Mamičky začala som prvý krát užívať antikoncepciu mám prvý menzes ktorý trvá už desať dní vám trval tiež tak dlho?
Užívam prvý mesiac Daylla a veru už uvažujem nad vysadením. Menzes síce trval "iba" 7 dní, ale celý mesiac mám nepríjemný krvavý výtok, nonstop chodím s intímkou, je to ozaj nepríjemné. Lekár ma presviedčal, že budúci mesiac sa to už nezopakuje, ak áno, kašlem na tablety ☹
Ak nemáš nejaký závažný zdravotný dôvod prečo HAK brať a nerobí ti dobre, tak ju vysaď. Ale niekedy treba vyskúšať aj viac druhov kým "sadne." Ja som brala HAK 1,5 roka, kvôli zvýšenej hladine testosterónu, ktorá mi spôsobovala ďalšie problémy. Po tejto stránke zabrala HAk skvelo, ale u mňa sa prejavili aj vedľajšie účinky. Vyskúšala som dve rôzne, pri prvej sa zo mňa stalo urevané klbko nervov a pri druhej, ako som spomínala každá druhá MS trvala bolestivých 10 dní.
Tiež mám mistru tak ešte vydržím a uvidim
Áno, toto sa mi stalo, keď som užívala HAK Mistra. Po pol roku som ju potom vysadila. Ale na tvojom mieste ešte nerobím paniku - prvé tri mesiace si telo "zvyká" na umelé hormóny a toto je jeden z vedľajších účinkov. Potom by sa to malo zastabilizovať. Ak by tieto ťažkosti pretrvávali aj po 3 mesiacoch je treba navštíviť gynekológa a buď vysadiť alebo zmeniť antikoncepciu. Prečítaj si pozorne príbalový leták, tieto komplikácie tam môžu byť spomenuté.