Ahojte mam na vas jednu otazku mozno uz sa to niekomu stalo potrebovala som surne ist s malym synom do nemocnice bolo mu naozaj zle mala som tusenie ze ma laryngitidu a nakoniec sa to aj potvrdilo po navsteve u lekarky .zavolala taxik ale bohuzial cestou sa stala neprijemna vec malemu prislo zle a zacal zvracat v aute vsetko samozrejme islo na mna som ho drzala na rukach a kus islo na sedacku v aute taxikara som otocila aby nas odniesol naspat domou museli sme sa perezliect no a na 3 den mi zavolal taxikar ze dali vycistit interier auta celeho auta a ze ja to mam zaplatit 30 eur popritom moje dieta neurobilo to narokom bolo to nestastie nemoze zato .podla mna je to nespravodlive ze mam celu sumu zaplatit ja ved moje dieta nesedelo v kufri a na prednych sedadlach poradte mi prosim co spravit dakujem
@monika898 povedz mu, že nesúhlasíš a nič preplácať nebudeš, tobôž nie ešte aj miesta, kde dieťa nemohlo nič zašpiniť. Nemá na základe čoho od teba sumu za čistiareň vymáhať.
@monika898 nie, nie je to nespravodlivé. Bežne to mávajú v cenníku, že za znečistenie interiéru sa platí a je síce milé, že to syn neurobil naschvál, ale to neznamená, že to môže ostať tak... jedine čo by som mu vytkla, tak že ti to mal oznámiť rovno a nie po troch dňoch.
30€ za vyčistenie celého interiéru je ešte veľmi dobrá cena, a nezabúdaj na to, že on nemohol nejaký čas pracovať nie z vlastnej viny, takže prišiel o peniaze.
Zial, ano, musis to zaplatit ty, pretoze je jedno ci to maly urobil naschval, alebo nie, interier bol znecisteny vami. Ak rozbije dieta nechtiac nieco v obchode, nepozaduje nahradu obchod? Samozrejme, pretoze skoda je na niecom, co niekoho zivi. Predpokladam, ze po vas mu aj uslo par kseftov, lebo mal nepouzitelny taxik. Uprimne, ty byt taxikarka, mavla by si nad tym rukou a vycistila by si si to sama vo volnom case alebo na vlastne naklady? A je jedno, ze to bol len maly kusok, predpokladam, ze ani v umyvarke netepuju len miesta 20x20cm, ale proste vsetky potahy. To uz je zial trh a jeho pravidla. Inak fakt je 30e dobra cena, v kazdom taxiku som videla za znecistenie 100e sadzbu.
mozno keby si mu rovno dala nieco ako odskodne....vyslo by ta to lacnejsie
@monika898, za vycistenie interieru auta 30€? Aj ja chcem taku cistiaren!!!
A k otazke: samozrejme, ze to musis zaplatit. Tvoje dieta to neurobilo naschval, ale proste interier auta znecistilo. Nikto ho z nicoho neobvinuje, proste sa stalo, ale nahrada skody (a naozaj velmi humanne ratana) je na tebe.
30 eur je podla mna cena za to jedno sedadlo. Mna by ani nenapadlo to nezaplatit, raz to dieta znecistilo a bez ohladu na to, ze to nespravilo naschval, stalo sa to. Si za syna zodpovedna a preto by si to mala zaplatit.
Aspon teda z moralneho hladiska, ako je to z pravneho hladiska netusim, ale myslim si, ze za 30 eur sa s tebou sudit nikto nebude. Kazdopadne je to rovnaky princip ako ked dieta nieco znici napriklad v skolke. Tiez to nahradis a nepytas sa, ci to spravilo naschval.
@monika898 necitala som ostatne komenty, ale ak by sa to stalo mne, tak zaplatim. Jasne, ze sa to nespravilo naschval. Ale si predstav, ze by kazdy druhy klient v taxiku zvracal a ten taxikar bude vozit zadarmo ludi, pretoze vsetky peniaze, co zarobi by isli na cistiaren. Je nefer to, ze sa chces tomu vyhnut. 30 eur je navyse este malo. Vies kolko stoji tepovanie celeho auta? On urcite nedal tepovat vsetky sedacky, len tie znecistene, lebo to by stalo omnoho viac.
na to sú predsa poistky a ked rozbiješ v obchode, nemusíš platiť, pretože tovar je proti tomu pistený
ja by som nezaplatila ani cent,
je to z ich strany čisté chrapunstvo
Mne sa stalo presne to iste,ale neplatila som nic.Ale zase syn ovracal hlavne seba,mna a trochu v aute.Lenze na to stacili vlhcene obrusky a auto bolo tip top.
@anabeth, jasne, vsetci su poisteni, aby si ty mohla beztrestne nicit!!!! A este si otvarat hubu, ake je to chrapunstvo!!! A mimochodom - nie, obchod proti zniceniu veci zakaznikom NIE JE poisteny. je poisteny proti skode sposobenej vlastnymi zamestnancami a nie zakaznikmi, takze ano, aj v obchode si povinna tebou sposobenu skodu nahradit. Ze si to obchod vie v poistovni obvykle uhrat inak je zase na celkom inu temu. Ale inak nikto a nikdy nie je povinny omdlievat z tvojej puhej existencie a hradit tebou sposobene skody.
@anabeth prídem sa ti vygrcať do auta alebo doma na sedačku, potom mi povieš, ako si nemala nič zničené a nemusím si s tým robiť starosti 😀
a v kaderníctve sa snáď ráta s tým, že použije uterák, presne tak, ako taxikár zjazdí gumy... ale ogrcané sedadlá naozaj nie sú štandardné využitie taxíku... aspoň u nás normálnych nie...
ak máš problém niesť za svoje konanie (hoc aj neumýselné) zodpovednosť, tak si plať poistenie na takéto účely ty.
@vroni zopakuj si zásady slušne komunikácie, ja nič neničím ani nečakám omdlievanie, to je uroveň...
bola som svedkom v ikei, kde dieťa rozbilo zrkadlo, otec si pýtal kod, že to pri pokladni zaplatí, predavačka povedala, že netreba, my sme na to poistení, hlavne, že sa nič nestalo ...
@anabeth Chapem, ako to myslis, ale neda sa to porovnat ako s tym kadernictvom. Isto, ze zaplatis za pranie uterakov, to je zaratane v cene. Rovnako ako aj taxikar ma zaratane v cene kazde "suchnutie" sedadla, lebo je to normalne a ocakavatelne opotrebovanie materialu potrebneho k vykonu prace. Robi to zakazdym kazdy zakaznik, preto je to v cene. Rovnako je v cene zaratane cistenie interieru auta, ale je to rozratane medzi (teraz tresnem zbrucha) 300 zakaznikov.
Naopak vyrazne uspinenie a nasledne potrebne vycistenie uz v cene nie je. Pretoze to treba spravit ihned a vo vacsom meradle, nez bezne cistenie. Navyse to priamo brani vykonu prace a teoreticky by taxikar mohol pani zauctovat aj uslu mzdu. Preto by to malo fungovat ako vo vyspelom svete - kazdy ma poistenie zodpovednosti za sposobenu skodu, dieta sposobi skodu, rodic zaplati, posle poistovni ucet a ta mu to preplati a odpocita si spoluucast. Ze na Slovensku nikto poistenie zodpovednosti za skodu nema je sposobene jednak slabym povedomim a jednak vyrazne nevyhodnymi podmienkami. Ale to uz som niekde uplne inde.
@anabeth, skutocne? Ty si napisala, ze v situacii, ked ty (alebo tvoje dieta, to je jedno) nieco znicis, je to problem majitela znicenej veci. A este to povazujes za normalne a ine spravanie za chrapunstvo. Tento postoj hovori o tvojom vlastnom chrapunstve a to recou velmi jednoznacnou. Neplet sem poistky obchodnych sieti, tie su fakt o comsi inom a proti poskodeniu tovaru zakaznikom poisteni nie su. Fakt ze nie. Ale tiez nemusia dokazovat, ci skodu sposobil nepozorny zakaznik ci nesikovny zamestnanec a je pre Image firmy jednoduchsie nechciet skodu od zakaznika.
Ked taxikarovi praskne pneumatika pocas jazdy, tiez nebudem hradit skodu, to suvisi s jeho pracou, ale ked mu (nechtiac) rozbijem pri vystupovani zkadlo, tak to pojde z mojej penazenky.
Za svoje ciny si zodpovedna ty sama. Nie taxikar, nie kadernicka a dokonca ani Ikea nie. Tvrdit nieco ine je hrubozrnna arogancia. Takze neskoro sa chces tvarit ako velka dama, ton si si urcila sama.
Dobry den ludia prosim vas neurazajte sa dala som jednu jednoduchu otazku a som cakala ze mi niekto napise kto to zazil a ako to riesil .Vobec neide o to nechcem zaplatit tu sumu ale ta suma je privysoka nakolko to dieta nepozvracalo cely interier aby som vam objasnila som sa skontaktovala s pravnikom a oboznamil ma ze ta suma je privysoka co ziada taxikar za jedno sedadlo mam zaplatit 5 eur a mimochodom aj to mi oznamil ze aj taxikar ako spolocnost musi mat poistenie na take zalezitosti to je preprava ludi ako npr autobus takze dakujem vam za odpovede cakala som ine odpovede a som na modrom koniku asi uz 6 rokov este nikdy som nenapisala ziadnu pomoc o radu ale uz ani nenapisem 👍
to uz co je toto. Vsak samozrejme ze mas uhradit skodu a znecisteny interier. Tak chlapik este namiesto bordelu sucitil, ze mas chore dieta, bol ticho, a ty sa mu odvdacis nadavanim do chrapunov :D. To vsetky skody na cudzom majetku prejdes mavnutim ruky a nech si to riesia? Pekneeee. Takych ludi milujem.
PS:kompletne tepovanie mojho auta ma naposledy vyslo 80E
@monika898
toto je chúlostivá otázka a podľa mňa je ťažko rozhodnúť..,lebo žiadať celú sumu za tepovanie celého auta je somarina,v tom máš pravdu,druhá vec,že môžeš žiadať bud doklad,či ho naozaj dal vyčistiť,či zaplatil takú sumu a povedz,že uhradíš sumu iba za jednu sedačku,kde ste reálne sedeli..podľa cenníka tepovacej služby