Dlažba v kuchyni a v obývačke - skúsenosti

lenkaza
6. máj 2017

Poprosim skusenosti s dlazbou v dome, ci ste spokojne? ci by ste ju menili za inu? chceme ju dat do obyvacky a kuchyne, dakujem za Vase skusenosti a rady 🙂 🙂 🙂

gir
6. máj 2017

Ja mám dlažbu v kuchyni, všade mám klasický radiátor ale v kuchyni máme podlahové kúrenie. Je to super kombinácia aj z praktického hľadiska.

gir
6. máj 2017

Do obývačky by som nedávala, pôspbí to tak chladne, keď už investovať, takdokvalitnej drevenej podlahy a dizajnovo si dlažbu prispôsobiť k podlahe ako tón v tóne alebo úplny kontrast.

0silvia0
6. máj 2017

@lenkaza prepac ze sa votriem do tvojej diskusie. My mame kuchynu spojenu s obyvackou a tiez neviem ako toto vyriesit. Do kuchyne by som chcela dlazbu a do obyvacky nejaku podlahu ale ako vyriesit predel medzi dlazbou a podlahou? Nebude to vyzerat zle?

janickacrazy
6. máj 2017

@0silvia0 my máme v chodbe dlažbu v tej istej farbe a vzore ako podlahu v obývačke, nikto si to nevšimol, pokým sme ľudí na to neupozornili, vyzerá to super 😉 inak dlažbu do obývačky by som si určite nedávala, do kuchyne ok, do obývačky nie, je to studené, naši známi mali tak v byte a nemohli ho kvoli tomu dlho predať, nikto to nechcel

0silvia0
6. máj 2017

@janickacrazy jasné že dlažbu do obývačky nie, len manžel má problém aj s dlažbou v kuchyni, on by chcel všade podlahu, ale mne to pripadá nepraktické. Rodičia majú podlahu aj v kuchyni a majú ju zničenú, občas sa mame podarilo niečo vyliať a zničila ju.
Ale to je super nápad že tú istú farbu a vzor, to som ani nevedela, že sa dá zohnať. Díky za nápad, oceňujem.

taami
6. máj 2017

@0silvia0
Ale aj tak budeš potrebovať prechodovú listu medzi dlažbou a podlahou. Ja by som dala všade podlahu, mala som to vo viacerych interiéroch tak a nikdy sa mi nezničila.

mimla
6. máj 2017

Máme dlažbu všade okrem detskej izby a spáľne. Keďže máme podlahové kúrenie, je to super. Dobre sa to udržuje. Existuje aj dlažba s dekorom dreva, Možno by to bol kompromis.

janickacrazy
6. máj 2017

@taami my máme aj prechodovú lištu v rovnakej farbe a je to také nenápadné, že fakt si to nikto nevšimol a ked sme niekoho upozornili, tak každý prekvapený 😲

0silvia0
6. máj 2017

@janickacrazy a ako dlho ste hľadali ten istý vzor a tú istú farbu?
@taami aj manžel chce dať všade podlahu. Ale napríklad teraz sa nám stalo prednedávnom, že nám praskla hadička pri batérii v drese a jednoducho nám pomaly kvapkala voda, podmočila celú kuchynskú linku. Kým som si to všimla, linka bola poriadne nacucaná vody. Našťastie je stará a budúci rok ju plánujeme vymeniť, takže až tak ma to netrápi. Ale keby som mala v kuchyni novú linku a podlahu, ktorá by sa tej vody napila, tak by ma šlahlo. Jednoducho mi tá kuchyňa pripadá oveľa viac rizikovejšia tým, že sa môže niečo stať s vodou, so spotrebičom atď. Preto ja osobne by som uprednostnila v kuchyni dlažbu, aj keď nevylučujem, že ma manžel prehlasuje.

evat2315
6. máj 2017

my máme dlažbu v kuchyni aj v obývačke s dekorom dreva. Rozhodli sme sa na základe toho že máme podlahové kúrenie. Na údržbu to je super aj to dobre vyzerá

sisaka
6. máj 2017

@lenkaza dlazbu mame - chodby, schody, kúpeľne, kuchyňa. Drevené podlahy - obývačky, spálne. Mame prechodne lišty dlažba je svetlejšia, drevo tmavšie, vyzerá to úplne super, tu v Kanade sa to bežne robí že kuchyňa dlažba a spojena obývačka koberec alebo drevo. Sme spokojní, je to estetické, praktické a nemenila by som.

janickacrazy
6. máj 2017

@0silvia0 Vobec sme tak nehľadali, len úplne náhodou sme na nu narazili hned v prvom obchode. 😀

0silvia0
6. máj 2017

@janickacrazy super, snad aj my budeme mat stastie 🙂

deti95060810
6. máj 2017

máme otvorený priestor. kuchyňa - dľažba, obývačka a chodba medzi miestnosťami, a jedáleň - plávajúca podlaha. máme prechodovú lištu. čo by som jedine menila je farby dlažby v kuchyni a v chodbe - vstupnej. ešte je aj tá nevýhoda, že ak deťom sa vyšmykne tanier, pohár a pod. po dopade na dlažbu je na cimr- camr.... moji rodičia mali peknú gumu v kuchyni a to sa málokedy niečo po vdopade na ňu rozbilo...
dlažbu do obývačky by som nechcela....

glorikarebeka
6. máj 2017

@0silvia0 ja mam v kuchyni dlazbu a nelutujem,presa len nieco sa vyleje,prska olej a pod.a potom dal manzel prechodovu listu a hned je zas jedalen s obyvackou a tam mam plavajucu,podla mna je to take teplejsie ako vsade dlazba,brat ma vsade dlazbu,ma podlahove kurenie,ale aj tak to vyzera tak studeno

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkaza
autor
6. máj 2017

@alenah31 DAKUJEM velmi pekne za odpoved a krasne fotky 🙂 🙂 🙂

gabona1
6. máj 2017

Veľmi pekná dlažba je tá imitácia dreva, normálne by som sa dala nahovoriť na zmenu. My máme podlahu laminátovú - tmavú, je krásna a aj dobrá na údržbu, ale už za 9 rokov je aj sem tam škrabanček... Radšej by som si už dala dlažbu, teraz sú nádherné..

juliaml
6. máj 2017

@lenkaza my máme v celom dome dlažbu, imitaciu dreva a podlahove kúrenie. Je to super. V obývačke mame koberec ten s dlhým vlasom. Dlažba je rychlo tepla ked sa kuri a ľahko sa udržuje. Pôsobí to super ked nie su žiadne prechody medzi miestnosťami. A napr. na našej sa vôbec nesmyka na rozdiel od plavajucej podlahy.

osky
4. sep 2018

@0silvia0 zle?
Ved je to uplne ina miestnost.na spoje das listu a hotovo.