Ahojte baby prichadzam si po radu. Pracujem v jednom nemenovanom zariadeny pre handicepovane deti a praktiky nasej sefky su mi uz naozaj zvlastne. Zacala som tam pracovat ako veduca mala som 3 mesacnu skusobnu dobu ale uz po 2 mesiaci si zacala sefka za mojim chrbtom hladat druhu veducu a to som si sama nasla inzerat na nete. Ked nastupila nova veduca dala mi miesto druhe kde mam robit ergoterapeuta s tym ze si mam pohladat skolenie. Zmluvu predchadzajucu nemam doteraz od nej podpisanu, druhu mi podpisala nova veduca kde mam iba 2 mesacnu skusobnu dobu! Doteraz mi neposlala vyplatne pasky iba za august a som tam od JUNA! Presla som skolenie a zrazu ticho. Sefka somnou nekomunikuje nepyta sa co a ako. Stale chodim za veducou sa pytat kedy mam zacat pracovat s detmi. Vcera to bol vrchol ked som si nenapadne v maili precitali ze zacinaju surne hladat noveho terapeuta na moje miesto. Nechapem jednanie tej zeny. Aj ked mi kolegovia povedali ze to len preto ma tam drzi aby som zaucila novu veducu a potom ma vyhodi. Ako sa mozem branit?
@lillystranska hľadala by som si nové miesto.
Tak taketo nieco som teda este nevidela, aby sa takto vsetko robilo poza tvoj chrbat. Kedze to vyzera tak, ze uz asi aj tak prides o miesto tak by som normalne sla za nou a spytala sa jej aky ma s tebou problem ked ta chce zase vymenit. Zacni si potom hladat druhe miesto a ak najdes tak normalne odid aj ked nebude ziadna nahrada za teba, je to jej problem ked s tebou takto jedna.
@lillystranska Suhlasim us z vyššie napisanym. A btw.preco si vôbec pracovala bez zmluvy?? Nemas vyplatne pasky, bola si vobec zamestnana? A rada-nove miesto a odtialto hned prec. A poslať inšpektorat prace. A taketo veci sa deju hlavne aj preto lebo ľudia si to nechajú, bohužiaľ.
Problem je ze sefku mame na vychode chodi sem raz za nejaky cas uz tu bola hygiena aj inspektorat prace zistili sice pochybenia ale dodatocne im dala papiere a hotovo. Problem je ze ona nereaguje na nic. Pisala som jej ze nemam vyplatne pasky ze nemam toto nemam hento ona zacne tvrdit ze vsak to poslala a ked ja poviem ale mne nic neprislo oznaci ma este sj za klamarku
Ona dokonca na mna rozprava ze ja som hento alebo toto zle pochopila alebo zle urobila alebo mi zacne tvrdit ze ona mi to predsa povedala pricom ja viem ze nepovedala ale mna oznaci za mentalne narusenu
@lillystranska Nech ti dokaze,ze to poslala-komu to poslala, ako.... Pokial nema tvoj podpis tak môže tvrdiť co len chce.😉 A vyplatu ako dostávas?
Neber to osobne ale mna naozaj udivuje,ze sú ľudia v dnesnej dobe takyto hlupy a nechaji so sebou zametat...Nemam zmluvu-nenastupim...
*nechajú
No problem je ze u nej vela ludi robi bez zmluvy ak nenastupis tvoj problem a da ti to pocitit na vyplate. Kolegom nesedia dovolenkove dni, strhne im z vyplaty dokonca nejaky cas im neplatila odvody az kim ich socialna poistovna na to neupozornila museli si to zaplatit zo svojho ked to ziadali aby to zaplatila povedala budete to mat vo vyplate. Mne zaplatila odvody za 7 mesiac odvtedy vraj nic ale ze to oni v systeme uvidia az neviem kedy. Ona ti strhne z dovolenky mozes byt zapisana v dochadzkovej knihe strhne ti vyplatu skoze za dni co si udajne bola na dovolenke aj ked si dovolenku ziadnu nemala proste cista manipulatorka. Ked jej nieco odmietnes naserie sa. Nasu byvalu kolegynu teraz taha po sudoch ze jej vraj spreneverila peniaze co absolutne nie je pravda
@lillystranska Vôbec nechápem prečo tam pracuješ. Poslala by som na nich inspektorat prace, SP, ZP a v neposlednom rade Danovy úrad-nech sa aj po.eru.....
Pokiaľ ti posiela také veci ako výplatné pásky a podobne tak to má posielať doporučene a tým pádom by mala dôkaz, že ti to poslala. Keď ho nemá tak ťa nemôže označovať za klamárku. Ja by som sa 10 - krát na takú robotu vykašlala, keď si ani zmluvu nedostala tak ti mohla kľudne povedať, že veď ty tu ani nepracuješ a ani výplatu si nemusela dostať. Takže nabudúce počkaj kým budeš mať najprv zmluvu v ruke a až potom začni pracovať. A treba začať hľadať druhú robotu, v tejto to evidentne aj tak nestojí za nič..
Baby ja toto vsetko mam overene a ako som pisala vyssie oni mi na socialne aj na ZP povedali ze oni to teraz neuvidia. Ved ja nie som blba. Citajte vo pisem bola tam insepkcia prace aj hygiena a nic proste vsetko vporiadku. Pracujem tu pretoze nemam na vyber mam pozicku a musim to z niecoho platit
@simca_13 ja si hladam inu robotu. My sme jej az po inspekcii museli podpisovat ze nam vyplatne pasky moze posielat mailom. Navyse ked prisla inspekcia vsetci im klamali ze ano ano mame vyplatne a ja ked som tam vtedy bola aj zmluvu som nemala novu iba co rozpravala poslem poslem. Pytala som sa novej veducej ze a co teraz ked predchazdajuca zmluva skoncila vcerajsim dnom a volala sefke a ona ze nie plati nadalej hlavne ze tyzden pred tym mi hovorila o inej pozicii. Zrazu zmluva nadalej platila a na konci dna mi poslala zmluvu na uplne inu poziciu. Ja som len cumela
@lillystranska Tá už sa podľa mňa do toho tak zamotala, že už ani ona sama nevie čo posiela, neposiela, čo si vymyslela a čo fakt spravila. Utekaj ty len rýchlo odtiaľ lebo tam to dobre nedopadne..
@lillystranska chcela by som len vedieť argument, prečo ma tam nechce, pásky si za uplynulé mesiace rozhodne pýtala, no a hľadala si už iné miesto.
@lillystranska Tak ta oklamali ...co akozev"neuvidia" ci si prihlásená od zamestnávateľa?! Pekný blud. A slovač sa tym nechá krmit, lebo "veď tetuska na urade povedala...".
@lillystranska Takze máš overený holy prd. Prepáčte za vyraz ale nič ine ma v tejto situacii nenapadá...
@lillystranska a teraz je to vlastne ako? platí ti tá nová či tá stará? to už je úplne dochaosené, ona ťa podľa mňa chce už úplne dopliesť aby si ani ty sama nevedela na čom si. choď odtiaľ preč prosím ťa, nepotrebuješ pracovať niekde kde sa takéto podstatné veci robia poza tvoj chrbát, mala byť mať férové správanie a keď ťa tam nechce, normálne ti to povedať