Ahojte. Sme spolu a priatelom 6 rokov..a zatial sa nebavime ani o spolocnej buducnosti, ani o nicom v podstate. On sa nechce vobec rozpravat, nic riesit, aj ked mne vela veci vadi a snazim sa mu zdoverit tak mi povie ze na co to riesim, popripade mi ani neodpoveda. Ani neviem na com som, ci si ma vobec niekedy zoberie. Co s tym?
možno ťa sklamem, ale z toho čo si napísala veru svadba nekuká....
@slniecko_12 no tak to ste poriadne dlho spolu. Za tu dobu si ozaj s nim nehodila rec? MOja sestra je tak s priatelom 9 rokov a tiez nic neriesia nemaju ani byvanie, ani sobasit sa nechcu proste nic. Pre mna divne, najma ak ty chces rodinu a mas na to aj vek. By som sa ho opytala ze kedy bude vediet co s vami dalej.
@slniecko_12 to je výhovorka,môj manžel sa rozhýbal a po 9mes. chodenia žiadosť o ruku,a to predtým mal kopu frajeriek,ktoré ho k tomu kroku neinšpirovali,ani s nijakou spolu nebývali.Netlač,normálne sa opýtaj či sa niekedy dočkáš zásnubnéh o prstienka a asi kedy,Urob ako píšem hore,neboj sa toho,buď asertívna.Ja tomu nerozumiem spávať spolu viete,ale rozprávať sa neviete,smutné.
@slniecko_12
A kolko mate rokov? Lebo ak ste spolu od 14 a mate 20, tak sa.necudujem, ze to.neriesi 😀
Ale ak ste spolu od 20 a mate 26, tak uz by aspon ten rozhovor mohol prezit...
Neoezeni sa on veru s Tebou.
To je typ chlapa, nevedia zobrat zodpovednost za zivot do svojich ruk.
@slniecko_12 asi mu to takto vyhovuje zatial.
Moj muz mal tiez predo mnou dlhotocny vztah a zenit sa mu nechcelo.
Potom sme sa my stretli, po pol roku randenia sme zacali riesit buducnost a potomstvo, takisto aj jeho nastahovanie ku mne.
Ked dme boli spolu 10 mesiacov, tak ma poziadal o ruku.
Ale ja som mu to ozrejmila hned na prvom rande, ze sa chcem vydat a mat deti. Keby ma do roka nepoziadal o ruku, tak s nim hodim rec, keby mu netrklo za dalsich sest mesiacov, tak by bol rozchod.
A take, ze jrame sa na rodinu, ale bez papiera yz vobec nehrozilo.
Spolocnu buducnost sme riesili spolu, nebudem predsa snivat sama.
Sice s nie som moc ziarivy priklad dokonaleho vztahu ale to podla mna neni ziaden. S mojim manzelom sme sa po 3 rokoch chodenia a po roku spolocneho byvania museli rozist aby mu vsetko docvaklo. A veru za ten cas co sme boli od seba docvaklo cela veci aj mne. Od vtedy ubehol rok a ja som v nom nasla skveleho manzela a este lepsieho otca pre nasho dvojmesacneho syna. 🙂
@slniecko_12 l
A ty? No u neho by uz bolo na case...
Poznala som viacero parov, co s rozisli cca v takomto veku, kedze sa ich vztah ani po rokoch nikam neposunul. Vacsinou sa baby potom rychlo vydali a zalozili si rodiny a chlapi ostali sami a lutovali...
Ahoj no my sme bolí spolu s priatelom 11 rokov ako slobodny. Začali sme spolu ked som já mala 20. Já som svadbu začala riesit cca po 5 tych rokoch...taktiez sa mu do toho nechcelo.. mala som obdobie že som už z toho bola v koncoch... [no my sme ale isli pracovat spolu,aby sme sa raz mohli mat lepsie].po nejakom čase som to už přestala riesit a bola som jednoducho s nim.vedela som že raz k tomu dojde,nechala som to na něho, netlacila som ho do nicoho a užívala si nás krásný vztah..az nakokoniec sám navrhol svadbu. Vydávala som sa ako 31 rocna 😉. Teraz mám 34, mám 2 nádherné dcerky a úžasného manžela. Nelutujem že sme sa brali až po takom dlhom case,uzili sme si toho ako slobodny vela a aj sme sa zabezpecili,takze sa teraz naplno mozeme věnovat dcerkam. Podotýkám manžel má o 6 rokov viac než ja... podla mna třeba netlacit na partnera,lebo tým viac je z toho nervózny a nechce sa mu do toho. Nechaj ho tak,bud šťastná a uvidíš že to pride... muži jednoducho potrebuju na takéto rozhodnutí dospiet,.a. niektorym to trvá dlhsie😉
@snehovica
Tak ty mas boziu trpezlivost teda...
A samozrejme, ze existuju vyninky ako ste vy, ale vacsinou to takto nekonci
@slniecko_12 keby sa mi chlap po 6r nevedel vyjadrit k svadbe prip.nejak posunut nas vztah ( spol.byvanie napr) nrviem ci by som este mala chut a nervy s nim byt...asi by ma to frustrovalo kedze on sa o tom ani len bavit nechce..v podstate nevies na com si, ci chce raz svadbu alebo rodinu..
Skor mi z toho vychadza, ze ste spolu dlho, jemu to rejativne takto vyhovuje, ale mozno do buducna s tebou ako zenou po svojom boku nerata..prepac
Zazila som nieco podobne..boli sme spolu skoro 5r.a teda aj sa vyjadril, ze rodinu by chcel...za dalsich 5r...potom to islo chvilku dolu vodou, navrhla sol posunut sa vo vztahu a ist spolu byvat, co odmietol..potom to uz bolo take o nicom, i ked som stale dufala..az mi jednu peknu nedelu povedal, ze sa chce rozist, lebo nie som zena, s kt si predstavuje buducnost...
A prave preto ked som si zacala s terajsim muzom sa mi pacilo, ze uz na nejakom druhom rande hovoril ze svadbu a rodinu chce ( samozrejme sme nevedeli ci spolu budeme), a o par tyzdnov po zoznameni som uz u neho byvala 👍
Nebavilo by ma byt po 6r na roznakom mieste, nevediet na cok som a cakat kym sa pan tvorstva zobudi..taky vztah by ma ubijal
@slniecko_12 este jeden priklad..kamoska v case kedy aj ja chodila s chalanom..boli spolu 8r a tiez sa k nicomu nemal..ani zasnuby ani svadba....ale potom z nicoho nic sa s noy rozisiel, ale to uz zasuval v bytovke oproti nej 😉 takze tak sa veci maju
Chvilu na to tiez spoznala bud.muza a do 2r bola svadba...takisto aj u nas...proste obe sme nasim chlapom vysvetlili, ze ak do nejakeho casu nebudu zasnuby ci svadba tak sa s nimi nebudeme vlacit 5r, aby sme zistili, ze to nema vyznam a zobudili sa po 30tke zase ako slobodne, nezadane
@slniecko_12 prosim Ta, to co robite tych 6 rokov? Komunikacia je zaklad vztahu. Ak spolu neviete komunikovat, tak zabudni na spolocnu budicnost. Vas vztah je iba "zotrvacnost", kym niekto z vas sa nerozhybe ci nezabuchne do dakoho ineho. Zial, z toho co si tu napisla to nevidim ruzovo.
S mojim som rok aj pár mesiacov. Do zenenia mu nie je po Tom čo si prežil s ex ale vzhľadom k tomu že má zbožňuje som ho jemne dotlačili aspoň k tej žiadosti o ruku 😂. Svadbu už neriešim lebo viem že vziať sa vezmeme len neviem kedy ale rada by som to stihla Kim budem mať 40 😀. Ale tiež ho nemôžem tlačiť.
@slniecko_12 Ahoj, nebuď prosím Ťa, taká krava, ako som bola ja. Mne trvalo 10 rokov, kým som sa rozišla s "pánom nerozhodným". Obaja sme vtedy mali 29 rokov, neviem, dokedy chcel ešte čakať. Podľa mojich informácií nemá rodinu dodnes. Držím palce, skús s ním ešte hodiť reč a keď z toho nič nebude, pošli milého kade ľahšie.
Mam v okoli viacero zien ktore takto cakaju a podla mna sa nikdy nedockaju. Je jedno kolko mas rokov, 6 rokov a nic, ak by ta miloval, tak ti to bud povie na rovinu, co chce, alebo sa ozaj pohne dalej. Podla mna uz to mate prechodene. A sama sebe si odpovedz, ked sa teraz neviete porozpravat o dolezitych veciach, ako sa dohodnete neskor trebars v manzelstve?
Tiez si myslim, ze nechce. Vyhovuje mu takyto polomladenecky styl zivota a to je OK, je to jeho volba. Ak to nie je tvoja salka kavy, bude treba, aby si sa posunula dalej. Pretoze ak si ho aj nahodou priputas svadbou a dietatom, tak to nikdy nebude harmonicke. Jeden z vas bude vzdy trpiet.
Ja som takto chodila s mojim predchadzajucim partnerom - 7 rokov, on sa chcel zenit a ja som tiez mala stale vyhovorky, ako mi je teraz dobre a este sa na to necitim... Blbost. Rozisla som sa s nim, pretoze som si uvedomila, ze s nim sa na to nebudem citit nikdy. Do mesiaca som si nasla svojho sucasneho manzela, po dvoch mesiacoch sme spolu byvali, po roku sme zacali stavat dom, po dvoch rokoch sme sa brali a po troch sa nam narodila prva dcera. Stastni sme doteraz.
Chodte od seba.
mne to príde, takýto chlapi, že ešte čakajú, či sa im niečo lepšie naskytne. Jednoducho necíti sa na to, aby strávil celý život pri tejto, tak čaká.
Veľakrát sa totiž stalo, že boli spolu niekoľko rokov, potom sa rozišli, našiel si druhú, ktorú si bol ochotný vziať hoc aj po roku
A je jedno koľko majú rokov, chlap, ktorý cíti, že je to taká pravá vám povie o svadbe hoc aj ako 20 ročný, aj keď vie, že to bude jeho vyhliadka až za niekoľko rokov. Môj mi už ako 18 ročný rozprával ako sa vezmeme, a čo budeme.
@slniecko_12 nemusi byt na tebe ziadnachyba, len nie si ta prava
@slniecko_12
no tak ked ho nechces "do nicoho tlacit" tak potom sa nestazuj. A moja rada je - ked sa nevie on rozkyvat a odmieta sa o tom bavit, je to na tebe. Takze bud zacnes vybavovat svadbu alebo ho posles niekam.
Ver tomu, ze ak chlap zenu NAOZAJ chce, tak si ju chce vziat, "poistit" sobasom.
Asi fakt prenho nie si ta prava.
@slniecko_12 tu je prave chyba, vo vsetkom mu vychadzas v ustrety, hmmm. Neviem si predstavit, ze po 6 rokoch spolocneho vztahu by som bola iba frajerka. Asi by bolo dobre sa zobudit zo sna a seriozne sa s frajerom porozpravat,ako si predstavuje spolocnu buducnost. Ak nema zaujem sa rozpravat, tak vies aspon, ze spolocnu buducnost neplanuje. Do nicoho ho netlac, dnes ho dotlacis svadby potom ho budes cely zivot do niecoho tlacit. Chlap velmi dobre vie,ci ta chce za manzelku, alebo nie. A ak to nevie, tak ta nechce. Nebudes predsa marnit najkrajsie roky s niekym,kto s tebou nepocita do buducnosti.
@slniecko_12 no keď sa mu o tom nechce rozprávať...tak by si ho mala nechať ísť.
Ja ťa na jednej strane chápem, s mojím manželom som chodila niekoľko rokov počas vysokej a tiež sme dlho neriešili kedy svadba, pretože boli dôležitejšie veci, a strašne dlho (podľa mňa) som čakala na prsteň (5 rokov), ale aspoň sme sa rozprávali a vedela som, že chce so mnou byť, že plánuje požiadať ma o ruku a spoločnú budúcnosť, ale jednoducho ma chcel prekvapiť... a potom to naozaj urobil a posunul náš vzťah niekde ďalej... Ale ak chceš vedieť na čom si a on sa nechce o tom rozprávať, tak potom to nikde nebude viesť... Ja viem, že chlapi strašne neradi riešia osobné veci (až na výnimky) a neradi sa rozprávajú o svojich citoch a pod. narozdiel od nás... ale nehľadaj si sama pre seba výhovorky, pretože ste spolu dosť dlho na to, aby si ho poznala a vedela sa na vzťah pozrieť už nie cez ružové okuliare a vedela na čom asi si... my sme sa brali vo Vašom veku po 6.5 roku chodenia... a to, že ste mladí neznamená, že už teraz nevie, či chce byť v budúcnosti s tebou a ty s ním alebo chce vyskúšať aj niečo iné.... Možno to znie hrozne, ale je to tak... možno si chce ešte užiť, ale bojí sa toho, že stratí istú stabilitu a pohodlie pri tebe... Ale ak nie si spokojná tak ako fungujete, tak o jednoducho donútiť k rozhovoru a ak nebude chcieť ísť s pravdou von, tak bohužiaľ asi bude najlepšie to ukončiť. Radšej teraz ako za pár rokov, keď zistíš, že si s ním premrhala 5-10 rokov a nikde to neviedlo... Si stále mladá, tak prečo neskúsiť niečo iné??? A nikde nie je povedané, že si to neuvedomí a nezmení sa a nepovie ti, čo chce a ako ste na tom... alebo po rozchode sa k sebe vrátite...ale byť v niečom, čo ťa nerobí šťastnou??? hmm to sa mi nezdá ako dobrý nápad...
Nestrácaj čas.. buď je nezrelý a taký sa do rodiny nehodí (z vlastnej skúsenosti, cítila som sa "stará" - tlačila som na svadbu, manželstvo trvalo 5 rokov a už je ex) alebo mu to vyhovuje = využíva ťa, kým nenájde lepšie.
Navrhni rozchod...lebo ty chceš spolu bývať a zásnuby tento rok mu povedz a on sa nemá k činu...a uvidíš ako zareaguje,Jemu to takto vyhovuje ,nemá nijaké záväzky ani povinnosti,ženu do postele má,navarí operie asi mamka,je mu sveta žiť.Je to nezrelé decko.Rečiam o tom,že vyčkaj,kým sa na to bude cítiť ja neuznávam,ak nájdem toho pravého,pravú,tak nečakám donekonečna,ale idem postupnými krokmi až ku klasickej rodine.Ak ju nechcem,tak toho druhého nezavádzam a poviem veci na rovinu.