Dieťa v novom prostredí. Boli ste na tom podobne?

zanulienka
16. apr 2008

poradte mi ako mam vyriesit situaciu-prestahovali sme sa s dvoma detmi a z manzelom do jeho rodneho mesta-spanielska.starsia dcera si na skolu bez problemou zvykla,vdaka super kockam v triede,ale mensia(6 rokov) si tazko zvyka,vzdy je sama cez prestavky ked chodia von.tu je ten problem,ze nepoznaju jazyk,cize nie je medzi nimi ziadna komunikacia.srasne ma to trapi,pretoze jej neviem pomoct a ona je aj tak dost citliva.mal uz niekto podobnu situaciu?

elise
16. apr 2008

zanzulienka sesternicy odyšla na nový zéland ale deti dala do vyrovnávacieho ročníka kôli jazyku skús si zistiť či sú tam takéto triedy alebo či sú tam kurzy pre cudzincov, ale hlavne dcérke poved že kamarátky nestratila že je internet cez ktorý si budú písať a že ich aj občas navštívite prípadne pozvete bývalé priateľky k vám. ešte sa osvedčilo motivovať deti hrou každý den jeden mesiac navštívite spolu niečo pekné v meste, pláž, kino, dohodnete sa s učiteľkou v škle že tam niektorú hodinu budete snou prípadne staršie dieťa držím palčeky aby si rýchlo zvikla, ale to treba len čas a nenaliehať na dieťa 🙂

zanulienka
autor
16. apr 2008

vlastne mi sme sem prisli s tym,ze nas uistovali,ze maju zvlast triedu pre ziakov z cudziny,ale vobec nic.ucitelku ma strasne milu,snazi sa pomahat ako sa da,objednava jej knizky,kde su slova,atd.ale aj tak,neide to.

elise
16. apr 2008

zanzulienka skús tam ak je to čo len trošku možné byť snou na vyučovaní to čo som popísala fakt v sesternicinom prípade zabralo🙂dcérka sa musí naučiť dobre jazyk aj to môžete drilovať spoločne stráveným časom a potom si vymyslite spoločnú odmenu napísklad cukráren alebo čo má rada. aj ocko by trochu mohol pomôcť a aj prípdný svokrovci🙂

zanulienka
autor
16. apr 2008

svokrovci su strasne zlaty,pomahaju,su s detmi kazdy den a ucia ich,prihovaraju sa,vlastne oni zas nevedia po slovensky,takze mame to dost komplikovane