Dieťa na výlete, ktoré spí samé. Ako to riešite?

jespera
26. sep 2011

Maminy cestovatelky - ako riesite ubytovanie na vyletoch a spanok u deti ktore su zvyknute spat same a zaspavat same, spat na manzelskej posteli neprichadza do uvahy. A varianta zeby spala v postielke vedla nas - tiez este nebola, dcerka ma dva roky...
Uz by som rada ju niekde zobrat do zoo..alebo kupko, aby sme niekde prespali., len si neviem predstavit ze dostaneme niekde izbu 3x3 metre a hotovo...
Ake mate skusenosti vy - resp. vase deti 🙂

anjelicek26
26. sep 2011

@jespera - no my lietame kazde dva mesiace bud k nasim, alebo domov do nemecka alebo teda na dovcu, stale sme mimo,takze mozem povedat skusenost - deti su zvyknute spavat a zaspavat same, vo svojich izbach. Ale na dovolenke je to ine, hlavne ine prostredie, ina postielka, Sasku nechavame spat u nas a Max spi v cestovnej postielke. Prve dni su vzdy rozhodeny (aj casovy posun), ale rychlo si zvyknu. Najhorsie je tak letiet na otocku, na tyzden, to maju uplny chaos, na 2-3 tyzdne sa da lepsie, uz si zvyknu... aj na prostredie. Hlavne treba byt pri dietati, nech sa neboji, ze je tam same, my vzdy berieme oblubenych plysakov, ich baby deku - nech sa citia aspon trosku domenka.

jespera
autor
26. sep 2011

@anjelicek26 tak to obdivuem, vecne balenie, stres,, deti - letisko ajej. Ale uz ste asi zvyknuti..

anjelicek26
26. sep 2011

@jespera - tak za poslednych 10 mesiacov deti leteli 12x a o dva-tri tyzdne ideme na dovolenku, let 8 hodin, to bude tiez zazitok. Ale ako vravis, deti si zvyknu - vlastne na vsetko - dolezita je pohoda rodicov, ako to beru oni a prisposobit sa detom ako sa len da, nech maju vsetko a nic im nechyba, my vlacime 60kg batoziny 🤐

raffaella
26. sep 2011

@jespera nasa mala spava od pol rocka sama vo svojej izbe. Na dovolenke riesime tak, ze spi vedla v cestovnej postielke a nosime jej aj hniezdo, ktora ma doma v postielke. Na tie cestovne postielky sa to da krasne uchytit (na tu sietku na bokoch). Nosime jej aj vlastny spaci vak a 2 hracky, s ktorymi zaspava doma. Ked ju ulozime, tak zvykneme z izby vyjst (napr. do druhej ak je, alebo niekde inde, v zavislosti od vybavenosti hotela) a prideme za 15 minut. Ak nespi, pohladkame, ukludnime a opat vyjdeme prec. Toto je asi jedina nevyhoda samostatneho zaspavania, ze nasa mala nezaspi ak pri nej niekto je 😉 V januari nastupuje do jasliciek, tak to som zvedava ako bude spat pri 4 dalsich detickach a pani ucitelke 😀

raffaella
26. sep 2011

A ma este napadlo, ako pise anjelicek, ze presne je pravda,z e to je otazka 2-3 dni kym si zvykne na danu situaciu a bude to oK. Tiez mame tak ze prvu noc, dve nie uplne idealnu, ale zase dieta si lahko zvykne.

jespera
autor
26. sep 2011

@raffaella dakujem, presne takto ako pises s tym zaspavanim - som si predstavovala ze to aj ja tak zariadim.

kiwinka
27. sep 2011

@raffaella ale pocujes ci neplače, ze? nenechas ju 15min plakat... 😕

brulka
27. sep 2011

nasa dcerka je tiez zvyknuta zaspavat sama. na cestach to riesime tak ze spava bud v cestovnej postielke alebo v klasickej drevenej postielke ktoru poskytne hotel. zaspavanie sa na dovolenke vacsinou udialo pocas vecernej prechadzky na promenade o 20.00 (kupali sme ju vdy hned ako sme o tej 18-19-tej prisli od mora, vteda papala aj veceru) a kedze my dospelaci sme este vzdy sli niekam na veceru tak nas spiaci pokladik nas sprevadzal v kociku aj tam. do hotela sme sa vracali tak o 23.00 ... to som malu len prezliekla do pyzamka, ak sa velmi prebrala dostala este mliecko ak nie dali sme rovno do postielky. kym sme sa my prezliekali tak sme sa snazili pouzivat iba malu lampicku, ak nebola tak som prehodila cez postielku plachtu.
ale mame za sebou aj spolocne zaspavanie a to som riesila tak ze ked moc v postielke mrnkala tak som ju tisila hlasom alebo pesnickou. ak sa moc rozmrnkala tak som vsatala a tisila ju pohladkanim v cca intervaloch ako sme mali zvyknute doma.

na cesty vzdy nosime jej podusticku plysovy mesiacik a ovecku ktora jej hra uspavanku. s tymito zaspavadlami nam zaspi vsade 😵 takze isto vziat so sebou oblubenu hracku ci decku na co je dieta zvyknute.

my ked sme cestovali to bolo ale do roka prvy krat v osmych mesiacoch potom v desiatich. s dvojrocnym to bude asi trosku narocnejsie, sama neviem ako si poradime. najlepsie pre rodinu je asi ubytovanie v apartmanoch kde mas dve izby, alebo kuchynu a izbu alebo aspon balkon kde sa da rodicom utiahnut so svieckou a poharikom vinka 😉 ak je to zimna dovolenka a druha izba nie je k dispozicii, tak vziat babyphone. ale dieta by som na izbe same nechala iba v pripade ze je to mala chata a ubytovani su iba kamarati. inak budete musiet ist spinkat aj vy dospelaci so sliepkami 😅

drzim palce ked sa chce vsetko sa nejak vymysli. ja som toho nazoru ze dovolenka je vynimocna udalost na ritualoch ako mame zvyknute doma netreba 100% visiet. zmena detom nezaskodi 😉

pralinka25
27. sep 2011

nas maly je tiez zvyknuty zaspavat sam. boli sme na dovolenke a tam sme mali len jednu izbu. spal v cestovnej postielke s jeho oblubenou zaspavacou hrackou. my sme vysli pocas zaspavania bud na balkon lebo bolo to leto a pri mori takze pohoda alebo von do baru 😀 mali sme so sebou baby vysielacku aby sme poculi ci nahodou neplace. ak ano hned sme sli alebo jeden z nas siel za nim. ale to bolo len prve 2 noci potom hajal dobre. vzdy sme boli tak aby sme mohli byt hned pri nom ak by nieco.

raffaella
28. sep 2011

@kiwinka ona malokedy place tak dlho. Zvacsa neplace uz vobec, max. par minut. Ale ked sme ju ucili zaspavat samu, tak sme ju nechali do 15 minut. Mozno to niekomu pride tvrde, ale do par dni sa sama naucila zaspavat bez placu a uplne v klude. Takto sama zaspavala uz ako 2mesacna. Od pol roka spava vo svojej izbe a celu noc bez budenia.

kiwinka
29. sep 2011

asi som prilis uzkostliva 🙂

kiwinka
29. sep 2011

my sme tiez skusali tu metodu ako spomina raffaella, u nas to zial neslo.
nasa dcera place 30sekund a uz aj grcká astraasne moc, a stale dookola... ona nesmie plakat dlho,, takze u nas tato metoda zaspavania sa vlastne ani nedala aplikovat. nieze by mi to bolo luto ze reve / bolo by mi to luto / 🙂 ale preto ze mame grckave dieta...