Divné emaily

stella299
3. feb 2015

Chodia aj Vám? Dnes mi už prišiel druhý, od nejakej vdovy pani Roseline Toure, vraj je chorá na rakovinu a chce po mne moje údaje, aby mi mohla poslať svoje dedictvo čiastku € 3.700.000.00, celý tento mail je divný, zle vyskloňovaný a nezrozumiteľný.Neviem, čo si mám o tom myslieť, určite nebudem na neho reagovať, hneď som ho odoslala do koša. Chodia aj Vám také?

liebling98
3. feb 2015

Ignorovať, hneď zmazať. Chodia aj iným, snažia sa vylákať Tvoje osobné údaje, akože Ti idú posielať peniaze, ale musíš zaplatiť prevod. Bla bla bla a prídeš o peniaze.

nelinka626
3. feb 2015

No ja som to hneď aj blokla. 😝

zita19
3. feb 2015

Hlavne NEOTVARAT PRILOHY!!!!! v mailoch od neznamych odosielatelov. Teraz koluje virus, zakodovany v prilohe, ktory nenavratne zakoduje vsetky data v PC (ale aj v mobile). Neotvarat, zmazat cely mail. A samozrejme zalohovat data aspon na 2 dalsich miestach. Hlavne fotky a dolezite dokumenty.

dana_l
4. feb 2015

ano, dostanes aj listy ze niekto zomrel pri velkej katastrofe - prirodnej pohrome - a nemohli najst ziadnych blizkych zijucich pokrvnych dedicov a ze si ta vybrali ako najblizsieho pribuzneho (i ked vedia ze nie ste pribuzny ani z 300-teho kolena) a ze sa potom podelite o peniaze (vzdy ide o par milionov) a ze vsetko bude legalne urobene a nebudes mat ziadne problemy. len musis suhlasit a robit co ti oni napisu. a potom budu ziadosti o peniaze lebo prevody a doklady treba zaplatit. a ked si sprosta tak im povies ze chces tu polku toho dedicstva a das im svoje udaje a budes platit "nevyhnutne naklady" spojene s prevodmi a na konci ostanes bez svojich penazi aj bez "dedicstva" 😉

duun
4. feb 2015

Pridať do spamového filtra, email BEZ otvárania vymazať.

Toto poznám aj vo verzii nigérijská vdova, umierajúca bohatá číňanka, bankový úradník, ktorý ma v správe prachatý účet po nejakom bezdetnom boháčovi bez príbuzných, ktorý umrel a chce sa s tebou podeliť, len to nemôže ako bankový úradník preprať cez seba...

Ďalšie verzie sú - Google/IBM/(doplńte si bohatú spoločnosť) usporiadalo lotériu, vyhrali ste x miliónov eur/dolárov, len nám pošlite údaje od účtu.

Tiež chodia emaily akože od dobrého priateľa typu Janka (každý pozná aspon jednu Janku, no nie? a otvorí to..) píše "To umrieš aké zľavy, klikni na...."

MAZAAAAAAAÁŤ hneď, bez otvárania, pozerania príloh, nezamýšľať sa, neodpisovať.

dejka77
4. feb 2015

Okrem takychto trapnych emailov je este kopec inych podvodnikov. Mne napr. chodia maily od roznych bank, obchod. retazcov. Najviac ma ale nastval email "odo mna", ako odosielatel bola normalne moja email.adresa, to je uz riadna drzost.