Dilatácia črevných klučiek v 38tt

maxinela
22. júl 2018

Ahojte mamicky, na poslednej poradni v porodnici mi Dr. pocas sona bruska zistila rozsirenie crevnych kluciek babatka. Mate s touto diagnozou prosim niektora skusenost?

maxinela
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka
23. júl 2018

Mna takto vystrasili pri tretej,ale skor. Ja som si o tom vela citala, vraj to maju deti s cystickou fibrozou. Tak da ma na to aj pytali,co to nemame v rodine,ale kedze nie a mam dvoch starsich zdravych synov, tak to dalej neriesili, lebo fibroza sa dedi hlavne na chlapcov.

maxinela
autor
23. júl 2018

@pininka dakujem za reakciu, u nas fibroza tiez nebola, a pocas celeho tehu az do toho 38tt u mna boli ukazkove vysledky, vsetky odbery negativne, dokonca som ani zelezo ani nic nepotrebovala doplnat. Az na to, ze mam vela plodovej vody, ktora sa mi tiez urobila az v 37 tt. Preto som ostala v soku, ze sa zrazu nieco vyskytlo. Mam 35 rokov a budem prvorodicka, cakame chlapceka. Doktorka mi moje na moje otazky nevedela dat odpoved, ci je to vazne, co to pre maleho znamena.. Ze az po porode uvidime. Tak ja pevne verim, ze sa u nas jedna len o nejaku nepatrnu odchylku a vsetko bude v poriadku 😳

pininka
23. júl 2018

@maxinela verim ze ano, ze to bude vsetko ok. U nas sa nic nepotvrdilo a tiez som mala vela.plodovej vody,strasili ma aj v 20tt ze j nejaka velmi malicka,ze ma malu hlavu. Nakoniec mala 4090g a 53cm a hlavku ma dodnes taku uzucku.

maxinela
autor
23. júl 2018

@pininka dakujem, si zlata, ja tiez dufam, ze to bude ok, ono niekedy sa naozaj staci odchylit o 0.01 % od nejakych ich tabuliek a hned je problem. Skoda len, ze cloveka vystresuju, ale ani len zodpovedat na otazky potom nevedia ti doktori. Podaktori. 😡 takze neviem, ci to z pohladu doktorky vyzera velmi vazne, alebo len je to rozsirenie nepatrne, proste nic. No uz nech je ten nas krpec vonku zivy a zdravy, lebo takto je clovek v strese

vevericka2
24. aug 2022

@maxinela ahoj, prosím ta ako si dopadla s bábätkom? Nám tiež diagnostikovali dilatáciu hrubého čreva a mám aj viac plodovej vody.