DNA z vlasu

1. sep 2022

Ako zistim ake osobe patria vlasy? Da sa to poslat niekam?

janai1
1. sep 2022

Opýtaj sa manžela či ťa podvádza a ak áno tak s kým

viestta
1. sep 2022

Iste, nejaký labak ma za evidované DNA všetkých ľudí na svete a ako výsledok ti pošlú adresu kde máš ísť vyskriabat oči muzovej bokovke

martinmmartin
1. sep 2022

iba ked tam je aj korienok, zo samotneho vlasu nie. A tiez potrebujes nieco s cim to porovnaju a povedia ti ze je to to iste alebo nie. Nikto ti nepovie koho je to vlas ked im tam vlas prinesies. Musia sa vzdy analyzovat dve vzorky- jedna znama a jeden neznamy vlas aj s korienkom a labak ti iba povie ci je zhoda alebo nieje

dilino
1. sep 2022

áno robia to v súkromnom laboratoriu. A má to taký háčík príprav si zo 1000 EUR.

deti95060810
1. sep 2022

to zbieraš manž. vlasy?
kašli na to, šetri si nervy

stellarstar
1. sep 2022

@martinmmartin stačí aj samotný vlas nemusí byť s korienkom

autor
1. sep 2022

@stellarstar mas skúsenosti?

autor
1. sep 2022

@dilino vies kde?

stellarstar
1. sep 2022

S čím?

dilino
1. sep 2022

v súkromnom centre v BA. Nájdi si tu na internete.

dilino
1. sep 2022

DNA test. GHC-genetik.sk tam aj cenník úkonov

jaskolka
1. sep 2022

@dilino ale tam treba aj vzorku od inej osoby, niečo na porovnanie. (ak trebárs ide o nejaký test otcovstva napríklad)
Co vyčítajú z jedného vlasu? Možno rasu, neviem ci aj pohlavie je možné tak zistiť. Určite neposkytnu nejaké presne údaje že kto to je a nebodaj meno dotyčnej osoby

dilino
1. sep 2022

@jaskolka ona sa pýtala na to či to niekde nerobia nech sa na nich obráti čo potrebuje jej povedia a poradia. Neviem načo jej to je má adresu nech sa popýta čo potrebuje.

zuzinka888
1. sep 2022

Ono to nefunguje tak , ze posles vlas do labaku a oni ti daju meno adresu a telefon tej odoby. Musis mat vzorku A( vies koho je) a vzorku B a oni porovnaju ci ide o tu istu osobu alebo jej pribuznu. Npr. Posles vzorku manzela(A) potom vzorky milenca(B) a vzorku dietata ( C) a oni iba urcia s ktorou vzorkou je tretia vzorka kompatibilna(zhodujuca). Ziadne mena.....

stellarstar
1. sep 2022

@jaskolka z vlasu zistiť i rasu aj pohlavie. Pred pár týždňami som o tom videla dokument že čo všetko vedia z vlasu zistiť. Bol celkom zaujímavý dokument

jaskolka
1. sep 2022

@stellarstar to áno, ale ako to autorke pomôže? Ona chce vedieť, akej osobe (asi konkrétne) to patrí... A to pochybujem ze jej v laboratóriu povedia.

jaskolka
1. sep 2022

@dilino áno, ona chcela vedieť aj to, akej osobe, komu to patrí.. Teda zrejme konkrétnej osobe a to neexistuje aby jej niekde povedali. Aj keby to bol jej vlas, alebo jej muža, tiež to nedokážu zistiť, bez vzorky na porovnanie

stellarstar
1. sep 2022

@jaskolka jej nijako 😅 toto jej určite nepovedia

dilino
1. sep 2022

@jaskolka mňa nezaujima chcela kontakt dala som jej viac to neriešim.

draik
1. sep 2022

Zistiť to vie polícia, ak je daná DNA už v jej databáze.