Difúzna netoxická struma

angel987
15. feb 2018

Ahojte. Kto ma s tymto nejaku skusenost napiste mi. Pol roka mam suchy kasel,presla som roznymi lekarmi,az som skoncila u endokrinologa. Vysetril ma,nenahmatal nic,ale nakoniec pri ultrazvuku ostal zaskoceny,lebo tam cosi ukazalo. Vraj difuzna netoxicka struma. Je to nieco vazne? Dostala som lieky Thyroxin na dlhe mesiace,vraj mi to ma zmensit. Na otazku ci kasel mozem mat z toho odpovedal teoreticky ano. Damy, mal uz niekto tento problem,pomozu lieky a mozem mat ten kasel z toho? Uz mi ide na nervy riadne a chcem sa ho zbavit. Taktiez ma trapi ten nalez , troska ma to vystrasilo 😞

gabci_gabca
15. feb 2018

Kedy máš ísť na kontrolu? Strumy sú podľa mňa výrastky

meandbaby
15. feb 2018

Skus skupinu zdravotnici na MK.Radia tam lekari

91monika
15. feb 2018

Ja mám tiež problémy, brala som lieky, ale potom sa mi to ustálilo a dr. povedala že už lieky brať nemusím, ale každý polrok chodím na krv a raz za rok na kontrolu ....

3petka
15. feb 2018

Kašeľ môžeš mat z toho. Ak sa štítna zväčšila smerom dnu k hrdlu. Ja beriem tyroxin už 3 roky a podľa výsledkov sa pomaly dáva štítna do normálnej veľkosti. Síce mne nejde dnu ale von. No spozoruje to len skúsený endokrinolog

angel987
autor
15. feb 2018

Ono v papieroch mam že štitna zlaza nezvacsena,ale ze obe laloky su hypoechogenne a su tam hypo a anechogenne zony. Neviem co to znamena. V zavere je to co som pisala prvykrat,difuzna netoxicka struma. Na kontrolu mam ist o pol roka. Dal mi tyroxin a mam striedat davky,jeden den celu tabl, druhy polovicku.

nmonikaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aristka
16. feb 2018

Suchy kasel nebude zo strumy ,skor si daj urobit odbery na chlamydie a mykoplazmy,plus vytery z tonzil a mozno by zabral inhalator ,ak to bude ciste a nezabery inhalacie ,je tu moznost nejakej alergie ....
@nmonikaa a co ma prosim ta aloe urobit zo stitnou zlazou ....akurat podpori travenie ,nic viac aloe alternativci davaju ucinky ,ktore vobec nema.

lus2909
16. feb 2018

@nmonikaa aloe urcite nie je na zlazu ked sa nato beru hormonalne lieky aby sa to upravilo

angel987
autor
16. feb 2018

Pisem ze som bola na vysetreniach,aj vytery,aj plucny,aj spirometria,aj rtg pluc,aj alergolog,aj imunolog atd atd. Az som skoncila tu,lebo krcna predpovedala ze to bude zlaza. No a teraz som bola na vysetreni a zistilo sa predsa daco. Tak si myslim ze kasel moze byt z tohto :(

aristka
16. feb 2018

@angel987 moze ti ti robit obyc.kurenie ,stitna ta oslabuje to ano ,ale suchy kasel na to dopad nema ...skor tazkosti pri prehltani ,dychani ,pocit prekazky v hrdle .

angel987
autor
16. feb 2018

Mne to plucny a aj endokrinolog vravel,ze by to mohlo byt z toho tak neviem :( mne ten kasel zacal z nicoho nic,kaslala som o dusu, citila som si 2 mesiace hrcu v krku a potom to zoslablo na intenzite a kaslem len pocas dna , v noci vobec. Tak uvidime po case pri uzivani lieku ci to prejde al nie :(

michaeladl
28. sep 2018

Ahojte, čítali ste niekto túto knihu? Anthony William: Štítna žľaza? https://www.pantarhei.sk/knihy/zdravie-zivotny-... Ak áno, prosím o názor, oplatí sa kúpiť?Ďakujem

vla111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ludmilka2407
10. júl 2019

Tym to nebude, netoxicku strumu mam aj, je to zvacsenie stitnej zlazy.. nemam s nou nic, ziadne cysty, vsetko ok

ludmilka2407
10. júl 2019

*aj ja