Caute baby,
Poprosim tie, ktore byvate v dome alebo mate skusenosti s byvanim, aby ste zdielali nazor.
Manzel chce kupit maly dom a malu zahradku, som za,len mame mensiu dilemu: nas rozpocet nam neumozni lahko kupit dom v lokalite kde byvame teraz.Ak kupime tu, tak v povodnom stave a bude tak musiet zit aspon 2 roky.Ja vygruntujem co sa da,ale naposledy som tak zila ako mala na navstevach u babicky a to bolo okey - vsak sme rodina.Ale niecie 15 rocne wc, kuchyna,koberce atd ma az tak nenadchyna🙂 na druhej strane : lokalita je to super a mame tu vela kamaratov (s niektorymi muz vyrastal) s detmi.Inac sa budeme musiet prestahovat za mesto, 40 minut autom.Dom si mozme kupit vacsi, aj si ho pekne zariadit, ale stvrt az tak pekna nebude a budeme musiet vytvorit nove kamaratstva. Vy mate ake skusenosti? Vdaka
Absolutny suhlas 🙂
no neviem či by som chcela ísť do nejakého starého domu. lokalita je dôležitá, ale do starého.... Radšej by som hladala ešte ďalej.....
suhlasim s tym, ze jedine, co nikdy nedokazes zmenit je lokalita 😉
mozes mat uzasny krasny hypermoderny domcek v poli, a este 10 rokov bude len v poli 😝 ,a stravis hodiny cakanim v zapche rano aj vecer a vozenim deti vsade mozne....ja by som urcite uprednostnila prijemnu lokalitu aj so starsim domom, lebo zariadenie ci aj sanita a pod. su urcite mensie polozky nez pozemok a novostavba kdekolvek.
idealne je postavit nove, lebo prerabat stare vyjde casto v konecnom dosledku viac.
@ruthike starsi dom v meste kde ste. Prve 2 roky, zacnes s opravou kde netreba financie alebo len minimalne, okolie domu, ked bude cisto a upratane , 2 roky zbehnu hned, a pomaly sa da prerabat izba po izbe. Ale zase nie aby to bola zrucanina. V konecnom dosledku radsej by som chcela troche mensi dom (po opave) v dobrej loalite, ako vacsi v nejakej doline.
My hľadáme tiež domček a my sme zatiaľ ešte ten pravý nenašli ale hladáme taký aby nám vyhovel finančne aby nebolo na ňom moc potrebných prerábok a aby bol lacnejší aby nám vyšlo z úveru aj na menšie prerábky. A potom ostatné postupňe čo nebude také nevyhnutné na prerábu. Tak mi to takto riešime a určite hľadáme niečo čo najbližšie k našej lokalite aby sme moc potom neprevozili.
Dakujem vsetkym za rady, cenne typy
@eeffka no co ma depta, je, ze ono je to dost pravdepodobne rovnaka krajina povodu tie laminaty, len prave drevo miestni spracuvaju, laminaty si daju narezat a poslat🙂 a este ti to aj polski chlapci montuju:D kiez by bol moj muz zrucny ako svagor alebo moj tato, vselico by sa dalo poskladat🙂
@ruthike ja si myslim ze lokalita je dolezitejsia ako to ci budete par rokov v provizoriu. Teda ak to beriete z dlhodobeho hladiska - v meste bude mat vas dom a najma pozemok vyssiu hodnotu, ste blizsie k sluzbam , amaratom, nemusite nikam dochadzat 40minut. Preratajte si cas ktory vy ste stravili rozvozom deti a seba do skoly a do prace vs. cas ktory by ste stravili cestovanim ak by ste ostali byvat tam kde ste teraz - mozte ho venovat rodine, sami sebe...
wc a koberce po predchadzajucich majiteloch lahko vymenite, to nie jw taka velka polozka. Postupne si vsetko porobite podla seba.
Ale ten cas straveny dochadzanim a blizkost znamych vam nic nevynahradi.