Ahojte šikulky, prišla som k Vám po radu. Veľmi rozmýšľam nad kúpou šijacieho stroja, kedže sa mi veľmi páčia šité ozdoby napr. na Vianoce, návleky na vankúšiky, obrusy na konferenčný stolík. Nikdy som doteraz na mašine nešila, vždy len ručne. Šijací stroj by sa v rodine určite uživil, len neviem aký si kúpiť. Teraz som našla v akcii tento, vedeli by ste mi poradiť či áno alebo nie? 🙂
https://sijacie-stroje.heureka.sk/singer-1507/s...
No, tak dnes už Singer je len meno. Ľahký, plastové vnútro... skrátka predmet krátkodobej spotreby. Ak chceš občas aj rifle podhnúť, potrebuješ niečo silnejšie. Dnes sú dobrými značkami Janome, Bernina, Brother, Pfaff. Samozrejme, všade máš Trabant aj Mercedes. Záleží na tom, koľko môžeš investovať. Pozeraj aj na to, aké príslušenstvo (pätky a pod.) môžeš dokúpiť.
ja mam uplne obycajny z lidlu za cca 99eur, spokojnost, fici uz treti rok
@sslniecko1 Na obycajne sitie ti staci uplne cokolvek, co ma rovny a cik-cak steh. Na elasticke latky potrebujes dvojitu ihlu, na hrube materialy hrubu ihlu a mozno niekedy vyuzijes aj polovicnu patku. Ja mam stroj z quelle znacky privileg uz 15 rokov, sijem s nim vsetko, rifle, kozu, tenke latky, uplet... Velky rozdiel je v ihlach a v rychlosti sitia, nie v stroji. A potom ak ta to bude bavit, mozno este overlock, ale to je fakt uz drahy stroj na rekreacne sitie.
Dnes sa uz vsetky nam obycajnym smrtelnikom cenovo dostupne stroje robia v Cine (OK, OK, nie robia, len sa tam vyrobia vsetky suciastky, ktore potom niekde v europe zmontuju dokopy 😀 ). Tie drahe stroje, ktore pouzivaju sicky v tovarnach, pripadne profesionalne krajcirky, su pre teba absolutne zbytocne. Viem to porovnat, lebo som si vyskusala aj take a prakticky "jediny" rozdiel je v rychlosti, kolko toho za isty cas usijes. Cize ak sa neplanujes zivit sitim obliecok, kde za den spravis 50 suprav, tak kasli na drahe stroje.
Vela zdaru pri siti!
Mne tiez predavac neodporucal Sunger, ze je to len kopa plastu a kazi sa to.
Mam Janome uz 6 rokov, stale slape ako delo a velmi som s nim spokojna
@janci05
@aniele
@bosoriak
@oslo1 Ahojte poradkyne 🙂 ďakujem veľmi za vyjadrenia. Čítala so veľa diskusií (aj v noci, keď som nemohla spať, manžel nechápal ako ma to chytilo :D ) Od tej singer asi upustím, veľmi veľa zlého som na to čítala, že kopa plastu, ktorá sa veľmi kazí. Tak idem hľadať ďalej, chcela som investovať max. 100EUR. Stará mama mám značku Brother a veľmi si ju chválila. Tak sa poobzerám po nej. určite sem ešte prídem po radu, lebo v tých funkcií sa vôbec nevyznám, napr. tá patka...našla som ešte tento, ktorý má zaujal, teda cenou :D mohli by ste skúsené sa naň pozrieť? či je vhodný na domáce šitie, tiež by som chcela, aby mal spätný chod, aby som nemusela uzlíkovať, osvetlenie...príp. poraďte na čo by som sa mala zamerať 🙂
https://sijacie-stroje.heureka.sk/brother-j-14/#
Skús napísať na pean.sk. Ja som s p. Haferom síce nekomunikovala, ale ženy si ho ako poradcu veľmi chvália. Pre mňa by bolo dôležité, aby mal stroj o. i. polohovanie ihly (ihla ostane po zastavení stáť hore alebo zapichnutá v látke, čo je fajn pri rohoch, oblúkoch...), automatické navliekanie a automatický odstrih nite, horizontálny chapač a voľné rameno. No a možnosť dokupovania pätiek, ktoré nie sú v základnej výbave.
@aniele Ďakujem 🙂
@sslniecko1 Ja som akurát včera bola so susedou a tá spomínala, že si pôjde kúpiť teraz Singerku čo bude v lidli. Že je za super cenu a že je to veľmi kvalitný šijací stroj. Vyskúšaj poprípade aj to kuk 🙂
Ahoj. Značkou Singer určite nič nepokazíš. Aj Bernina je dobrá, ale je drahšia. Na domáce použitie určite stačí aj ten čo si našla. Mňa ešte zaujal tento stroj https://sijacie-stroje.heureka.sk/singer-simple....