Dieťa a krb. Ako riešite,keď kúrite?

lubicakovac
11. okt 2011

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako riešite, ked kúrite krbom? Našla som na internete aj ohrádky, ale su finančne pre nás náročné, nakolko najlacnejšia stojí 90 eur. Nasla som aj Ochrana pred popálením ako nejaká zábrana (na obrázku) ale tá je asi výlučne len na rúru na pečenie.

Poradte prosím, dakujem

sofia2008
11. okt 2011

@lubicakovac dobru temu si zalozila, my mame krb dole v obyvacke a vedla mame gauc, vymysleli sme to tak, ze ked mala bude sama chodit, tak medzi ten priestor dame prenosnu postielku, cize sa ku krbu nedostane. lebo bude stena+postielka+gauc..

lubicakovac
autor
11. okt 2011

@sofia2008 no môj milý vymyslel že ta jednoducho vymura malý murik aby malý k nemu nedočiahol a na jar ho zrší a som z neho zufala, lebo je pevne rozhodnutý že iné riešenie nie je :(
my máme ten krb tak blbo že nijako sa to nedá obísť a malý už lieta jedna radosť

titkovamiriam
11. okt 2011

baby nebojte sa,tak ako sa naucia chodit okolo sporaka tak budu rešpektovať krb,stači im raz ukazat že to páli 😉

sofia2008
11. okt 2011

@lubicakovac aha..napadlo ma nieco podobne urobit z dreva a dat to pred to..aby sa tam nemuselo murovat..alebo mozno baby poradia 🙂

camelinka
11. okt 2011

@lubicakovac ahoj, my mame krb a nase Sara je zatim mala,takze tohle budeme resit az tak pristi rok, ale mame ohradku na psy kovovou takze kdyztak ohradime tim, nebo neni problem nejakou "vykutit" doma, nebo kdybyste rekli nejakymu truhlari tak by urcite umel vyrobit nejakou za par korun hm?

babulinkab
11. okt 2011

dítě nenechávám u roztopeného krbu samotné, hlídám ho a vykládám, že to pálí, podobně jako u sporáku a trouby

lubicakovac
autor
11. okt 2011

@camelinka
@sofia2008
@babulinkab
@titkovamiriam no ja som tiež tak rozmýšľala že niečo z dreva alebo podobné, ale môj milý tvrdí že to bude horieť, čo je podla mna tak nepravdepodné a isto by to nebolo tam v kuse, ale ked on je tvrdohlavý ako býk, nedá si povedať, hroza 🙂 nejako to musím vyšpekulovať, dakujem za odpovede

angie267
11. okt 2011

ahojte 😉 aj my mame doma krb v obyvacke kde sme v podstate cely den a neviem co s tym, teraz sme uz zacali kurit v nom. No zatial mala reaguje na to dobre, hovorim jej ze to pali, aj ona sama ukazuje nan a hovori pali, len mam strach ze sa niekedy zabudne, alebo pri hre, behani podkne a spadne nan, och ani nechcem mysliet na nasledky ☹ uz som aj googlila nejake ohradky, len sa mi to zda aj dost neprakticke. Mate nejaku taku niekto, a ako ste s tym spokojne?

camelinka
11. okt 2011

@lubicakovac mate otevreny krb nebo vlozku se sklem? a vsadila bych boty ze to horet nebude,ale vysvetlujte neco chlapovi ze 😉

sofia2008
11. okt 2011

@lubicakovac my mame drevo naskladane priamo pred krbom uz 12 rokov a este sa nechytilo 😀

camelinka
11. okt 2011
angie267
11. okt 2011

@lubicakovac inak suhlasim s tebou, tiez sa mi zdaju tie ohradky velmi drahe, tiez si to nemozem dovolit. No to co si nasla by urcite zhoralo na krbe.

lussy211
11. okt 2011

@sofia2008 Z dreva...?Však to sa Ti môže chytiť..preto sa robia kovové zábrany alebo sklenné

kay
11. okt 2011

ahoj máme taky krb, ale je pravda že co je malá větší tak moc netopíme, ale spíš z pohodlnosti. Nicméně si myslím, že s eto dá taky naučit jako trouba a sporák.. Já bych t děti nepodceňovala. A samozřejmě je nenechávat samotné u krbu.. Sousedi v krbu normálně topí, mají 2 letého syna, od jeho narození běžně....

alenka600
11. okt 2011

super tema, nam pred tyzdnom namontovali krb a rozmyslala som, ze ako to budem riesit (u mna bude chodenie okolo krbu aktualne o rok). Ale okolo krbu je siroko daleko tak teplo, ze som dufala, ze dietatko bude samo to teplo odradzat. Je mi jasne, ze urazy sa stavaju, ze dietatko padne ked sa clovek len na pol sekundy otoci (neter mi spadla z postele na hlavu a to som cely cas bola pri nej 🙂, takze nehovorim o nestastnych nahodach, ktorym sa takmer neda predist. Ale myslite, ze je to naivna blbost, ked dufam, ze sa bude dieta krbu vyhybat, lebo ja fakt zjavne horuci? Nieco podobne ako pise @titkovamiriam ?
(inac nie som nejaky tyran, ze by mi to bolo jedno - krb vyzaruje silne teplo, ale ked sa ho clovek dotkne, je to asi ako ked sa dotknete tepleho hrnca - nie az popalenina)

maznacik007
11. okt 2011

ohradku by som nedalal lebo toho sa skor dieta moze chytit a prevrhnut sa ti s tym na ten krb... ked nedas nic tak to teplo co z krba sala mu prirodzene nedovoli ku krbu prist.... odskusane doma a najma u nasich ktori tam maju plno deti dennodenne a kuria krbom...

andy82
11. okt 2011

holky nám se osvědčilo prostě synovi trošku spálit ruku, když je sklo krbu trošku zahřáté, aby věděl, že je to horké a třikrát si to pak zkusil sám a pak už na krb nesáhl, teď jsme topili zatím 3x a asi si to z loňska pamatuje, protože se vůbec ke krbu nepřibližuje, když je oheň; syn je narozen v únoru, takže jsme to mohli praktikovat v jeho zhruba 9ti měsících, kdy začal chodit

angie267
11. okt 2011

@alenka600 podla mna ak by sa dieta co i len dotklo toho skla ruckou alebo nedajboze spadlo tvaricku tak by to boli urcite fatalne nasledky.
@lussy211 zabrany su aj drevene je to natierane speci lakom ohnuvzdornym.

mailli
11. okt 2011

ahoj holky, krb doma máme a s malou je to v pohodě. ví, co znamená slovíčko "pálí", takže to okamžitě začala o krbu říkat sama. když topíme, tak sama udržuje zdravou vzdálenost a hlavně to teplo z krbu cítí. samozřejmě je potřeba ji hlídat, ale v pohodě fungujeme i bez ohrádky (navíc máme krb na takovém místě, že by se tam musela udělat ohrádka na míru). 😉

luna22
11. okt 2011

@lubicakovac j my sme dali postielku kupili sme v ikei bola lacná, jednu časť sme odrezali

bubulka722
11. okt 2011

Máme presne tento problém. Bianka má 9 mesiacov, štvornožkuje a stavia sa všade kde sa má čoho chytiť. Krb si zatiaľ moc nevšíma a akosi ju nezaujíma ani žiara ohňa. My máme najväčší problém so schodmi, tie sú pre ňu doslova ako magnet. Ani jednu z týchto vecí neriešim, oči z nej nespúšťame a stále ju upozorňujeme. Budeme to tak robiť kým si nebude schopná uvedomiť nebezpečenstvo ktoré jej hrozí. Nie som zástancom žiadnych zábran ani na schody, pretože donekonečna tam byť nemôžu a dieťa si musí zvyknúť postupne na všetko možno aj za cenu nejakých úrazov, ktorým sa samozrejme dá predísť stálou kontrolou.

m.i.r.i
11. okt 2011

ja suhlasim s @titkovamiriam.minuly rok nas maly mal cca. 9-13 mesiacov kym sme kurili v krbe a uz hovoril,ze no no no..my mame aj take pomocne el.ohrievace, kym este nie je taka, zima, tak teraz napr,mame zatial zapnute 2 male ohrievace este...v krbe zacneme az ked riadne prituhne..a maly siel okolo ohrievaca, nova vec( teraz ma 20 mesiacov) a klasika ako vzdy, ze nie, lebo to je au..ale vyskusal🙂 poreval si a odvtedy len chodi okolo a stale, ze au au a uteka prec..ani ho nenapadne sa dotknut..tak to iste cakam od krbu..my ho tiez mame uplne volne v hale kde maly beha cely den..ale nemam vobec strach ze tam pojde..a potvrdili mi to viacere kamaratky s uz vacsimi detmi, ze deti tam ani nenapadne ist...takze sa netrap, davajte na maleho pozor, a vysvetluj hlavne, ze to nesmie..

roo
11. okt 2011

My to tento rok riesime tak, ze zakurujeme az ked deti spia (kvoli najmensiemu, ktore bude mat rok). Mame pec, naakumuluje teplo a potom sala a teplo odovzdava okoliu, cize rano je teplo ale dvierka niesu nebezpecne horuce - to je vhodny cas na ucenie drobca, ze pali 🙂
A nepodcenovat to, lebo dvierka na kozube su horucejsie ako na kuchynskej rure...

hojda
11. okt 2011

manžel prostě vyrobil ohrádku na míru🙂, určitě někoho šikovného najdeš, kdo ji vyrobí. Děti se sice naučí, že pálí, ale také jsou dost divoké a občas se může stát, že prostě letí a nedobrzdí a za to mi odkrytá kamna nestojí.

kellys
11. okt 2011

Ahojte, krb síce nemáme, ale manžel pracuje v krbárskej firme tak som sa ho pýtala na Váš problém, ktorý tu riešite a poradil mi toto.
http://thermoklim.sk/krbove-prislusenstvo/clony...
je to asi cenovo najdostupnejšie a dá sa to zohnať aj vo väčšine krbárskych obchdov. Pýtajte sa na značku lienbacher, najlepšie na clonu 21.05.026.2 ak by Vám bola malá, existuje aj trojdielna 21.05.025.2 cca za 36 eur
neviem, či tento príspevok nebude braný ako reklama, ak by ho náhodou zmazali, tak píšte IP a môžem poradiť osobne
ešte jedna rada, bezpečná vzdialenosť horľavých materiálov od krbu je 80 cm a drevo sa dokáže vznietiť už pri cca 60-70°C

dúfam, že som aspon troška pomohla

lubicakovac
autor
11. okt 2011

@camelinka mám uzavretý, krbovu vložku s presklennými dvierkami
@sofia2008 no to musíš mojmu chlapovi trafenemu vysvetli :D
@lussy211 kovove by som nedala, lebo aj to drí teplo dlho a sklenené som nenašla a to by som sa aj tak bála že ho rozbije
@luna22 ja som too tiež navrhla, že nejaku staru zoženieme a rozoberieme a nejako sa to upevní k podlahe, bo tá sa bude nabuduci rok meniť, tak to prežijeme, ale ako tomu mojmu truhlíkovi sa dá niečo vysvetliť ked je zaťatí ako baran, také nervy mám na neho, už sa o tom vadíme asi 2-3 dni
@bubulka722 no dočasne by som schody nejakou prirodzenou zábranou riešila, nakolko máme mylý schodík pri vani a minule naň malý vyliezol a spadolm taku hrcu mal na čele, som to nevedela rozchodiť, sme išli na chirurgiu a malý vysmiaty s monokľom a mna tam upokojovali, čo som bola na tom horšie ako drobec 🙂

labaga
11. okt 2011

@kellys to je zlate krbarova žena bez krbu 🙂 . šusterove deti bosé 😀 😀 rodičia maju krb ja by som si to do izby nedala nikdy 😕 😕 😕 😕 😕

hojda
11. okt 2011

JInak všude píšou úrazům předcházet, jak jen to jde. Takže za mě opravdu raději zabezpečit. Já chci mít aspoň doma pocit, že dítěti nic nehrozí.

kellys
11. okt 2011

@labaga no v byte by to asi moc s tým krbom nešlo, jedine na bioalkohol, alebo elektrický a to nechceme 🙂

zabka132
11. okt 2011

my kurime v krbe pravidelne...teda v krbovej peci.....maly sa mi naucil od mala, ze tam proste nesmie ist.....a ked sa tam kuri...tak sa tam fakt ani nepriblizi, lebo je tam dost velke teplo. Uz mal snahu mi pomahat, dal si rukavicu na ruku a akoze mi chcel otvorit dvierka, ale ked zistil, ze je pri tom fakt teplo, tak ho snaha presla 🙂 .
Akurat treba davat pozor, aby sa dieta nepotklo...a nespadlo na tu pec alebo nedajboze ku otvorenemu krbu 😒 ....ale zarucujem, ze ak sa tam bude kurit, deti sa k takemu velkemu teplu moc tlacit nebudu 🙂