Diabetes melitus

pavlat1
13. jan 2018

Ahojte nenachádza sa tu náhodou niekto s diabetom I alebo II typu, ktorému komplikácie viedli až ku vzniku nekrózy a následnej liečby bud terapeutickými krytiami, chirurgickým zákrokom, larvoterapiou alebo iným spôsobom ?

katharines
13. jan 2018

A co potrebujes vediet? Mozno ti poradim.

pavlat1
autor
14. jan 2018

@katharines Píšem bakalársku prácu, najlepšie by mi bolo nahliadnut do dokumentácie a opýtať sa na priebeh liečby 🙂 Sama som diabetikom, preto som si vybrala takuto temu 🙂

katharines
14. jan 2018

Aha, tak vela stastia

katharines
14. jan 2018

Pri pisani prace 😉

pavlat1
autor
14. jan 2018

@katharines Ďakujem krásne 🙂

kodeshaj
21. jan 2021

Ahojte som diabeticka 1 typu. Som tehotná,som v 10tt+4dni
Mám perá novorapid a levemir.tehotenstvo som ako by trebalo 3mes.dopredu neplánovala,a glykémie tiež neboli najlepšie hb1c som mala 8.teraz sa ty výrazne zlepšilo bábätko mi dodalo veľkú silu a motiváciu chcem sa spýtať vas žienky či niektorá z vás je tiež v takejto situácii ako ja a ako sa vám vodi.
Mám strach aby všetko bolo ok . ráno mávam vyššie na obed nízko lieta mi to hore dole no väčšinou medzi 6-9 viac nie len ráno okolo 10-11 za všetky odpovede ďakujem ❤️

katharines
21. jan 2021

Gratulujem ku babatku.
Mala by si prejst na pumpu s kontinualnym meranim glykemie bapr. Od medtronic, hoc glykemie 6-9 su fajn.
Prva faza tehotenstva rozhadze glykemie, kvoli hormonalbym zmenam. V druhej faze, trimestry, sa cukor udrziava najlepsie a je skor nizsi, lebo pomaha i babo. V tretom trimestry ti budu glykemie stupat a spotreba inzulinu sa moze aj zdvojnasobit.
Neboj, vsetko bude ok, ale lekar by ti mal predpisat kyselinu acetylsalicilovu, ktora ma ochranny efekt, cim skor.
Tiez ber vitamin D, mozes do 4000UI, ale ak chces, daj si hladinu vit D skontrolovat, no predpoklafam skor nizsiu hladinu.
Tiez zelezo, vit B12, B6... napr Floradix je dobry na zaciatok.
Viac sa setri a bud v klude.
A ak mas rano vyssie glykemie, tak mas zrejme pocas noci hypoglykemiu, skus pomerat cukor o 2:00 a 5:00
Poznam diabeticky, co rodili i normalne, no castejsie sa planuje porod cisarskym rezom.
Vela stastia.

kodeshaj
22. jan 2021

Dobre ránko 🙂
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a rady každú jednu prijimam. Mám 29 rokov čo je najvyšší čas budem úprimná v minulosti som bola na Tom katastrofálne vlastnou chybou. Nedávala šok si pozor takmer vobec až na posledné 2r.to jedine má ukkudnuje..dr.mi o pumpe hovorili no to teráz ževraj moc dobrý nápad nie je lebo uz som na začiatku 3mes.hypo myslím nemám inak by som sa NATO zobudila D1 mám už 12 r,poznám sa no skúsim sa merať aj o 5:00. Predpísali mi vitamíny mám anémiu tiež porušenu sietnicu (kôli nedobrej kompenzácii)malo železa pošlem ti fotku tých vitamínov ak nebude vadiť mám skúsiť dopichnut nocak len potom.mam cez deň nízko zrazu a to je to najhoršie pre mňa.. práve dnes idem k diabet.uvidime čo povedia . Strašne ďakujem za odpoveď..hlave mám všelijaké myšlienky O2 týždne mi povedia cinje bábätko geneticky zdravé. Pekný deň prajem...

katharines
22. jan 2021

@kodeshaj preto je dolezite brat aj kys. Acetylsalicilovu, ktoru ti mal predpisat gynekolog. Mas dobreho a skuseneho gynekologa?
Multivitaminy vacsinou ziaden deficit neroesia, len udrziavaju isty stav.
Vysledky ohladne genetickeho zdravia babatka neber vobec do uvahy. Uz teraz viem, ze budu zle, lebo tam sa beru aj faktory ako choroby zeny a ich nasledky. Vobec to neber do uvahy. A vobec ti neodporucam robit ziadne doplnkove testy ohladne babatka. Zbytocne ta rozrusia, co je uplne zbytocne a tie vysledky sa nemysia zakladat na pravde. Radsej sa z babatka tes, prihovaraj sa mu, spievaj mu, citaj mu....