Ahojte mám taký problém, môj biologický otec na svadbu pozvaný nieje, pretože je to premňa cudzí človek. Od malička ma vychovával mamin bývaly priateļ, neboli zobratí ale velmi mi prirastol k srdcu a navždy to bude premňa otec. Mama je vydatá asi 4 roky,ale sú spolu asi 8 rokov. Mám ho rada,no chudák prišiel mi do života akurát v najväčšej puberte a nie vždy bol náš vzťah ideálny. Dá sa povedať že nebol žiadny. Okrem ahoj ako sa máš sme nemali očom, roky. Teraz to tiež nieje iné ale nežijem už snimi čiže neriešime sa absolutne. Ked volam s mamou tak sa pozdravime a tam to konči. Ale ani nam to nechyba je to takto super on rešpektuje mňa ako dceru svojej manželky a ja jeho ako maminho manžela 🙂
LENŽE som tehotná a synovi bude dedko mamin manžel, takto si to želám. Nebudem mu robiť zmätok v hlave s tym kto je tento ujo a tamten a preco a začo. Možno keď bude velky tak mu to vysvetlim, ale určite nechcem aby sa stretol s mojim bio otcom.
Na svadbu určite pozyvam aj maminho byvaleho ktorý je premňa v mojom srdci jediny otec. A tu prichadza ten problém. Nechcem nejakym spôsobom raniť ani jedneho ani druhého. Vyzeralo by hlúpo pred maminym mužom keby ma viedol mamin ex a cele obecenstvo tam by sa nadtym asi pozastavilo a zase ak by som sa rozhodla naopak, viem ze by to maminho ex mrzelo. Bolo by to naozaj fauxpas a nemienim to podstupovať😁 viedol vás niekto iný ako otec/otčim? Musí ma vôbec niekto odviesť ktomu oltáru? Nemôžem isť sama?
Ahoj, už som bola na svadbách, kde nevestu viedol napr. Brat, ale páčilo sa mi, keď nevestu viedla len mamina, ak nemala otca.. Alebo pripadne aj obaja rodičia, resp. Krstný otec. Na tvojom mieste, ak nemáš brata, volila by som maminu a vyhnes sa tomu, ktorého z mužov určiť. A myslím, že by to aj všetci chápali.. 😊 Resp. Áno, môžeš ísť aj sama.
K oltaru ta nemusi odviest nikto, a moze ta tam odviest aj mama. Moja kamaratka to mala tak, ze biologickeho otca, hoci s nim vyrastala do 12 rokov, na svadbu nevolala (osobne dovody), no sucasneho manzela svojej mamy (teda svojho otcima, ktory bol s nimi od jej 15 rokov), zavolala, no kedze tiez s nim ma taky vlaznejsi vztah, k oltaru ju viedla jej mama - a bolo to krasne 🙂 jej mama bola stastna a pysna 🙂
rozisla sa mama s byvalympriatelom v dobrom? ak ano, porozpravajte sa a povedz jej svoje pocity
Noo rozmyšlam že to bude jednoduchšie zahrať to akože si nepotrpim na takuto tradiciu že chcem ist sama ako hviezda 😁 my celkovo v rodine nemame take vztahy nikto s nikym že by tam niekto truchlil krokodilie slzy od dojatia ani že by bol extra hrdý a pyšný že prave on ma vedie k oltáru. Takže asi pojdem ozaj sama. 👍
Nech Ťa vedie mama, alebo sama, aby si nebola prekvapená z tých sĺz čo budú tiecť😀
My sme to mali tak, ze mna viedol svedok (mojho muza brat) a moj muz isiel s druhym svedkom (moja sestra). Nikomu to nijak divne neprislo.
My sme isli s manzelom spolu k oltaru nikto nas neviedol ani otec ani mama. Kazdy si sedel na svojom mieste ako rodicia tak aj svedkovia a my dvaja sme krasne isli ruka v ruke k oltaru a uz tam sme zacali spolocnu cestu a nikomu to nebolo divne 😉. A ten prechod ulickou sme si uzivali obaja 😉
Mňa najstarší brácho 🙂 môže byť aj starejší alebo prvý družba 🙂
Krstny otec alebo mama...sama by som nesla
Moj ocino zomrel takze mna ak bude svatba povedie maminka, ale na tvojom mieste by som sa riadila srdcom a viedol by mamin ex, a ked sa niekto opyta normalne povies ze to zariadilo srdce...
@suesi29 nooo toto sa mi tiež páči.🤔👍 Ibaže som chcela aby sme sa prvy krat videli až pri oltari. Ale nemozem mat vsetko😁
Išla by som sama, žiadny problém.
Nech ta vedie mama, alebo kľudne aj sama môžeš ísť cez uličku, je to len na tebe.
Ak chces byt originalna, nemozu ta odviest obaja muzi? Ci hlupy napad?
Ja sa odrazím od Vašej vety: "Od malička ma vychovával mamin bývaly priateļ, neboli zobratí ale velmi mi prirastol k srdcu a navždy to bude pre mňa otec." Takže by som volila, aby ma k oltáru odviedol on. S mamou a jej terajším manželom by som to ale dopredu prebrala, aby sa necítili urazení.
My sme riešili podobný problém, môj otec na svadbu pozvaný nebol, keďže sa rozhodol neprijať šancu a stať sa súčasťou môjho/nášho života, aj keď ma to mrzelo, pretože to mala byť jeho rola. Mamin priateľ mi je veľmi blízky, veľa si pomáhame a rozumieme si, aj keď som ho spoznala len pred pár rokmi, v dospelosti, no aby ma viedol on mi tiež nebolo prirodzené. Uvažovala som nad maminou, lenže to by sme emočne nedali ani jedna. Nakoniec sme sa rozhodli, že pôjdeme spoločne s manželom. Spolu sa na tú cestu vydávame a spolu tam aj vkročíme, prišlo mi to symbolické. Svedkovia nás čakali na mieste.
Úplne ale že uuuuuuplne by som kašlala nato, čo si kto pomyslí 🙂 Ak vnímaš ex-partnera tvojej maminy ako svojho otca, máš ho rada a on má rád teba, tak by som ho na tvojom mieste požiadala nech ťa odvedie k oltáru... My sme mali svadbu minulý rok, je to krásny nezabudnuteľný deň a má byť len a len podľa teba a tvojho budúceho muža... My sme ustúpili len v jedinej veci (mäsité jedlo) a inak sme veci robili tak ako sme chceli my...
Ja osobne by som ho brala aj ako dedka pre malého... 😉
Tak u nás chodia buduci manzelia k oltáru spolu, pred nimi kňaz. Ostatní sedia už vpredu na svojich miestach. Manžel uvidí nevestu prvýkrát pri odobierke u nevesty doma, takže do kostola alebo na úrad už idú spolu.
K oltaru ta moze odviest mama, mozes ist sama alebo spolunsonzenichom
@jachin presne.. my sme sli s buducim manzelom k oltatu spolu a pred nami farar siel, za nami svedkovia
ja by som isla spolu s nastavajucim manzelom. Mojmu to napriklad vyhovovalo, ze ten moment prekvapenia (ze ma vidi ako nevestu) moze spracovat len v nasej pritomnosti ale nie pred ocami celeho obecenstva. Teda my sme mali civilny sobas ale pamatam si, ze ked ma zbadal, tak mu nebolo vsetko jedno :D a potom sa aj priznal, ze bol rad, ze sme boli v tej chvili viacmenej sami a mohol mi hned uprimne povedat, ze sa mu pacim a ze sa tesi ;) a potom sme isli spokojni a vysmiati dnu.
Odviesť by ta mal ten koho povazujes za svojho otca. Ak je mamin terajší manzel normalny tak to pochopi
My sme sli spolu, vsetci uz sedeli dnu, my sme vstupili posledni, najskor pred nami knaz, potom my. Na tvojom mieste by som sla s mamou, ak ta teda niekto musi viest
1.chodte spolu nevesta so zenichom
2. Ty so svedkom
3.ty s bratom/bratrancom/krstnym
Sama by som nesla..
Ja som išla s manželom. Mám otca, naši nie sú rozvedení, s otcom mám veľmi dobrý vzťah, napriek tomu sme to riešili takto. Krstná dcéra mala vtedy 3 roky a tá išla prvá, mala také nevestičkovské šaty a niesla vankúšik s krížikom... za ňou išli ostatné deti do veku cca 6 rokov a potom asi 5-6 metrov za nimi my.... Bolo to podľa mňa veľmi pekne.
Bude to netradičné, ale ak budeš mať na svatbe družbov, ten hlavný by ťa mohol odviesť, prípadne by si tam naozaj mohla ísť sama. To odvedenie k oltáru je symbolický rituál, odteraz by Ťa mal ochraňovať manžel, ale myslím, že je to fakt tradícia a symbolika a tú si vytvárame my podľa potreby.