Dieťa zbožňuje ventilátory a vrtule

4. aug 2021

Ahojte, myslite ze je v poriadku, ak si vyše dvojročné dieťa neustále všíma nejaké ventilátory, vrtule, klimatizácie na panelákoch a podobne? Už som z toho na prášky, je u neho viac zvláštností a toto medzi ne patrí. Vďaka.

karhu
4. aug 2021

nas zije strkom, pieskom, bargami a miesackami..
znamej syn existuje na hmyze, stromoch, prirode..v skolke chytal chrobakov, uz aj ucitelky si zvykli a pomahali mu ich davat do zapalkovych skatuliek a nosil ich domov mame..bracekovi do perinky hazdal husenice, chcel mu ich ukazat

kittykat22
4. aug 2021

bud v klude. Moje dieta v 3 rokoch riesilo smrt. Nonstop, dookola o smrti. Kto a ako zomrie, kam ide. Ked videl lienku na stene tak oznamil ze asi zomrela, lebo ma zatvorene oci ... uz som z neho nemohla. Takze bud rada za ten ventilator a vrtule. Moj syn pochovaval vsetko co stretol.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
negymama
4. aug 2021

ake ma dalsie zvlastnosti? ked ti toto pride ako podozrive - znak autizmu zrejme. tak asi nema standartne spravanie aj v inom. izolovany znak pri beznom spravani nema podstatny vyznam.

ivangeline
4. aug 2021

Moj od roka miluje vysavac. Kresli vysavac. Rozprava rozpravky o vysavaci. Zboznuje vylet do Hornbachu za vysavacmi. Kazda navsteva je skvela,ak maju doma vysavac. Aj spal by s vysavacom. :D :D

s_a
4. aug 2021

@ivangeline môj 9 mesačný syn sa najviac zabaví s tyčou od vysávača aj s hlavicou 😀 máme tri druhy vysávača a každý ho fascinuje 😀
A ešte kabliky 🙈 už keď mal asi 4 mesiace tak už vtedy sa rozprával s káblom na svetlo čo nám ešte zo stropu trčal a akurát bol nad jeho postieľkou a držia ho káble stále 😀

kofa77
4. aug 2021

sleduj aj ine prejavy, fascinacia tociacimi predmetmi ako ventilatory, viry, vrtule, vsetko, co sa toci je jednym zo znakov aspergerovho syndromu, resp. autizmu. ale tych znakov tam musi byt samozrejme viac...

evkamotka
4. aug 2021

V tom veku aj moj syn miloval vrtule, klimy a spol. Chodievali sme sa na ne cielene aj pozerat :D normalka!

linibini
4. aug 2021

@ivangeline náš 9 ročný rovnako, od malička fascinovany vysavacmi a vsetkym, čo sa vysavaciv týka. Pri nakupoch vzdy povinna jazda do.elektra a uličiek s vysavacmi. Má ich dokonale naštudovane, pozná vsetky značky, už pozná aj retro vysávače, hrackarskych sme mali asi 5, postupne porozoberal a zistoval, co je vnutri, ako to funguje. Mega radosť, ak môže vysavat u našich alebo svokry. Teraz bol na prázdninách, tak ho babka vzala upratovať kláštor a mohol vydávať. Čo ti poviem, najlepší zážitok. V škôlke každý deň nakreslený vysávač, každému ako darček kreslil vysávač, v prvej triede, keď mali vymyslieť vetu, tak vždy o vysávači. Raz mu teta priniesla starý technický vysávač na dvor, najšťastnejšie dieťa pod slnkom. Ja na nervy 😂. Samozrejme, že sa hral.aj inymi hrackami, ale vysávače top. Nakoniec sa pokazil aj ten posledný hrackarsky a povedali sme dosť. A vieš čo urobil? V škole mali burzu hračiek. Hádaj čo si kúpil. Presne tak, hrackarsky vysávač. To sme sa tak nasmial, ako ho víťazoslávne vytiahol z igelitky. Teraz bude mať 9, zaujíma ho fyzika neskutočne, stále nieco rozoberá, montuje, manžel a dedko mu vysvetlili el obvody, rozoberie el.hracky, poprepaja kabliky a hneď niečo ine svieti, hrkoce alebo vydáva zvuky. Má aj hru Boffin, to bola super kúpa. Hovoríme, že raz niekam poletime alebo sa teleportujene, niečo vynajde. Tak ako som mala stres, že stále len vysávače a tristo kablov, tak teraz sa nestačím čudovať, čo dokáže a čo všetko ovláda. Chapem, človek môže mať obavy, že dieťa má taký obrovský záujem o jednu konkrétnu vec a tá ho fascinuje.

marianarem
4. aug 2021

Moj sa ako 8mesacny zacal hrabat v smetiach a prave v tychto dnoch som si uvedomila, ze ho to drzi uz rok. Aj vonku strasne rad pozera kontajnery, vsima si a komentuje, ake sacky z nich trcia, chce nakukat, strasne rad ma knizku o smetiaroch. Okrem toho ho fascinuju aj tie prenosne stavebne zachody. Ked ho chcem nalakat na prechadzku a poviem, ze ideme pozriet kontajnery alebo nejaky zachod, tak je vzdy ochotny 🙂 Velmi velky zazitok bol, ked videl ako zeriav na stavbe prenasa zeleny zachod 🙂 Doma ked kreslime, tak tiez casto chce po mne kontajnery a zachody. Nakreslim mu kontajner a on donho dokresluje smeti, to ho bavi, lebo to je nieco realne, co moze nakreslit, aj ked su to len ciary a bodky 🙂 Podobne je fascinovany este aj rampami a uz dost dlho.

danielkka
4. aug 2021

my sme chodili pozerat po meste retardery a ako tam auta nadskakuju 😄 uz ma 6 a uz sa o ne nezaujima

elizabet173
4. aug 2021

môj frčal do šiestich rokov na baterkách a svetlách akéhokoľvek druhu. My sme mu vyberali tašku do školy, čo sa každé dieťa teší, vyberá s obrázkom, no my sme vyberali, on sa kochal pri druhom pulte baterkami...

marcellka32
5. aug 2021

Môj syn je od 3 rokov fascinovany elektrickou a vlakom a aj busom, myslela som že to prejde, no má 11 a najlepši deň je keď sadne v ba na bus 83 a ide na konečnú do Dúbravky, odtiaľ s prestupmi do Race, stade do centra atď. Moja mama s ním absolvovala celodennu bus túru viackrát, kúpili si celodenné lístky a cestovali... večer vie presne povedať ako odkiaľ kam sa išlo, akým spojom, vie všetky zastávky, ulice+ keď sa ide vlakom tak vie všetky spoje, všetky mestá, kde stojí vlak, a chce byť sprievodca vlaku 🙂 čo už narobím

rebekamarcusko
5. aug 2021

Moj 8rocny syn zas titanic. Nic ine nepocuvam kazdy den. Stale si ho z papiera sklada,uz ma 3 lega a idealne by bolo keby som mu zohnala titanic,ktory nie je z lega a este sa aj zlomi v strede ako sa aj naozaj zlomil 🙈 ukazuje mi,kde narazil do ladovca,ako sa potopil a mne uz ide prasknut hlava z pesnicky od celine dion,kedze takmer na kazdom videu o titanicu je ta ista pesnicka 😂 najvavsia sranda je,ze ked som mala asi 5 rokov a vysiel ten film,tak som ho za den stihla pozriet minimalne 3krat. Kazeta skoncila a ja som pretacala 😂 syna vzdy zaujimali proste dopravne prostriedky,ale tento titanic ho drzi asi najdlhsie.... som rada,ze nie sme sami,ktori maju podivne zaujmy 😂😂😂🙈

ichbinich
5. aug 2021

😂
Dobre som sa pobavila.
Moj syn sa ako 2 rocny naucil v priebehu 2 tyzdnov vsetky u nas bezne znacky aut. Este dobre, ze ich sama obvladam a ze mu stacili znacky, nemusela som mu hovorit este aj modely 😀
Auta, vlaky, busy, elektricky,... ho fascinuju doteraz (ma 11 rokov). Netusim uz, kolko mal "anglicakov", ale kopec. A vzdy si vedel priat nejaky dalsi, co este nemal (poziarnicke, stavebne, sanitku,...).
Teraz je v Lego svete, jeho nova mierka je "Lego cudlik" - vsetko preratava na lego cudliky 😀 Stavia z hlavy auta, domy, robi si sto motion filmy...
A ked bol maly, tak samozrejme isty cas boli smetiarkse auta uplne IN, no a bagre ani nehovorim. Ked pri nasom sidlisku kopali kanal, my mamy chlapcov sme stali s nimi pri plote a mrzli, kym oni kukali s otvorenymi ustami na bagre a nakladaky 😀

elizabet173
5. aug 2021

@rebekamarcusko titanicom som bola ako decko fascinovaná aj ja, pozreté všetky filmy, aj dokumentárne, prečítané články, len tú výstavu som nestihla, čo ma mrzí doteraz