Dlhotrvajúca zlosť a agresivita

4. júl 2021

cca rok a pol som extremne nevrla, vrie to vo mne, cítim zlosť a som neprimerane agresívna voči tým, co maju iny nazor. Neviem tolerovat nazory, ktore sú opacne ako mam ja. Nebyvala som vzdy taka, teraz je to extrem. Preto sa aj stranim ludi ako sa da ale nejde sa celkom odrezat od ludi. Psych. neprichadza do uvahy uz. Pocituje tu niekto podobne ako to riesite?

bloger
4. júl 2021

Bojím sa aj napísať ti ale skúsim mala by si skúsiť zistiť čo to v tebe vyvolalo, že si začala takto reagovať a mať takéto pocity možno nejaká skúsenosť nepríjemná alebo zážitok z detstva stáva sa to

autor
4. júl 2021

@bloger ja myslím tato doba a tento chaos ktory tu je

bosorka2302
4. júl 2021

Kamarat mal podobne vybuchy hnevu a tak sa to stupnovalo ze musel navstivit psychiatra a dali mu lieky a uz je ok.

autor
4. júl 2021

@bosorka2302 A on vedel prícinu svojich problemov?

sonnenshein
4. júl 2021

Autorka, ta pricina kludne moze byt biochemicka - prebytok, alebo nedostatok nejakej latky. Skus aj Ty zbehnut k psychiatrovi, mozno bude presne vediet co to je, a o par tyzdnov mozes byt ok.

bloger
4. júl 2021

možno ale veľa závisí aj od toho ako si to v hlave nastavíš či by nebolo lepšie povedať súhlasím máte pravdu považovať druhých ľudí za dôležitejších a vyšších od seba nemusia mať vôbec pravdu ale ak to takto ukončíš získaš pokoj pre seba a odstup od toho

autor
4. júl 2021

@sonnenshein možné to je veru.

autor
4. júl 2021

@bloger cize len pritakat, resp. sa do veci zbytocne nezamotat viac ako treba len nutne a mysliet si svoje. To je velmi dobra rada, toto mi uz bolo povedane. Len to chce vela usilia a sebazapretia, mozno by som mala na tom popracovat. Snazim sa mat okruh len tych "mojich", len to nejde stale, praca a pod. Mur som si vytvorila, len ked clovek sa musi pohybovat aj inde. Sama v ziadnom pripade debaty nezacinam a tam kde sú, sa snazim im vyhnút lenze to je dnes na kazdom kroku. Ludia sa uz nevedia normalne bavit. Ked je debata o pocasi, vareni a pod. tam som ok.

autor
4. júl 2021

Chcela by som vratit dobu, toto proste nie je pre mna. U niekoho to mozno vedie k depresii u mna skôr k agresivite a hnevu.

kittykat22
4. júl 2021

a nebude to dosledok frustracie? Niesi nahodou clovek co ma rad veci pod kontrolou a ma rad v zivote ked to svisti? Zariadis si, urobis si ako chces? Lebo keby to bolo tak, tak tato doba kde je vsetko neiste, vela ludi sa sprava akoby spadli z jahody a nic nefunguje, v tebe moze vyvolavat agrsiu a zlost. Pretoze nemas nad situaciou kontrolu.

Ja by som ti poradila sport. Zacni pravidelne plavat, behat - ci uz vonku alebo na pase. Ked vybijes energiu a naberies endorfiny bude ti lepsie.

autor
4. júl 2021

@kittykat22 Ano, ja som typ ktory ma rad jasne pravidla, kde kazdy vie kedy a co ma robit. Nikdy som nemala rada zmeny, ale stabilitu vo vsetkom. To je zle? Proste mam takú povahu, nie som chameleon. Jeden je taky, iny onaky.

bloger
4. júl 2021

možno časom sa tá depresia objaví aj u teba skús sa zamerať možno na vzťah s Bohom prečítaj si niečo pekné napríklad knihu Jedna radostná myšlienka to ti veľmi odporúčam možno zažiješ taký pokoj po nej a budeš sa pozerať na všetko inak musíš prijať ľudí takých ako sú aj s chybami

autor
4. júl 2021

@kittykat22 ale sport skusim, musim nieco robit lebo ma roztrhne.

autor
4. júl 2021

@bloger to by som tak rada vedela, prijimat ludi aki sú. Fu....Mne napr. ak niekto ublizi , alebo ja si to myslim (t.j.ma iny nazor a hadame sa), tak na to nedokazem prestat mysliet, proste denne, stale, neviem sa odputat a stale to mam pred ocami a rozmyslam nad tym aj pri praci dokonca.

bloger
4. júl 2021

Chápem ale určite by si sa nemala vyhýbať ľudom hádky žiaľ patria k životu neber si všetko osobne na fb som videl jeden obrázok kde Pán Ježiš objíma človeka a hovorí mu Odpusť. Zabudni, nevšímaj si to ved aj ja ti odpúšťam čo môže byť krajšie ako toto všetci robíme chyby

ivanizna
4. júl 2021

Môžete mať iné názory, ale agresívna nemusíš byť. Musíš rešpektovať aj to, čo si niekto iný myslí a vraví, inak nemôžeš očakávať rešpekt späť. Život je taký, že žijeme medzi ľuďmi, všetci sme rozdielni, tak čím skôr to pochopíš a prijmeš, tým to bude pre teba a tvoje okolie lepšie. Istý čas som sa sama potýkala so strašne silnou agresivitou v mojom vnútri, bola som strašne popudlivá, ale niekoľkokrát som takto ublížila, čiže sama som premýšľala, že je treba pracovať na svojom vnútri, na väčšej znášanlivosti a tolerancii. A išlo to, pomaly, ale išlo. Keď máš rada istotu, stereotyp a veci podľa seba, to ešte neznamená, že to tak aj bude. Trénuj flexibilitu, uvedom si, že väčšinu vecí vo svojom živote úplne pod kontrolou nemáš, to je len také pomyselné. Nauč sa prijať veci aj také, aké jednoducho sú, či sa s tým stotožňuješ alebo nie, aj či ich rada počuješ alebo nie.

autor
4. júl 2021

@ivanizna Ani nevies ako by som rada, len je to nenormalne tazke pre moju povahu. Ked sa snazim a zapriem viem byt mila navonok ale vnutri to vo mne vrie a tieto neventilovane pocity sú nebezpecne. Je mi vtedy velmi zle. Ale ked kricim, vyventilujem sa tym, len zase pre okolie to nie je dobre ze im ublizujem. Najradsej by som sa upratala niekam na samotu.

ivanizna
4. júl 2021

😆 Práveže veľmi dobre viem, aké to je 😃 Vo mne to vie tak vrieť, že až pením, kolega mi vravel, že videl z mojich očí šľahať blesky 😂😂 aaaale ja som zlá len na niekoho, ak mi niekto fakt ukrivdí. Je jednoduchšie ventilovať sa dookola na hociktorej slabšej alebo nevinnej obeti 😉 ale sme predsa ľudia, nie živočíšne zvieratá, musíme sa učiť a pracovať na tom, ako regulovať svoje emócie. Chápem, aké je to ťažké, lebo tvoj vnútorný postoj je iný, úsmev je len maska navonok. Skús sa pozrieť na veci inakšie, či to je naozaj také dôležité hnať to do krajností, lebo tvoj hnev je tvoj problém, tebe sa koniec koncov bude s tým ťažko žiť. Napríklad ber nejaké homeopatiká, tiež nájdi šport, pri ktorom sa trošku vybúriš. Nedrž to v sebe, mne to isté spôsobovalo problémy, viem, ale hľadaj iné riešenia 🙃

autor
4. júl 2021

@ivanizna a nevies mi poradit nejake konkretne homeopatikum?

kittykat22
4. júl 2021

tak to preto si taka rozladena. Pretoze mas rada poriadok a ked veci funguju. Akonahle nemas nad vecami kontrolu tak si nestastna a to vedie k tomu, ze si rozladena, zla az agresivna. Nie je s tebou nic zle. Doba ktora je, je velmi nestandardna a kazdy sa s nou snazi vyrovnat po svojom. Urcite by som koli 2 extremnym rokom nemenila osobnost - pretoze toto co je, nie je normalne. A netreba to za normu ani pokladat. Snaz sa nejako prijatelne zvladnut situaciu. Sportuj, chodievaj behat, zacni tancovat a je dobre ked niesi sama. S niekym na kavu na prechadzku. Staci jeden clovek ktory ta nevytaca do nepricetna. Neboj, coskoro to bude za nami a vratime sa do normalu a pre takych ako si ty a ja 😀 bude zase vo svete poriadok a bude nam lepsie 🙂

bosorka2302
4. júl 2021

On pricinu nevedel, len bol nervozny a mal zachvaty paniky. Panicke ataky a doma krical, vrieskal rozladila ho aj lietajuca mucha. Tak to uz musel riesit

autor
4. júl 2021

@kittykat22 Dufam, ze mas pravdu, lebo ta neistota, chaos, panika je hrozna. Dnes clovek nevie co bude zajtra to je pre take povahy ako ja tazke. Som si vsimla ze som agresivna ked som neista a neviem co.

autor
4. júl 2021

@bosorka2302 tak to mal stastie, ze lieky zabrali na prvykrat.

kittykat22
4. júl 2021

ja to mam rovnako. Mam rada veci pod kontrolou, a tato doba ma teda dostava. Este ked vidim ako sa ludia spravaju ... nemyslim ocko/neocko - to je slobodna volba. Ale ked mi kamaratka vola ze testy do nosa v skole su napustene latkou ktora ide do mozgu a idu nam zabijat deti ... tak mam moment, ze som ticho a radsej neodpovedam hned. Vlada nam predklada jeden scenar v pondelok, druhy v stredu a treti v piatok ... mam fakt dost. Pomohlo mi nesledovat spravy a tiez som sa stiahla. Zacala som sa ucit ... jazyk a matiku. Chodim na bike - registrovala som sa cez sharovanu appku 😀 aby som nemusela kupovat. Sem tam zajdem na kafe. Ale najviac mi pomaha cvicenie. A samozrejme cakam na koniec 🙂

0silvia0
4. júl 2021

A preco nemoze mat niekto iny nazor? Preco hned agresivita? Ved je normalne, ze ludia maju rozne postoje a nazory...

kittykat22
4. júl 2021

@0silvia0 zakladatelka to pisala skor na margo situacie a nie to, ze ma niekto iny nazor.

0silvia0
4. júl 2021

@kittykat22 ale ved jasne pise, ze nevie tolerovat nazory, ktore su opacne ako ma ona. Cize nazory na tuto dobu...
Viem ja osobne ovplyvnit nejake vyhranene nazory inych ludi? Neviem, takze sa nebudem rozculovat a pestovat v sebe agresivitu, naco je to dobre?

kittykat22
4. júl 2021

@0silvia0 nahodou, ja sa viem rozcertit az to lieta 😂👹 Take dobre najezenie, to ti je potom hned lepsie 😀

autor
4. júl 2021

@0silvia0 Ja netvrdim, ze nemoze, ale ze to neviem zvladnut v klude.

0silvia0
4. júl 2021

@kittykat22 aj ja som bola kedysi taka najezena, ale uz som z toho akosi vyrastla...