Diskusia útek psov a slovo bežné

23. jún 2023

Ahojte
Predstavte si diskusiu kde sa hovorí o tom, že nám ušli psy. Muž hovorí ze našiel dieru v plote ráno, už je záplatana (ženou). Diskusia je vedená večer, po rozhovore na obed, kde sa dohodlo ze sa kúpi malé pletivo a záhradi sa to lepšie.
Večer muž sedí a hovorí ze na nebudú mať radi susedia keď psy utekajú, že im dávame zamienky na to aby nás neznášali. Monológ o tom ako je to zle.
Žena na to povie iba "je to bežné, štatisticky tu počas 2 týždňov ujde 5 psov - veľká dedina". Nasleduje 15 minútová prednáška ako to ta žena berie zľahka a nezáleží jej na tom (pričom to nie je pravda, len ju to už nebaví riešiť, keďže nápravu dohodli na obed).
Kto ma v tomto pravdu? Žena alebo muž?

doriiis
23. jún 2023

V podstate obaja.....ale tiež neznášam keď,niekto nechá svojho psa behať po ulici.....keď uteká,treba zabezpečiť aby neutekal

pribinak
23. jún 2023

Miesto zbytočnej a nič neriesacej diskusie treba poriadne opraviť plot, aby sa situácia nezopakovala

autor
23. jún 2023

@doriiis ja tiež neznášam ze nám ušiel. Preto som za ten plot s malými očkami ktorý sa dá na veľký plot, kadiaľ sa prepchal.
Nechcem žeby strašíl ľudí, aj keď je tak po kolená vysoký. A ani nechcem aby bola tehotná, keďže je to fenka.

autor
23. jún 2023

@pribinak vďaka za názor. Tiež si to myslím. Mam normálne nervy 20 minút riešiť blbosti slovne..

vanilkovazmrzka
23. jún 2023

Moj mozog prestal pracovat, ked som sa to snazila docitat a pochopit pointu…

moonlight1210
23. jún 2023

Proste manzel je nervozny z toho, ako vyzera v ociach susedov. To je vsetko.
Nejaky utek psa ho az tak netrapi. Keby z toho nic nebolo, tak sa ukludni a prestane to riesit.

Rozpravanim si tie pocity kompenzoval (zbavoval sa ich, daval z seba von).
Tvoj stoicky postoj k tomu ho logicky popchol, lebo je to opak toho, coho ho trapi (ako vyzerate u susedov). Preto prednaska.

Povedz mu, ze o probleme uz predsa viete, plot vyriesite, na psika uz date pozor a neutecie. Z jedneho uteku susedia nebudu robit pohromu.

svetlonos
23. jún 2023

Ak diskutujete s mužom rovnakym stylom ako si tu napisala, tak by som ti to tiez asi povedala zrozumitenejsie na jeho mieste 🙈 Fakt sa to blbo cita.
Ja neznasam zas, jed chce mm viest dolezitejsiu diskusiu v momentoch:
- ked treba dat maleho spať
- idviest do skolky
- pri jedle
- alebo ked zacnu kecat obaja sucasne na mna 🤯
Ked mame riesit nejaky problem, navrhneme riesenie, jupi sa co na to treba a duskusia vyriesena.
Ale tvoj muz sa potreboval vyrozpravat zrejme 😁

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandarinka555
23. jún 2023

Máš muža ako ja ...neustále rieši, čo povedia susedia a ja to mám u riti...Zo susedov nežijem.

ropucha6
23. jún 2023

Pravdu v com? Vsak ste sa zhodli, ze treba plot, aby pes neutekal. Tak to poriadne opravte. Ze ty ten skutok bagatelizujes a on riesi, co si pomyslia susedia, tak obidvaja ste trosku mimo.

andreatytler
23. jún 2023

Mate obaja pravdu. Aj to je mozne. Nemusi to byt len ze pravdu ma iba jeden.
On chcel od teba pocut ze s nim suhlasis.
Ty si mu oponovala a argumentovala nejakou statistikou miesto toho aby si mu povedala co ta skutocne trapi.
Mala si povedat: Ano, mas pravdu. Susedia nas nebudu mat radi ak budu psy casto utekat, ale mna nebavi o tom uz ani minutu viac diskutovat. Urobili sme napravu a tym je vec pre mna uzavreta. Tato diskusi je pre mna strata casu. Ja potrebujem veci riesit, nie o nich rozpravat. Prepac. Uz sa nechcem o tom bavit.

Ale tak medzi nami zenami. Mna by vytocilo to ze on nic pre to neurobil, kedze ty si tu dieru zaplatala a on teraz ide mudrovat nad tym ze vas susedia nebudu mat radi. Asi by som mu toto povedala, ze najskor musi nieco urobit a potom mudrovat.
To pletivo kto kupi a kto to lepsie ohradi? Na tom ste uz dohodnuti?

janettdamian
23. jún 2023

@autor mimo vašu komunikáci s mužom... Píšeš, že pes je po kolená veľký. Treba zistiť ako ten plot prekonal, či dokáže rozpliesť pletivo, urobiť si dieru a zdŕhať. Ak to urobil opakovane, žiaden plot asi nepomôže. Resp, iba vysoký murovaný. A môže byť, že má takú povahu, alebo si ten pes rieši nejaký "problém". Mali sme to doma podobne.

autor
23. jún 2023

@andreatytler máš pravdu. Dobre si to napísala. Mala som tak komunikovať. Mne až vlasy dupľom stali keď som počula že zase chce viesť diskusiu smerom co kto ako si o nás budú myslieť. Nemám to rada. Mala som mu to povedať tak ako si to napísala. Píšeš mi z duše.
A áno, dieru som platala ja 😀

autor
23. jún 2023

@janettdamian na plote sa pohybovala doska, čo sme si nevšimli a pes si ju vedel vytočiť, čím vznikla diera a potom už len skočil a bol von. Suseda ho prichytila pri čine (ta susedka je dobra, fakt dobra suseda) a prišla mi to nahlásiť co videla. Tak som to poriesila. Hrozí to však aj na iných úsekoch plotu, keďže je v dezolátnom stave (opravujeme). Tak na neho provizórne capneme malé pletivo, aby náhodou sa nepokusala znovu o útek. Ma ruju, tak ju to ťahá von.

ukulela
23. jún 2023

Opravit plot a fenku vykastrovat.

marsmykkok
23. jún 2023

Hlavne ak pes začne utekať bude utekať stále, teda zlahcovanie ženy na mieste nie je ak nechcú mať večného utekáča, ktorého raz zrazí auto alebo zastrelí niekto . Osobne kým nebude 100 percent by som psa zavrela a púšťala len pod dohľadom aby zase neutiekol.

3009
23. jún 2023

treba opraviť plot a dať ihneď sterilizovať fenku.