Dobré marinády na grilované kuracie mäsko. Poraďte

elina313
11. aug 2011

Zaujíma ma, či ste a ako ste robili krídielká s medom. Chutilo vám to, ako ste robili marinádu ? Akú prílohu k tomu ste volili ? Máme oslavu a nechcem ju skaziť...
Prosím dajte mi tipy a napíšte čo chutilo aj vám 😉 Ďakujem

viktoriavv
11. aug 2011

ahoj elina🙂 ja osobne som sice kridelka s medom este nerobila, ale tiez by som si rada pochutnala na takejto dobrote🙂 ale recepty stale cerpam hlavne z jednej stranky, lebo su tam postupy pekne odfotene a musim sa priznat, ze to mi dokonale vyhovuje, kedze som este len taky kucharik-amater🙂 no v kazdom pripade som si tam klikla a nasla tento recept, tak vyskusaj, ak sa ti bude pacit http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7795 a potom daj vediet, ako chutilo 🙂

titkovamiriam
11. aug 2011

moja:
2 lyžice oleja, 4 lyžice kečup pikantný, 3-4 lyžice medu, sójová omáčka, 3 strúčiky cesnaku, cibuľa (nakrájaná najemno), oregáno, bazalka, mletá škorica, soľ. Poriadne premiešať a môžeme marinovať.

milujem tak kridelka,rebierka aj steak

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yennn
11. aug 2011

klasicke medove kridielka mi nechutia, lebo sladke maso nemusim, ale hostia to lubia. Naposledy som robila tuto, vola sa cesnakova, no viac nez cesnak bolo citit ten med...
3 PL dijonskej horcice, 2PL tekuteho medu, 1PL sojovej omacky, 1/2PL citronovej stavy, 5strucikov cesnaku, mlete c.korenie, sol

Ako prilohu na grilovacku nasi strasne lubia grilovanu zeleninu (tu robim v rure, nech nezatazujeme ten nas minigril). Tiez som minule robila pizza stangle, na radu velmi dobrej priatelky, a boli bohovske. Tiez som robila pecene zemiaky s rozmarinom (male zemiaky 8-10 minut povarit v supke v slanej vode, az takmer zmaknu, po vychladnuti rozkrojit na polovice. V oleji rozmiesat cesnak, sol, korenie, pridat listky z 1 vetviciek rozmarinu. Do tejto zmesi vlozit zemiaky. Tie sa potom mozu grilovat bud samotne alebo na spajli ako spiz.)
Mozte skusit grilovanu varenu kukuricu, teraz je sezona. Cesnakova bageta ... moznosti je viac.

No a co sa tyka masa... ak je to oslava a bojis sa ze nieco pokazis, urcite by som nestavila len na kridelka s medom. Aj ten najlepsi recept na marinadu totiz nemusi chutit vsetkym. Ja vzdy kupim trochu kridelok, tie mozes urobit medove, nezabudni pocas grilovania ich tou marinadou potierat, aby boli glazovane.
Tiez kupim trochu kuracich prs, tie mozes urobit jemnejsie (napr. jogurtova alebo horcicova je vyborna). A potom trochu bravcoveho, to mozes urobit korenene, alebo pivove.... A takto si kazdy vyberie a bude to zaujimavejsie. Nemusis zo vsetkeho kilo a pol. Podla mna cim viac je na vyber, tym lepsie. A samozrejme, nezabudni na klobasky! 😉

A tajné PS speciálne pre teba.... ale ved ty vies co ti chcem odkázat, vsak? 😀

akika722
11. aug 2011

moja my sme tiež na Semiho oslave grilovali a ja som v obchode našla hotovu medovo-pikantnu marinadu tak som to mrinovala v nej 😀 a chvalili 😀 aaaaaaaale možeš nakuknuť aj tu 😵
http://www.leeloo.sk/recepty/recept.jsp?id=10
http://www.dobre-recepty.sk/detail/10661-medova...
http://toffo.blog.cz/0908/medova-marinada-na-gr...
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=14378
http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-dobrou-...
peknu oslavu 😎