Dieťa mi spadlo z kočíka. Stalo sa Vám niečo podobné?

nkaps
1. máj 2010

pred 11 dňami sa mi skoro zrútil celý svet.... 😢 bol to úplne normálny, bolo pekne tak som išla zo svojim vtedy 11 týždňovým synčekom na prechádzku, stretla som sa s bývalou spolužiačkou a dobre sme si pokecali, ani vo sne mi nenapadlo, že sa v ten deň môže stať asi to najhoršie na svete.... prišla som domov a potrebovala som ešte vyvenčiť psíka, lebo už mal svoj čas... nechcela som svojho synčeka budiť na kojenie ked tak sladko spinkal v kočíku, tak som sa ponáhľala aj so psíkom naspäť von, hovorí sa ponáhľaj sa pomaly a na tom som radšej mala myslieť... ako som vyšla z výťahu a prišla ku (zbytočnému) schodisku, kočík sa mi vyšmikol z rúk a letel cez 5 schodov a na konci sa otočil akoby urobil salto, to bolo to najhoršie v mojom živote čo som videla a neviem doteraz na to zabudnúť a asi tak skoro nezabudnem, neváhala som a rýchlo zdvyhla kočík, malý ležal na brušku a strašne prestrašne plakal, nevedela som čo mám robiť, kričala som pomôžte mi, prišla suseda a okamžite ma odviezla s malým do nemocnice. kým sme čakali na traumatológa malý sa trochu upokojil a aj ja som sa snažila byť kľudnejšia ked ma sestričky upokojovali, že to sa stáva....

janulka182
1. máj 2010

Ahoj. A ako to dopadlo? Je maly v poriadku? Je mi luto co sa ti stalo ☹ .

nikollette
1. máj 2010

Ahoj Nkaps...
Ja som dnes tiež zažila šok.... 😔
Boli sme na dvore s malým.... hral sa, jašil, s vodou, s blatom.. (vidno na fotkách, co pridávam, pomáhala tatovi umývať auto)
A bol celý špinavý... a mokrý.. tak ho berem okúpať a prezliecť.. Osprchovala som ho, prezliekla, a hned sa vrhol do misky s vodou a granulami.. vsetko vysypal... tak som to začala upratovať... a nejak som zabudla zavrieť dvere z kuchyne na schodisko...
Nikdy sa mi to nestalo, vždy na to dávam sakra bacha a teraz som zabudla 😔 ☹
A otočím sa od misky s granulami, a malý beží k schodom, úplne strmým točivým schodom!!!!!!!!!!! 😲 😲 😲 😕
Ja som sa za ním tak rozbehla, ako nikdy, chýbal už len krôčik a zrútil by sa dole 😲 😔
A on už ten krôčik chcel spraviť... už dával jednu nohu dopredu... baby ja msom ho zachytila fakt na poslednú chvílu... jak v akčnom filme som sa po nom musela vyslovene hodiť na zem aby som to stihla... čiže som sa hodila úplne do zeme, a padla som do kraja dverí... auuu... koleno už mi fialovie, a som myslela že rebro mám zlomené ako som sa udrela... ale to je nič, hlavne že som to stihla................ baby ja som mala srdce v hrdle........ hrozný pohľad...... 😖
Fuj 😔 😔
Nie si určite jediná... a nie si preto zlá matka.. neurtobila si to naschvál..
Je mi lúto že sa vám to ale stalo... Mne sa podarilo nešťžastiu chvalabohu na poslednú chvílu zabrániť......

nikollette
1. máj 2010

Vidím že aj v tvojom aj v mojom prípade, to bolo akosi tak trocha aj kvôli psíkovi, že jo.... Aj ked nie konkrétne, ale vieš asi ako myslím....

kathynka
1. máj 2010

ahoj nkaps...na uvod ti chcem povedat, ze ja ked som bola mala, tak tiez som sa prevrhla...som narodena v septembri a mama sla na vianoce na navstevu, kocar drzala pravou rukou a kedze chcela popriat pekne sviatky, tak ma pustila a kocar sa rozbehol dole briezkom...moje jedine stastie bolo, ze bola zima a bola som vo fusaku...
za to, co sa ti stalo sa hlavne necit ako najhorsia mama na svete...malickeho teraz hlavne poriadne istu dobu pozoruj, ci nie je nejaky spavy, malatny a ked sa ti cokolvek nebude pozdavat, tak utekaj radsej k doktorovi...neboj, vsetko bude v poriadku...
a moj synovec mal napriklad uz v jednom roku sadru na nohe...bol na gauci a slapol do prazdna...tak si uzil letny mesiac so sadrou na celej nozicke...urazy sa proste stavaju, ale nemusime sa za to hned citit ako najhorsie mamy na svete...viac ho len teraz sleduj a drzim palce, aby vsetky vysetrenia dobre dopadli...

nkaps
autor
1. máj 2010

... zdalo sa mi aj doktorom že nemá nič zlomené, ale keď sme mu dali dole čiapočku, mal tam obrovskú hrču na pravej strane, potom nás poslali na rontgen a sono mozgu tam nevideli nič, ale pre istotu nás poslali na JIS aby ho kontrolovali, odtial nás poslali na CT mozgu a zistili že má dvojitú zlomeninu lebky, každý sa ma vypytoval ako sa to len mohlo stať, ja som už nemala silu nič vysvetlovať po dvadsiaty raz, prvá noc bola pre mna strašná spala som možno 4 hodiny medzi dvoma nemocničnými postieľkami, ale nie pri mojom synčekovi, lebo na JISke nebolo pre mna miesto... další den bol malý dosť uplakaný a snažila som sa byť čo najviac pri nom aj ked na stoličke.... som kojaca matka a pri prijatí do nemocnice sa ma pýtali či chcem aj nahlásiť stravovanie, povedala som že áno.... v den nehody som nejedla nič a na druhý den som jedla až večeru lebo nejaká sestrička to zmrvila a nenahlásili mi stravu, aj som sa čudovala, že som mala mlieko... na daľší den prišiel neurológ a povedal, že reaguje dobre a že podľa CT nenastalo vnútorné krvácanie do mozgu a že ten opuch na hlavičke počase zmyzne, aj som sa ho snažila hypnotizovať rukou aby to nebolo také veľké a aj sa podarilo, po 3 dnoch mi malého dali na izbu, lebo prišiel súrny prípad....

nkaps
autor
1. máj 2010

doktor povedal, že o dva dni môžeme ísť domov, ale nestalo sa tak, v den ked som sa tešila že pojdeme domov povedal doktor, že dnes ešte nepôjdete domov, a nás poslal ešte k traumatológovi. traumatológ ked videl to CT sa zhrozil, ked to videl a ja som tiež skoro odpadla... bola to strašná zlomenina, doktor sa ma pýtal, že prečo mu nerobili kontrolné CT po 6 a 12 hodinách, a čo ja to mám odkiaľ vedieť? ☹ 😢 taaak ma strašne vystrašil... v ten den resp. večer malý zvrackal a dostal horúčku 39 stupnou, bolo to strašné zas malého vzali ja JIS a pozorovali, bola som ho pár krát pozrieť a celú noc prespal spal až do siedmej rána, možno by spal aj dlhšie ale taká sprostá upratovačka mi ho náročky zobudila... nemohol papať lebo mu mali robiť sono tak iba plakal a plakal... doktor povedal , že sa nič nezmenilo.... takže asi to znamenalo že nenastalo krvácanie... tú teplotu mal asi zo zápalu žilky kde mal infúziu, ešte nás tam držali dva dni... ale som rada že sme doma a mám ísť na kontrolu k neurologovi ale to pojdeme radšej do BA....

nikollette
1. máj 2010

Nkaps, takže tak.. To mi je fakt ľúto... Tiež by som z toho bola mimo... No snád už bude všetko OK na kontrole 😉

newyorkgirl
1. máj 2010

nkaps, je to velmi smutne, verim, ze to bol tvoj najhorsi den... ja som raz bola v troska podobnej situacii, ked moja mamina isla s mojou malou 2mesacnou na prechadzku a spadla s nou zo schodov, nejako nevidela posledny schodik a spadla s nou na beton, esteze bol januar a mala vo fusaku, ale ten krik a plac, ktory som pocula z prizemia az na druhe poschodie, to bolo strasne... bezala som dolu len v ponozkach a bol to hrozny strach... mala bola nastastie v poriadku, len sa zlakla zrejme z toho padu, zachranil ju ten hruby fusak, ale mamina si vykrutila ruku v lakti, takze ju neobisla sanitka a sadra na ruke, no neviem, co by som robila, keby sa mojej malej nieco vtedy stane, bol to fakt strasny den pre mna vtedy tiez.... drzkajte sa, rychlo sa vyliecte a nech na to co najskor zabudnete... malicky je v poriadku po vysetreniach?

nanuska12
1. máj 2010

Nkaps ale predsa zato si neni najhorsia mamina na svete 😉

groka
1. máj 2010

nkaps je mi luto,co si si prezila a co prezila maly,ale nie si zla matka,mne sa sice nestalo to co tebe,ale teda viem aky si mala strach ovela vacsi ako ja,ja ked som odchadzala z nemocnice,maleho na rukach z porodnice,tak som si vyvrtla nohu a maly mi skoro vyletel z ruky to bol prvy sok,potom ich bolo este zopar,ako pad nahlavicku z kocika a to bolo isteny priamo ne beton ale nic mu nebolo,no a kocik sa sam rozbehol po chodniku asi mal trosku sklon a zletel z par cm schoda ktory bol riadne vysoky a maly letel niekolko metrov,kocik sa neprevratil ani nic,ale ten strach co som mala ,co sa mohlo stat,bol strasny

neviem ci si pamatate,ale nieco do zadu bolo v TV novinach ako matka s priatelom obaja ozrati na mol tlacili pred sebou kocik a neviem ci ste videli co robili s tym kocikom,lebo to zachytila kamera
to co robili oni bolo zanedbanie ale to co sa stalo tebe bola neskastna udalost,nic nebolo narocky a ty si nic nevycitaj

pevne verim,ze maly bude v poriadku

sasulec
1. máj 2010

Ahoj Nkaps,neboj bude dobre,sice to vyzeralo dost hrozivo ked som citala Tvoj pribeh,ale verim,ze bude 😔 drzkam palceky,nech je maly ok 😔
Zato niesi zla mamina,urcite nie,moze sa stat,ja som tolko krat uz malu zachranovala pred katastrofou,kedze beha,lieta a je straaasne ziva,ale nastastie nasi krpcekovia maju anjelikov straznych pri sebe,vsetko bude ok uvidis..
Este som sa chcela spytat ty si nebola spokojna z Nitrianskou nemocnicou? Lebo aj ja som z Nr 😅
Inak teraz nedavno sa stalo kamaratke ze jej malej dcerke zle zrengenovali rucku a teraz ked spadla 2. krat a bolela ju zistili na rontgene ze to ma 1. razu zle zrastene a musi na operaciu,tak prosim bud ostrazita,aby sa nic nezanedbalo,nechcem ta vystrasit,len pomoct,predist neskorsim nasledkom 😔
Drzkam vam palceky aj vasim drobcekom 😔

vanilka17
1. máj 2010

nkapd drzim palceky....ja mam tiez male babo a tiez sa bojim aby som s nim nespadla zo schodov alebo daco 😝

nkaps
autor
2. máj 2010

sasulec-no vôbec nie som spokojná, lebo malému nerobili kontrolné CT a keby nedostal horúčku tak by nerobili ani kontrolné sono mozgu, zajtra zavolám neurológovi v BA a dohodnem si stretnutie... a personál až na tri sestričky otrasný a o upratovačke ani nehovorím, úplne vytretá krava, ktorú určite ani vnúčatá neznesú, tak namiesto užívania si dôchodku otravuje život slušným ľudom a kotroluje každý pohyb a umývať ani nevie... a jedna sestrička sa pýtala mamičky, ktorá tam bola s týždňovým babätkom či mu už dala vigantol a ten sa berie až po ukončení 14 dňa bábätka a na kanavit sa jej ani nespýtala a ten sa musí dať do jedného týždňa bábätka... nooo čistý holubník. a môjmu malému dávali lieky do žili a len jedna jediná sestrička mi ho ráno o pol šiestej nezobudila, lebo bola veľmi veľmi opatrná a všetky ostatné mi ho zobudili jak náročky lebo on mi doma spáva do siedmej... a aj tá sprostá upratovačka mi ho náročky budila... vykrikovala v izbe v ktorej spal moj drobec a ked mi ho po horúčkach konečne zobudila tak sa tvárila, že treba byť ticho aby sa nezobudili deti... otrasný prístup... už nikdy viac do Nitrianskej nemocnice

lujza123
3. máj 2010

Jezis nkaps hrozny pribeh a este taka otrasna nemocnica nakoniec, az mi vlasy stoja na hlave. Urcite chodte na kontrolu k tomu neurologovi, preistotu aj k nejakemu druhemu lebo to nase zdravotnictvo.... Neboj tvoj maly bude isto v potiadku.
Bola to nehoda nemozes za to. Ani psik. Aj ked by si mala zvazit ci nebude lepsie ho docasne prestahovat, alebo len niekam davat na den...neviem susedom s detmi, nejaky dvor atd. Babetko za par mesiacov zacne lozit po byte, vsetko olizovat a davat do ust (napr. hafanove chlpy), chytat...mozu si navzajom ublizit, nehovoriac o stalom venceni atd.
Moj pes, hoci mi to srdce trhalo tiez musel ist na rocnu dovolenku k babke. Batola a pes v jednom teritoriu nieje stastna kombinacia.

nkaps
autor
4. máj 2010

lujza123 no chystáme sa na kontrolu do BA k neurológovi a vezmeme aj psíka a necháme ho tam u svokry, kým sa nepresťahujeme do nového bytu, potom uvidíme či ho tam necháme alebo si ho vezmeme späť.... aj ja nad tým premýšľam, že si môžu navzájom oblížiť a že malý bude všetko olizovať.... nooo ešte uvidíme

diduska777
4. máj 2010

Ahoj nkaps, to je smutne co sa ti vam stalo, dufam, ze drobcek je v poriadku. Mne sa stalo nieco s malou podobne ako newyorkgirl, len moja mala nemala este ani mesiac. Po kojeni som ju chcela dat odgrgnut, kojila som ju po sediacky na posteli a ked som sa chcela postavit s malou na pleci tak sa mi akoby smikla noha (doteraz neviem ako sa mi to podarilo 😕 ) ked som vstavala z postele a spadla som s nou na zem. Nastastie mame pri posteli koberec taky hunaty a ja som ju drzala na rukach na pleci a padla som na lakte... Bolo to strasne, ten pad akoby trval 5 minut, uplne som si to cele premietala v hlave, ze co spravit, len som to uz nevedela zastavit 😒 Najhorsie bolo ako malinka strasne plackala, strasne som sa vtedy zlakla a aj ona, nastastie sa ani nebuchla no bolo to hrozne, bala som sa, ze som jej zlomila nieco alebo vsetko ☹ Niekolko dní som sa z toho nevedela spamatat a bolo mi stale len do placu, dakovala som anjelickom straznickom ze sa jej nic nestalo, ked som si predstavila co vsetko sa mohlo ☹

diduska777
4. máj 2010

Ty kokso, teraz som si vsimla tu hrubku "smikla" ma byt samozrejme s y 😝

lujza123
5. máj 2010

Psik je veru dilema, ale vsak obdobie ked bude bejbi lozit a vsetko ozuzlavat nepotrva dlho ....ja by som mala najvacsi problem s vencenim, proste neviem si predstavit 3 x denne chodit s kocarom a psom von, teraz idem 1 - 2 a to mala spusti zakazdym taky cirkus pri obliekani ze mam dost.
Inac teraz som si spomenula ze aj ja som padla asi 5 mesacna mame s pracky ked ma susila po kupani, som sa jej nejako zvrtla, ona ma stihla akurat zachytit za nohu takze som nezletela na zem ale som si "len" otrieskala hlavu o tu pracku. Skoncily sme v nemocnici na pozorovani....a nemam ziedne nasledky ( aspon dufam 😀 ), aj ked kdo vie keby sa vtedy neudrem dnes by som bola mozno genialna 😀 😀

sunea
5. máj 2010

lujza, musim oponovat, babo a pes (ktory vie, aka je jeho uloha v svorke a aka je jeho pozicia v rodine) je vyborna kombinacia, my sme nadseni (nas pes vazi 29 kg). Chlpy su vsade, no a co. By si sa divila, co je v detskych pieskoviskam a ako tym detickam ten piesocek chuti 😉 ale to je uz ina tema.

lujza123
6. máj 2010

Tiez si myslim ze je super ked deti omalicka vyrastaju zo psami alebo inymi zvermi, nas pes sa vrati ked bude mala chodit. Alebo aspon sa nejak inak pohybovat....teraz sa len plazi, vsak by bola ako mop... .

deina
6. máj 2010

Nkaps, drzim palce, nech vsetko dobre dopadne. To, co sa stalo, muselo byt pre teba hrozne, ale naozaj to neznamena, ze si zla matka. Neurobila si to narocky, taketo nehody sa bohuzial stavaju. Aj mne raz zletel starsi syn zo schodov, asi 6 schodov tam bolo, on kontrmelcami siel dole, ja som uplne stuhla a myslela si, ze bude minimalne cely dolamany - nastastie on je z gumy alebo co, nemal ani modrinu.

A psika by som sa asi nevzdavala, zevraj to zdraviu praveze prospieva, ked su deti odmalicka so zvieratami.

nkaps
autor
9. máj 2010

no boli sme u neurológa v BA, bol veľmi milý a malého poriadne skontroloval a skonštatoval, že je naprosto v poriadku a ďaľšie CT nie je potrebné... uuuuuuuuufffffff sme si vydýchli, svokra sa síce ponúkla, že nám psa na pár mesiacov vezme, ale manžel nechce o tom ani počuť, že ak pôjde pes z domu, tak sa späť nevráti, tak som mu povedala, že sa potom o neho musí viacej starať, lebo ja to už nezvládam... prisľúbil, že bude, tak som na to zvedavá 😀

nkaps
autor
13. máj 2010

chcem sa všetkým poďakovať za podporu 🙂

deina
13. máj 2010

To sa tesim, ze to dobre dopadlo. 🙂