Dlhý prvý menzes pri antikoncepcii

poxinka
4. máj 2018

Mamičky začala som prvý krát užívať antikoncepciu mám prvý menzes ktorý trvá už desať dní vám trval tiež tak dlho?

titla
4. máj 2018

Áno, toto sa mi stalo, keď som užívala HAK Mistra. Po pol roku som ju potom vysadila. Ale na tvojom mieste ešte nerobím paniku - prvé tri mesiace si telo "zvyká" na umelé hormóny a toto je jeden z vedľajších účinkov. Potom by sa to malo zastabilizovať. Ak by tieto ťažkosti pretrvávali aj po 3 mesiacoch je treba navštíviť gynekológa a buď vysadiť alebo zmeniť antikoncepciu. Prečítaj si pozorne príbalový leták, tieto komplikácie tam môžu byť spomenuté.

fliacik
4. máj 2018

Užívam prvý mesiac Daylla a veru už uvažujem nad vysadením. Menzes síce trval "iba" 7 dní, ale celý mesiac mám nepríjemný krvavý výtok, nonstop chodím s intímkou, je to ozaj nepríjemné. Lekár ma presviedčal, že budúci mesiac sa to už nezopakuje, ak áno, kašlem na tablety ☹

titla
4. máj 2018

Ak nemáš nejaký závažný zdravotný dôvod prečo HAK brať a nerobí ti dobre, tak ju vysaď. Ale niekedy treba vyskúšať aj viac druhov kým "sadne." Ja som brala HAK 1,5 roka, kvôli zvýšenej hladine testosterónu, ktorá mi spôsobovala ďalšie problémy. Po tejto stránke zabrala HAk skvelo, ale u mňa sa prejavili aj vedľajšie účinky. Vyskúšala som dve rôzne, pri prvej sa zo mňa stalo urevané klbko nervov a pri druhej, ako som spomínala každá druhá MS trvala bolestivých 10 dní.

poxinka
autor
4. máj 2018

Tiež mám mistru tak ešte vydržím a uvidim

kathy93
8. máj 2018

@poxinka po čase uvidíš ja som chvíľu brala antikoncepciu a menštruácia sa mi upravila a chodila ako hodinky a vždy trvala tak 4 dni. Ale poriadne som z nej pribrala a o tom ako sa mi zhoršila pleť ani nevravím.