ahojte babule,, no tak ma napadlo,, máme pokazené auto takže si budem musieť volať sanitku,, pôrodnica je vzdialena 40 kilákov,, môže ma v sanitke sprevádzať manžel,?? neviete niektorá ako to teraz je ??? či môže manžel do sanitky alebo nie???
Manžel je zachranar..do sanitky podla prepdisu nemôže ist pribuzný:/..iba ak by ich ukecal 😉 ....
ja viem o tom ze ak je volne miesto tak moze, ale volat si sanitku kvoli pokazenemu autu, ked na teba pridu kontrakcie mi nepride vhodne.kolko zien je uplne bez auta a nevolaju si sanitku ak to nieje akutne. sanitka nieje taxik
My sme zatial kolkokrat volali RZP starym rodicom, nikdy si nas nevzali ako doprovod. A ani to neviem, ci ta moze RZP zobrat do tej nemocnice ktorej chces, alebo iba kde podla rajonu patris, lebo oni tu rajonizaciu by mali dodrzat a ci je porod vynimka netusim... a o tom sa ani nerozhodne vodic ale centralny dispecing, takze to ani neukecas... jedine by mohla zobrat prevozova sanitka (taka co nie je pre akutne pripady ale vozi pacientov na vysetrenia alebo domov), ale to musi volat obvodak a caka sa na nu niekedy aj 3-4 hod. takze pri porode to neprichadza to uvahy. My tiez nemame auto a v pripade ze by dohodnuty sofer nemohol som sa rozhodla skusit radsej taxik, aj ked vraj taxikari neradi beru (a niektore ani neberu) rodiace zeny...
nam hovorili teraz na predporodnej priprave, ze porod je stav, u ktoreho je opravnene volat sanitku! a nie je to brane ako zneuzivanie alebo co 🙂 ale to, ci vezmu aj manzela, to netusim.
na sanitku mas urcite pravo, a nie je to ziadne vyuzivanie, ked sa mozu v nej vyvazat opilci tak preco ju nevyuzit, no manzela asi nevezmu 🙄
jasne, ze na sanitku pravo ma, ak to na nu pride a obava sa , ze to nestihne, co ine jej ostava...predsa len je tam aj odbornejsia pomoc...inak nie...suhlasim s latviou...sanitka nie je taxik..ak to nie je potrebne, tak urcite radsej popros suseda, niekoho znameho...pretoze pride mi take...no..mam pokazene auto, tak si zavolam sanitku a odveziem sa aj z manzelom..a jasne, sanitku zneuzivaju opilci a iny...ale preco to mame robit aj my.?..ked niekto ju potrebuje viac/ rodiaca zena ano..ale ked som rodila ja, jedna pani sa dala doviest sanitkou a nic jej nebolo, chcela len pocut ozvy svojho dietatka !!!! 😠 ...neviem v akom si mesiaci..ale urcite by som sa z niekym dohodla uz teraz / kym medzitym nahodou neopravite auto/...predsa len, manzel by ti bol aj oporou, moho by ist s tebou...ale samozrejme, ak to inak nejde, sanitku si zavolaj...a hlavne bud v pohode, nestresujsa...dako len uz do tej pôrodnice dôjdes a porodis svoje dietatko 🙂
myslim, ze nie, kamoskinej manzela nepustili, a nestihol porod, inak, ja som v inych pripadoch 2 krat volala sanitku, a neprisla, to skor volaj taxik, ten pride urcite, a aj s manzelom, na sanitku by som sa nespoliehala ...podla mojich skusenosti ... 😒 alebo ako pisu baby vyssie, dohodni sa s niekym uz teraz, lebo ak pocitis kontrakcie, tak este mozes hodiny a hodiny nerodit, tak sanitka je zbytocna, ale ak ti napr,. praskne plodova voda, to je ine, ... ale aj tak by som sa dohodla s niekym inym ... ja som mala v zalohe aj svagra ...kludne by som aj susedom zaklopla ...
keď som mala rodiť syna, tak tiež sme mali pokazené auto (nemocnica asi 25 km od nás) a volali sme sanitku, tak manžela do nej vzali tiež, ale upovedomili ho, že ak by pôrod nastal počas prevozu, vtedy musí sanitku opustiť.
manzela do sanitky urcite nevezmu... /realna skusenost my sme teda volali lebo sme si neboli isty ci bude vobec treba do nemocnice / nakoniec bolo treba mala som popaleniny aj 3 stupen a tak/ ale muza do sanitky nevzali.. musel ist za sanitkou s autom...
do sanitky ta vezmu max. s neplnoletym dietatom pri prevoze a pod. kedy je predpoklad ze budes hospitalizovana s nim a pod.
a ano pri porode ta sanitka zoberie tam kde patris podla rajonizacie.. inam ta nesmie odviezt iba v pripade ze by ta v rajonnej nemocnici pre neodstatok miesta neprijali a poslali inam.
ahoj ja pisem z vlastnej skusenosti ked som bola s malym v 37tt dostala som kontrakcie len v tej chvíli mi to nedoslo ze co to je tak sme volali 112 a teta povedala ze musim do nemocky ale my ze nemame sa ako dostat tak nam poslali hned sanitku ledva som sa stihla obliect a bola tam a zobrali aj muza.........ale asi mali malo roboty bo to bolo kol polnoci a v meste ani ducha a ani sa nijak neponahlali........takze podla mna ked je to surne tak je spravne si zavolat sanitku a neporodit v taxiku:D
pracujem v bratislavskej záchranke ak myslite sanitku RZP alebo RLP, nie prevozovu , tak rodinny prislusnik nemoze ist v sanitke iba ak je pacient neplnolety, alebo je zbaveny svojpravnosti. pri prevoze je poisteny len pacient a keby sanitka naburala a zabila by cloveka co tam nemal co robit, vodicovi podla zakona hrozí vazba. su vodici ktory zoberu aj iného človeka, len je to na vodicovej zodpovednosti. 😉
Ja som isla do porodnice sanitkou 2x, nemali sme auto a taxik volat by ma ani nenapadlo 😕 . Ako si myslim, ze sa moze cestou stat hocico a co taxikar pomoze? Mna by samu ani ta sanitka nenapadla, ale ktosi mi to povedal a este aj cislo mi dali. Ja neviem, ci nie aj Dr. A isla som do porodnice, kt. som mala dohodnutu, kde som chodila na poradnu, nie podla rajona. Sa ma aj spytali, ze kam... ze kde som dohodnuta, aby nas nevratili naspat. A isiel so mnou aj manzel, nikto mu nepovedal, ze nemoze.
Tretikrat sme uz mali auto. A myslim si, ze keby to nebolo potrebne, tak by tu sanitku ani k tehotnej nepustili, ale by povedali, ze si ma taxik zavolat. 😕
nemate nikoho, kto Ta odvezie? pripadne rychlo opravit auto..