Dlho rozmýšľam nad digitálnym detoxom. Mobil používam veľmi veľa, neviem sa od neho odpútať.
Chcem prejsť na tlačitkový mobil. Viem, že to bude ťažké, ale potrebujem detox. Mám obavy, či to dám, ale moja závislosť ma ubíja.
Je tu niekto, kto normálne funguje bez smartfónu? Ako to zvládate?
Ďakujem za odpovede a prípadné skúsenosti.
Ja som to už skúšala. Tiež sa mi zdalo, že s telefónom trávim veľa času. Stiahla som si tam rodičovskú kontrolu a obmedzila som si ho na 1 hodinu denne. Zo začiatku to bolo ťažké, ale zvykla som si. Keď som menila telefón, už som si to nenastavovala, už ma to vôbec na dlhšie ani netahalo. Aj vďaka tomu, že som zrušila sociálne siete aj všetky hry a nič zaujímavé, pri čom by som hodiny vydržala tam nebolo.
ja mám tlačítkový mobil. Nikdy som nemala hladkací🤭 Až posledný rok mám, od môjho chlapa, starý, bez karty, aplikácií a podobne. Len na doma, cez wifi, čítam na ňom noviny články, informácie ktoré potrebujem a počúvam podcasty, rôzne youtube rozhovory =vlastne na to najviac. Ak idem mimo bytu, nenosím ho so sebou, nefotím... Neodcudzujem, niekto veľmi využíva mobil na prácu. Mne ale ľudia pripadajú (neustále) s tými mobilmi v rukách ako zombie. Bez duše, bez mimiky, mimo realitu. Vidíme to všade, na chodníkoch, vo vlakoch, u lekára v čakárni. O kultúre telefonovania, chatovania, videohovoroch, neustálom cvenganí chatov radšej pomlčím. Ja som nikdy k tomuto nemala vzťah, dokonca si myslím že by ma to obťažovalo. IG, FB... nemám, som len tu na MK. Mail a internet banking a nákupy len z notebooku.
@jaga18 mne stačí, že mám v mobile internet a už ma to láka. Tiež som všetko odinštalovala, dala som si digitálnu rovnováhu a vydržala som mesiac. Už som tam, kde predtým. Jednoducho to nedávam. Preto mi tlačitkový príde ako najlepšie riešenie. Som slaboch, viem. 😔
@jamimo vďaka za reakciu. Máš môj obdiv. Chcem ísť do toho, aj keď to bude ťažké.
Ja mam tlacitkovy na ktorom viem poslat sms a volat. A cez tie sms sa ani fotky nedaju poslat. Fugovat sa da, akurat musis vela vysvetlovat ze ti nemozu na mobil poslat to a hento lebo to nevies otvorit a musia to poslat na email.
Ked chcem nieco odfotit, donesiem si fotak. Ked chcem niekam ist, nastudujem, alebo si nakreslim trasu, alebo vypisem odchody autobusov. Internet si citam na pocitaci popri praci a vecer. Normalny zivot zijem, nepocitujem ziadne obmadzovanie. Kludne to skus, da sa to.
.
Pridám sa