Ahojte. Idem si po radu. Máme šteniatko u nás doma 2 týždeň. Malý synček má 2 roky vždy bol zlý ako diablik. No od kedy máme šteniatko je ešte horší. (Viacerí ľudia ma uistovali, že príchodom psíka sa dieťa polepší) akurát taký prd... Robí mu zle, kope ho, búcha päsťami, naráža do neho odrazadlo no všetko možné co len vie. Ja ho potrestam zoberiem mu hračky na ktorých mu záleží atď... Viem, že to je aj tym ze žiarli. Ale aj keď sa nevenujem psíkovi on ho terorizuje a ja ho ochraňujem.. Pripadám si ako vyhadzovac v klube..bojim sa aby mu niečo nespravil keď tam práve v tú chvíľku nie som alebo otočím sa.. Už som rozmýšľala, že pre dobro šteniatka ho radšej predám niekomu, aby som predišla najhoršiemu. 😭😭 Pomoooooc
rozhodne to šteniatko do vašej domácnosti nie je vhodné k tvojmu synčekovi
V tomto prípade si asi veľmi rada, že nemáš druhé dieťa. No, musi ho vychovať. Naučiť ho, že psík je živý tvor a cíti bolesť. Náš vyrastá pri psikoch anastastie ho niečo takéto nenápadne.
Kope ho? Bucha pastami? Naraza odrazadlom?
Trest odobrate hracky…
Prosim ta, pre dobro toho psika, daj ho niekomu inemu resp vrat chovatelovi.
Preco by sa malo dieta zlepsit prichodom stenata? Nejaka nova teoria? To je ako ze ked pokazeny vztah ma zlepsit otehotnenie a zmenit chlapa. Vtipne.
Psa daruj inemu, skor nez bude mat do zivota traumy a bude to dalsi zbytocne problematicky pes.
@luckynat solidarita ti nechýba 🤦♀️je spôsob a spôsob podať názor a radu človeku... mám staršieho syna 4 roky a ten bol úplne iný čo sa týka charakteru a keď mal dva roky mali sme mačičku a ten ju rozmaznával.. Chovatelia mi vraveli, že na ich deti to fungovalo, že deti sa popri zvieratách menia..
@lelakoc to som myslela tak, že keby mal tento malý pri sebe mladšie dieťa, bolo by tam riziko ublíženia, keďže takto žiarli. Neviem aké máš možnosti a či má tvoj syn záujem počúvať. Ak sa mu nebude dať vysvetliť, že to je živý tvor a nie hračka, tak fakt psíka dať rýchlo preč, nech má šancu na život.
@lelakoc sa pozri, co ti pisu ostatne baby. Aki chovatelia ti poradili, ze stena ti zmeni dieta? Jedine tak nejaky expert mnozitel, ja mam viacero znamych chovatelov (co predavaju papierovych psov), pokial pride niekto vziat psa kto ma taketo male dieta tak im ho nepredaju, lebo stenata k takymto detom nepatria…
A za dalsie, co s tym ma tvoj starsi syn? Sama pises, ze bol iny povahou…naco nasilu tahat do rodiny stena, ked mas dieta “diablika”?
@lelakoc Ahoj, poradiť neviem ale nechcem ani mudrovať ani provokovať.
Len ma to zasiahlo že dvojročný chlapček toto dokáže robiť malému šteniatku? 😌
Ste sa pokúsili mu to vysvetliť?
Ste probúvali mojkať psíka spolu?
Odkiaľ to videl že sa psík má zbiť?
Aj keď by žiarlil tak že by mu až takto ubližoval?
Odkiaľ sa berie toto v dieťatku?
Naší v rodine všetci majú psíkov aj malé deti ale toto som ešte nepočula.😔
My čakáme bábo a mame psíka taktiež tak si ma teraz fakt zarazila ale nedovolila by som nech mu takto ubližuje, musí sa naučiť tolerovať.
Inak, držím palce nech sa správne rozhodnete 🙂
@luckynat tak tu na sk je každý expert chovateľ... Človek keďže v tom nechodí sa radí radami od chovateľov... Ako vidím tento má v paži ako sa budú mať jeho šteniatka... Kebyže viem ako to bude určite by som psíka nekupovala! 😪
Ja zvieratá milujem.. Máme aj iné zvieratká no práve ku šteniatku sa takto správa...
Chudák psík :( Keď čítam tento príspevok, mám nepríjemný pocit, že to s "diablikom", ktorý má vyslovene psychopatické sklony, v budúcnosti ružové nebude, skôr naopak. Asi treba odbornú pomoc a nie koníka, to nemyslím ako hejt. Sú tu veľmi závažné varovné signály, že niečo nie je vporiadku a ak sa to nepodchytí, v budúcnosti by to mohlo viesť k tragédii a nezostane to iba pri kopancoch do bezbranného šteniatka. Nepodceňuj to prosím. Mám tušenie, že ťa čaká veľa starostí. Ale dúfam, že sa tá správna pomoc nájde a samozrejme aj šteniatku nový milujúci domov, čím rýchlejšie tým lepšie.
@lelakoc asi najhorsia vec, ktoru si mohla spravit, ze si k "diablikovi" doniesla steniatko. ano psik moze zacat hryzt a byt agresivny.... kto bude na vine, ked sa nieco stane?
ak nechces dat steniatko prec, tak potom treba steniatko od dietata izolovat, kupit klietku kde bude psik spat a dietatu vysvetlit, ze ked je psik v klietke, tak ho ma nechat na pokoji, alebo urobit po byte zabrany ako sa davaju do dveri, ze psik bude v bezpeci a dieta k nemu nebude mat pristup.
Taku by som mu treskla že by sa na toho Psa už ani nepozrel ! Neskutočne !!! Tyranie zvierat od malého parchanta
@nataly420 preboha!!! Ty radšej nemaj deti a polikaj!! 🤦♀️
Nenapadlo ťa, že každé dieťa je iné a každé dieťa inak prejavuje potrebu zaujať.? Čo ak šteňa nejaví záujem hrať sa s ním a s inými áno?? Tak takto to prejavuje???Čo ak šteňa skáče do neho a on sa len bráni?? Pani hľadá rady a nie kritiku.
@lelakoc nie, dietatu to nevysvetlovat rovnakym sposobom ako sa ono chova k psovi.
stipes dieta? buchas dieta?- co si z toho vyvodi?ze mama to robi, tak je to v poriadku potom asi , mozem aj ja..
najprv si pories svoj vztah k dietatu..potom sa vyriesi aj jeho vztah k psovi.
mozno je iny ako tvoj prvy syn,narodil sa uz do inej rodiny-ste tam viaceri ako pri prvom dietati-ked to bolo jedno jedine. aj ty si sa pocas toho urcite v niecom zmenila. neporovnavat deti.kazde je ine a niecim jedinecne. od dvojrocneho mozno aj vela ocakavas, co sa tyka chapania niektorych veci. a nazyvat dieta zle a diablikom? to je hned prva vec,kt.musis zmenit vo svojom vnimani neho sameho. pravdepodobne sa snazi nieco spracovat a nevie inak ako takto. skus sa nanho viac "napojit a vnimat to, co naozaj potrebuje a skusit mu to poskytnutt . nie hned hodnotit dieta ako "zle. vela aj napr stvorrocnych deti,kt.neprisli do tak blizkeho kontaktu so zvieratom maju problem sa udrzat a nespravat sa k nemu ako k hracke,ale vedia sa to naucit /ale hl.nie stipanim a buchanim- tym si okrem toho moze vytvorit aj spojenie- mama ma stipe a bucha kvoli psovi- nemam rad toho psa!je to kvoli nemu!..takze jemne a s laskou ;)
Podstatné je aj čo je to za rasu... V každom prípade ale celé zle 😔 Šteňacie obdobie je extrémne dôležité aj pre ďalšie roky. Psa treba vychovať, socializovať, nevybudovať mu negatívne asociácie napr. aj voči deťom/ľuďom... Čo si pes ako šteňa zafixuje do hlavy, to sa veľmi ťažko potom rieši.. Nezvyknem zrovna toto radiť, ale v tomto prípade je fakt na zváženie, či nie je najlepšie riešenie nájsť psovi nový domov kým je ešte čas.
@lelakoc preboha!!!! Maximalne nezodpovedne si doniest domov k nespratnemu dvojrocnemu dietatu stena 😲😲😲 to co za dobre duse ti povedali ze dieta sa zmeni k lepsiemu? Dva roky su presne ten vek, kedy vacsina ludi dava psika, ktoreho mali dlhe roky, na par mesiacov/ rok k znamym/ rodine, pretoze take deti nevedia odhadnut silu a psika beru ako hracku a mozu mu ublizit. A vy si v takom veku, este aj ako sama pises k “diablikovi”, donesiete stena. Vrat ho, kym sa da, a radsej sa venuj dietatu 🤦♀️ stena ti z neho polepsene dieta nespravi