Ahojte,zdravim vsetky clenky mk. Chcem sa Vas opytat na Vase
skusenosti zo zivota, z Vasich domacnosti ako sa da zladit k
prospechu vsetkych starostlivost o domace zvieratko konkretne psika
a babatko/dojca...Budem rada ak sa so mnou podelite o Vase
pozitivne skusenosti a zazitky so spolocneho vyrastania Vasho dietatka a
psika v jednej domacnosti, pripadne tipy, pribehy..Pekny vecer vsetkym..
my mame doma dvoch psov a myslim, ze nasej dcere pestuju imunitu dokladne 😀
hned ako sme prisli z porodnice, tak v v prvej sekunde, ako sme polozili malu vo vajicku na zem, prisiel ten vacsi havino a dokladne malu olizal po celej tvari. bola to sekunda, nejako sme nestihli zareagovat 😀 vtedy mi to neprislo velmi vtipne, ale teraz sa na tom smejem. a nebudem popisovat milion dalsich vtipnych situacii, ktore vznikli. niekorym ludom by sa chlpy z toho postavili. ale nasa mala ma rok a pol a zatial zije a je zdrava. tak snad dieta a pes v domacnosti nebude taky problem.
akurat mam trochu nervy z toho vacneho upratovania nie len po krpatej, ale aj po psoch. proste hroza. pridava to na praci, co sa tyka upratovania. nastastie mame zahradu, tak nemusim absolvovat vencenie x krat denne. to by bolo pre mna dost obmedzujuce, hlavne pri malom babatku.
podla mna je to celkovo super. a teraz, ked je mala vacsia, tak ide havinov polubit, robi im moja moja, objima ich, je to velmi mile, ze k nim ma taky pozitivny vztah 😉
ja psika k detom velmi odporucam, ale urcite vychovaneho a vhodneho k detom. pocula som vela pribehov, co pes aj napadol dieta vo vlastnej rodine. su to predsa len zvierata, tak treba davat stale pozor. nikdy nenechavat osamote dieta a psa. jeden nikdy nevie...
@paris3 Musím len súhlasiť. Veľmi záleží aj akú pozíciu má pes v rodine. Vraj ťažšie prijímajú bábo menšie plemená , ktoré už boli soma ako maznáčikovia...
Upratovanie dá naozaj zabrať a hore som uviedla aj nick ku téme o upratovaní v domácnosti so psom.
Určite by som nedezinfikovala Savom keď je dieťa doma. Len mimoriadne ak sa má domácnosť kedy riadne vyvetrať. Máme veterinára priateľa a on nás usmernil, len odčervovať psíka častejšie.
Venčenie ma obišlo na to máme doma troch chlapov....
Neviem akeho mate psa, ani ako stareho. Nas prvorodeny (pes, priniesli sme si ho od chovatelky presne rok pretym ako dcerku z porodnice), sa zoznamil s nasou dcerkou v den, ked som prisla z porodnice. Je to velke plemeno, s hlavou ma okolo 100cm. Nikdy na nu neziarlil, ajked bola ako cert a robila cirkusy, my sme boli na nervy, on lezal a nevsimal si. A aj teraz sa nam osvedcil ako najlepsi terapeut. Vsetko sa da zvladnut, ale zavisi ci pes neziarli a podobne.
my tiez mame fenocku yorkshirskeho teriera mameho 8rokov a dcerku ktora ma 6 mesiacov,od zaciatku nemame ziadne problemy,vsetko je jak predtym,jak s vecenim byvam v rod.dome.a spravani psa..Mala sa tesi ,ked ju vidi a pes ten je flegmos.Psa som si snazila vycvicit,aby mal rad deti a aj sa potvrdilo.Tiez som nazoru,aby deti boli v kontakte zo zvieratkami,tym si buduju imunitu.Kazdy pan psa by mal vediet ako reaguje na deti a dat psovi najavo,ze nieje na vedlajsej kolaji.Psi su jak male deti.
Mame dvoch velkych psov a dve macky. Bola som z toho najprv na nervy, bala som sa, ako zvladneme hygienu, ale zda sa, ze je to skor pozitivum. Dcerka prakticky nebola chora kym nezacala chodit do skolky. A teda ten pohlad na nu, ako lezie po dlazke plnej chlpov, obcas stal za to. (Jasne, ze sme sa snazili udrziavat cistotu, ale pri lezucom dietati a styroch zvieratach to nebolo vzdy idealne). Olizovat sa nenechavam ani ja a nedovolim olizovat ani dcerku.
Dcerka zvierata miluje. Pozna ich po mene, vola ich, dava im jest (pod dozorom). Macky reaguju na dcerku kazda inak- jedna sa zdekuje hned ako ju zbada a druha necha so sebou robit doslova vsetko, aj ked sa snazime aby ju dcerka velmi netrapila.
Jeden pes ju velmi nemusi, a tiez davame pozor aby ho dcerka neotravovala, druhy sa rad necha pohladkat a da si hadzat lopticku. Nikdy nenechavame dcerku a zvierata spolu bez dozoru.
Myslim, ze celkovo je pre dcerku super vyrastat v dome plnom zvierat, hoci som sa toho najprv velmi obavala.
Nas pes byva vonku, dnu sme ho brali len ked sa napr. nedalo ist von a chceli sme zabavit malu alebo tak. S hygienou sme problem nemali ziadny tym padom, ale manzel cital, ze malicke deti ked pridu do kontaktu s velkym zvieratom (konom) alebo cim vacsim psom, tak maju mensi predpoklad na alergie. Takze domace zviera, o kt. je dobrep ostarane, je len a len prinosom. My robime 4x do roka psovi koprologiu, vzdy mal negativne vysledky, dodrzujeme hygienu, takze ziadny problem. A ked ma mala chut mat psa vnutri, tak jej ho pustim dnu.
ja to mám strašne rada, dieťa a pes. .. ja som rohodne za. Ako malú má chránili pred všetkým, pred psami pred všetkým a teraz sa bojím aj nejmenšieho šteniatka a akonahle pride chripkové obdobie hneď to dostanem.
aaahojte dievcence... u nas bol prvy "habino'' ako ho vola nas o rok starsi syn (15mes.),ked urobi preklep. Ako som sa docitala, prvu bleskovu"sprchu" sme po prichode z porodnice nedostali iba my, no nas jack russel musel predsa ochutnat, co dobre som po tyzdennej absencii priniesla svojmu, uz pre neho bohuzial nie jedinemu, milacikovi. Az na to, ze oblizovat ho svojho "braska" sme ho dodnes neoducili... uz je to len vynimocne, ale je. A vacsinou ho k tomu vyprovokuje Viktor, ked mu cielene ponuka svoj jazyk... ked to videla priatelka, oci vyvalila stlpkom... ale rozdie medzi nasimi synmi je badatelny.. . asi netreba upresnovat, kto sa neboji zvierat, kto je odolnejsi voci chorobam a kto uz vie pekne pripravit habinovi misku, granule a deku do budy.. . Ja viem, ze kazdy ma svoje presvedcenie.. . ale ked ich vidite ako sedia v kuchyni na zemi a mlady podava psovi po jednej granulke, zakazdym mu povie "doby habino" a pes drzi ako hluchy dvere a necha sa trpezlivo krmit.. . ten vztah nenahradi nic na svete.. . alebo ked sedia v domceku soolu s dalsimi dvomi plysovymi psami a maly cosi mumle a pes mudro pocuva.. . a vonku chodime zasadne tak, ze tato venci ziveho Maxa a maly ma na ozajstnom voditku plysoveho psa.. . musia si nas mysliet ze nam preskocilo.. . ale dieta vie, ze ked ideme von, tak sa idu aj psiky vencit.. ..
psik a dieta super, co sa tyka upratovania poradim parny cistic karcher, para to vydenzifikuje uplne naj, ziadne smradlave prostriedky, na modrej streche je taka tema, ak zadate toto heslo
Ja nemám psíka, ale mačičku, trochu sa malého bojí, ale aj tak za ním chodí - a včera už stihol ochutnať mačiacie krmivo 😀
@cinderelllla
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ako-udrzat-poriadok-v-byte/
Skús pozrieť na podobnú tému a poriadku a psíkovi...
My máme doma 10 ročného bígla a dcérka má tri roky a pri ňom vyrástla. Je to náročnejšie ale zvládnuť sa to dá. Už dávno sa neodporúča sterilná domácnosť a skôr prostredie , kde si dieťa svoju imunitu pestuje a testuje priebežne.
Musím povedať, že i keď pes bol manželov veľký sen, dcérka ho dosť zatienila a máme už na behanie po hore menej času ale verím ,že si u nás v pohode dožije a ešte sa malej vryje do pamäti .....