Dobierka a poštový poukaz na účet

marek7
27. mar 2012

Zdravim, ja by som potreboval vedet jednu vec. Poslal som list na dobierku vyplnil som ze mi pridu peniaze na ucet. Pride tej osobe zlty papierik ? a ona to potom zaplati na poste a posta mi posle peniaze na ucet ? Alebo jej pride sek ktory ma zaplatit ??? dakujem za odpoved

zuzka38
27. mar 2012

@marek7 dotycna to zaplati na poste a posta posle peniaze vam..

katren
27. mar 2012

@marek7 si sa mal skor hned na poste asi spytat 😉

majkakys
27. mar 2012

dotyčnému príde žltý papierik (ak nie je doma zastihnutý) ... na pošte zaplatí požadovanú sumu, balík mu bude odovzdaný ... a peniaze Vám Slov.pošta prevedie na účet . Potom Vám príde aj od pošty taký list- výpis resp. info o uhradení peniažkov na účet

marek7
autor
27. mar 2012

@majkakys jaj presne toto som chcel pocut, dakujem velmi pekne za odpoved 😉

ivett1
27. mar 2012

@marek7 ahoj, u nás dá poštárka ten "žltý papierik" do pošt. schránky len v prípade, že nás nezastihla doma, teda nemali sme ako prevziať zásielku...potom s tým upozornením o uložení zásielky ideme na poštu a tam mi zahlásia koľko mám zaplatiť za dobierku a po vyplatení mi odovzdajú zásielku a pravdaže aj "ústrižok"-potvrdenie o zaplatení😉...ak som doma, alebo napr. môj manžel, ktorý tiež môže prevziať dobierku, tak nám poštárka priamo vydá po zaplatení balíček+ústrižok🙂

ivett1
27. mar 2012

@marek7 ...akosi mi štrajkuje pc...nestihla som ani dopísať...a už mi zamrzol...ale správne odpovede už máš, takže je to ok...inak ten papier zo Sl. pošty s oznamom o prevedení peniažkov na účet (prefotený ústrižok poštovej poukážky...) príde obvykle dosť neskoro...už dávno viem, že sú peniažky na účte... 🙂

marek7
autor
27. mar 2012

@ivett1 dakujem Vam velmi pekne za odpoved 🙂