54

ianitka
3. dec 2009

pozri si stranku, su tam rady ako prispievat aj postup, ked tu pomoc potrebujes

mirka1308
3. dec 2009

Myslím, že je to dobrá organizácia 😔
tiež sa snažím prispievať SMS alebo bodmi z faktúry tel.účtu 😵

dominka11
4. dec 2009

havedka potrebuješ fin. pomoc alebo chceš prispievat?
myslím, že je to jedna z mála organizácií, kde tí ludia skutočne dostanu darovane peniaze.

bets
4. dec 2009

mesacne nam na dobreho anjela odchadza 20 EUR, predtym ako sme sa rozhodli k tomuto kroku, manzel si trochu o nich pozistoval.

nemam rada tie predvianocne zbierky na rozne ucely, ked v nakupnom centre stoji kazdych niekolko metrov niekto, kto vybera a ked neprispejem, tvari sa, ze aky som ignorant, pripadne nieco neprijemne zahlasi na moju adresu. lenze ja potrebujem vediet nieco o danej organizacii, vacsinou ich vidim 1x, alebo len napis prispejte pre telesne postihnutych, pre deti chore na rakovinu... prispejem, ale musim mat jasny pocit (istotu asi mat nikdy nebudem), ze peniaze naozaj idu na dany ucel.

mamutka
4. dec 2009

myslim, ze ked si ich zacnes preverovat, nic nekale nenajdes.... ja prispievam cez sms kazdy mesiac, no tak hadam im to aspon trolilinku pomoze. le dufam, ze my taku pomoc potrebovat nebudeme

veronkaj
4. dec 2009

ja tiež prispievam z účtu mi pravidelne strhávajú na ich účet čiastku. a neľutujem to

tin007
4. dec 2009

bets ja tiez neprispievam "vyberacom" a ak maju poznamky, tak im iba poviem, ze uz davno a pravidelne prispievam (co je pravda) a je to moja sukromna vec, ktoru nemaju rpavo komentovat
mimochodom na dobreho anjela prispeivam tiez, aj pravidelnou sumou (mesacne) a tiez cez platobnu kartu (vydava ju zdarma k uctu vub) tak, ze banka za mna plati dobremu anjelovi 1 % hodnoty nakupu

ianitka
4. dec 2009

ja mam tiez pouzivam kartu VUB s tym 1% -

tiez si myslim, ze je to jedna z organizacii, kde vies kam idu tie peniaze

bambi09
4. dec 2009

Dobrý anjel je super nápad,ja prispievam od začiatku,poznáme sa s príjemcami,píšeme si,podporujeme sa navzájom,som im za to vďačná,že môžem pomáhať,aj keď nie vysokou sumou,ale zo srdca 😵 😵 😵
viem o každom cente,kam ide,je to adresné a prehľadné,nikto na nikom nezarába,je to skutočná pomoc 😵 😉

enike03
1. feb 2019

@bets prepáč,že už 2019 píšem,ale zvykla si dostať darčeky s poštou od dobrý anjel?

kiki09876
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maula123
3. sep 2019

@ianitka Dobrý den.Ja poznam jednu pani,ktorej je schvalená pomoc od dobrého anjela pre jej dceru a pítala sa ma či nahodou neviem kedy zviknu posielat peniažky,kedže ona to ma na šek lebo učet v banke nemá.Lenže ja neviem

akasia
2. apr 2022

mrzí ma že niekedy poberajú peniaze ľudia ktorí si to vôbec nezaslúžia. ja nezávidím nikomu a určite doprajem tým, ktorí to potrebujú, ale pani ktorá sa vôbec už nestará o deti lebo dve má dospelé a o maloletú dcéru sa stará jej rodina, poberá každý mesiac príspevok, dostala dokonca aj jednorazový 1000 Eur príspevok, zatajila že pracuje už niekoľko rokov, chodí po baroch a diskotékach ...takí ľudia si zaslúžia brať peniaze tým ktorí to naozaj potrebujú???????????????????????????????????

marika707
4. feb 2023

@akasia ahoj, ja som tiež svedkom zneužívania dobreho anjela rodinou, ktora ma mesačný prijem nad 3500,-€, tvaria sa ako naj chudáci a našetrených maju možno aj pol milona eur. Ľudia su niekedy divný a ja som prestala kvôli tejto rodine prispievať. Keď som videla komu idú naše peniaze, nikto asi nic nepreveruje.

akasia
4. feb 2023

@marika707 ano, je to smutné, že niektorí odtrhnú doslova svojej rodine a prispievajú niekomu, kto si to vôbec nezaslúži a ešte sa s tým chváli, ako si užíva za cudzie peniaze...

marika707
4. feb 2023

@akasia presne ako pises, nam pri troch detoch ledva ostava na normalny zivot, a oni v zivote nikomu nepomohli a este zdiela dotycna pani na FCB screen ako jej nabiehaju mesacne platby z dobreho anjela, nezavidim im to karma si ju najde ale myslela som si ze to lepsie preveruju. Prispejem radsej priamo rodinam ktore to potrebuju ako by som mala v zivote poslat este peniaze do anjela

akasia
6. feb 2023

myslíme úplne rovnako😉 nechápem prečo to nepreverujú veď keď niekto chce, dnes sa dá zistiť všetko. a ako organizácia, ktorá posiela peniaze od ľudí niekomu kto si o to zažiada, mala by to preverovať. nechápem, ako sa môže stať, že dotyčná o ktorej som písala, poberá príspevky, keď bola 5 rokov oficiálne zamestnaná, vyhodili ju kvôli alkoholu. zase pracuje a stále berie peniažky od slušných a dobrých ľudí, utráca to na zábavách a o deti sa vôbec nestará. je to fakt hrozné. tiež radšej poskytnem pomoc niekomu koho osobne poznám a viem že to potrebuje. mali by to naozaj preverovať, komu posielajú peniažky.

akasia
7. feb 2023

@marika707 myslíme úplne rovnako😉 nechápem prečo to nepreverujú veď keď niekto chce, dnes sa dá zistiť všetko. a ako organizácia, ktorá posiela peniaze od ľudí niekomu kto si o to zažiada, mala by to preverovať. nechápem, ako sa môže stať, že dotyčná o ktorej som písala, poberá príspevky, keď bola 5 rokov oficiálne zamestnaná, vyhodili ju kvôli alkoholu. zase pracuje a stále berie peniažky od slušných a dobrých ľudí, utráca to na zábavách a o deti sa vôbec nestará. je to fakt hrozné. tiež radšej poskytnem pomoc niekomu koho osobne poznám a viem že to potrebuje. mali by to naozaj preverovať, komu posielajú peniažky.