Ahojte
Predstavte si diskusiu kde sa hovorí o tom, že nám ušli psy. Muž hovorí ze našiel dieru v plote ráno, už je záplatana (ženou). Diskusia je vedená večer, po rozhovore na obed, kde sa dohodlo ze sa kúpi malé pletivo a záhradi sa to lepšie.
Večer muž sedí a hovorí ze na nebudú mať radi susedia keď psy utekajú, že im dávame zamienky na to aby nás neznášali. Monológ o tom ako je to zle.
Žena na to povie iba "je to bežné, štatisticky tu počas 2 týždňov ujde 5 psov - veľká dedina". Nasleduje 15 minútová prednáška ako to ta žena berie zľahka a nezáleží jej na tom (pričom to nie je pravda, len ju to už nebaví riešiť, keďže nápravu dohodli na obed).
Kto ma v tomto pravdu? Žena alebo muž?
Miesto zbytočnej a nič neriesacej diskusie treba poriadne opraviť plot, aby sa situácia nezopakovala
@doriiis ja tiež neznášam ze nám ušiel. Preto som za ten plot s malými očkami ktorý sa dá na veľký plot, kadiaľ sa prepchal.
Nechcem žeby strašíl ľudí, aj keď je tak po kolená vysoký. A ani nechcem aby bola tehotná, keďže je to fenka.
@pribinak vďaka za názor. Tiež si to myslím. Mam normálne nervy 20 minút riešiť blbosti slovne..
Moj mozog prestal pracovat, ked som sa to snazila docitat a pochopit pointu…
Proste manzel je nervozny z toho, ako vyzera v ociach susedov. To je vsetko.
Nejaky utek psa ho az tak netrapi. Keby z toho nic nebolo, tak sa ukludni a prestane to riesit.
Rozpravanim si tie pocity kompenzoval (zbavoval sa ich, daval z seba von).
Tvoj stoicky postoj k tomu ho logicky popchol, lebo je to opak toho, coho ho trapi (ako vyzerate u susedov). Preto prednaska.
Povedz mu, ze o probleme uz predsa viete, plot vyriesite, na psika uz date pozor a neutecie. Z jedneho uteku susedia nebudu robit pohromu.
Ak diskutujete s mužom rovnakym stylom ako si tu napisala, tak by som ti to tiez asi povedala zrozumitenejsie na jeho mieste 🙈 Fakt sa to blbo cita.
Ja neznasam zas, jed chce mm viest dolezitejsiu diskusiu v momentoch:
- ked treba dat maleho spať
- idviest do skolky
- pri jedle
- alebo ked zacnu kecat obaja sucasne na mna 🤯
Ked mame riesit nejaky problem, navrhneme riesenie, jupi sa co na to treba a duskusia vyriesena.
Ale tvoj muz sa potreboval vyrozpravat zrejme 😁
Máš muža ako ja ...neustále rieši, čo povedia susedia a ja to mám u riti...Zo susedov nežijem.
Pravdu v com? Vsak ste sa zhodli, ze treba plot, aby pes neutekal. Tak to poriadne opravte. Ze ty ten skutok bagatelizujes a on riesi, co si pomyslia susedia, tak obidvaja ste trosku mimo.
Mate obaja pravdu. Aj to je mozne. Nemusi to byt len ze pravdu ma iba jeden.
On chcel od teba pocut ze s nim suhlasis.
Ty si mu oponovala a argumentovala nejakou statistikou miesto toho aby si mu povedala co ta skutocne trapi.
Mala si povedat: Ano, mas pravdu. Susedia nas nebudu mat radi ak budu psy casto utekat, ale mna nebavi o tom uz ani minutu viac diskutovat. Urobili sme napravu a tym je vec pre mna uzavreta. Tato diskusi je pre mna strata casu. Ja potrebujem veci riesit, nie o nich rozpravat. Prepac. Uz sa nechcem o tom bavit.
Ale tak medzi nami zenami. Mna by vytocilo to ze on nic pre to neurobil, kedze ty si tu dieru zaplatala a on teraz ide mudrovat nad tym ze vas susedia nebudu mat radi. Asi by som mu toto povedala, ze najskor musi nieco urobit a potom mudrovat.
To pletivo kto kupi a kto to lepsie ohradi? Na tom ste uz dohodnuti?
@autor mimo vašu komunikáci s mužom... Píšeš, že pes je po kolená veľký. Treba zistiť ako ten plot prekonal, či dokáže rozpliesť pletivo, urobiť si dieru a zdŕhať. Ak to urobil opakovane, žiaden plot asi nepomôže. Resp, iba vysoký murovaný. A môže byť, že má takú povahu, alebo si ten pes rieši nejaký "problém". Mali sme to doma podobne.
@andreatytler máš pravdu. Dobre si to napísala. Mala som tak komunikovať. Mne až vlasy dupľom stali keď som počula že zase chce viesť diskusiu smerom co kto ako si o nás budú myslieť. Nemám to rada. Mala som mu to povedať tak ako si to napísala. Píšeš mi z duše.
A áno, dieru som platala ja 😀
@janettdamian na plote sa pohybovala doska, čo sme si nevšimli a pes si ju vedel vytočiť, čím vznikla diera a potom už len skočil a bol von. Suseda ho prichytila pri čine (ta susedka je dobra, fakt dobra suseda) a prišla mi to nahlásiť co videla. Tak som to poriesila. Hrozí to však aj na iných úsekoch plotu, keďže je v dezolátnom stave (opravujeme). Tak na neho provizórne capneme malé pletivo, aby náhodou sa nepokusala znovu o útek. Ma ruju, tak ju to ťahá von.
Opravit plot a fenku vykastrovat.
Hlavne ak pes začne utekať bude utekať stále, teda zlahcovanie ženy na mieste nie je ak nechcú mať večného utekáča, ktorého raz zrazí auto alebo zastrelí niekto . Osobne kým nebude 100 percent by som psa zavrela a púšťala len pod dohľadom aby zase neutiekol.
treba opraviť plot a dať ihneď sterilizovať fenku.
V podstate obaja.....ale tiež neznášam keď,niekto nechá svojho psa behať po ulici.....keď uteká,treba zabezpečiť aby neutekal