Ahojte... Ak má niekto skúsenosti prosím si rady ... Naše šteniatko začalo v noci vracať a nad ránom hnačkovať... Bolo úplne bez nálady a vôbec sa skoro nehýbalo.. Bola som s ním dnes ráno u veterinára a nechali si ho tam a zistili mu parvovirus a povedali mi,že sa mám pripraviť na najhoršie.. o 15:30 sa mám dostaviť k veterinárovi a uvidíme čo ďalej.. sestrička mi kázala všetko doma vydezinfikovať.. pelech dečku a všetko čo sa dá oprať som hodila do pracky na 90 ale neviem čím mu mám vydezinfikovať misky a gumenne hračky ... Má niekto podobnú skúsenosť a vedel by mi poradiť prosím?
@nafka0483 tiež mi to napadlo ale mám strach že to ostane na Tom povrchu a keď sa mu uľaví tak sa bojím že sa to všetko zhorší ak to ostane na povrchu 🙈
@annamaria_65 No ale ak chces alebo musis dezinfikovat tak nie je ina moznost ako pouzit dezinfekciu. Ak sa bojis sanytolu a podobnych, tak lieh alebo alkohol, nasledne vyumyvaj horucou vodou, nechaj vyschnut, potom vyplachni zas... kym sa ti stena vrati domov, tak uz to bude vyprchane a vymyte.
Alebo zavolaj naspat na veterinu a opytaj sa cim presne mas vydezinfikovat aby to bolo ok.
Šteňa nebolo očkované?
Co sa da oprat by som oprala na 90 a supla tam sanitol. Ostatne ako misky, kefy ... by som vyhodila a kupila nove.
tiez ma zaujima ci bol psik odcerveny, ockovany? chudatko. dezinfekcie dostat bezne v drogeriach ajv tescu. rob to dosledne aj presvojdobry pocit. pouzila by somaj dezinfekcnu avivaz
@lija22 písala som už vyššie.. nebolo .. v sobotu sme ho kúpili .. včera sme hneď išli s ním ale pán veterinár nám povedal že pre lepši pocit hafana bude dobré ak prídeme až vo štvrtok
drzim palce,nech je malicky ok
No takto to dopadne keď sa kupujú psi od množiteľa za pár drobných. Keď chcete pomôcť radšej zviera adoptovať, pretože takto podporujete len vacsie utrpenie. A k veci. Parvo je odolný virus. Zlikviduje ho len chlornan sodný. Môže prežívať v dobrých podmienkach aj rok. Preto neni ani vhodne aby ste v prípade najhoršieho doniesli domov hneď nové neockovane stena. Dúfam, že psik prežije.
@annamaria_65 Ajajaj, tak to bola riadna chyba kupovat takto, no mate ponaucenie :( snad to so psikom dopadne dobre a do buducna bud adoptovat z utulku, alebo kupit z oficialnych chovnych stanic - tak dostanes psika odcervenho so zakladnymi ockovaniami, veterinarne skontrolovane. Nie taketo kadejake mnoziarne :(
@annamaria_65 Množiareň.Stačilo mi prečítať prvé vety.My sme psíka kúpili už začipovaného aj zaočkovaného a samozrejme má papiere.
Viem, že ste chceli dať dobrý domov.Je mi to ľúto.Očkovanie na parvovírus je veľmi dôležité.
Dúfam, že bude v poriadku a odporúčam ho dať zaočkovať na všetko aj keď je veľmi pravdepodobné, že psík bude mať počas života problémy.Keď už je na tomto svete tak aspoň bude v dobrých rukách.
@lucia147852 išli sme si pre neho s dobrým úmyslom že pomôžeme rodine, ktorá ho mať nemôže doma a dostala ho ako dar.. všetko v ten okamih prebehlo tak rýchlo .. a bohvie ako by dopadol keby sme ho nezobrali
@nafka0483 kupovali sme ho s dobrým úmyslom,že pomôžeme rodine ktorá ho mať doma nemôže .. ale všetko vtedy bežalo tak rýchlo že fuuu ...
@annamaria_65 kludne kupte sanytol do kuchyne, s tym mozete vydezinfikovat aj misky, dobre opláchnuť. na podlahy kludne savo, predavaju aj take, co sa moze k zvieratám. k veterinarovi a sposobe nadobudnutia psíka sa vyjadrovat nebudem, myslim, ze ponaucenie uz mate aj sami tym co teraz prezivate. ale veterinar vas nemal poslat prec, ze pridite inokedy ale hned ho vysetrit a zaockovat - tu by som urcite hladala ineho (tomu psovi je jedno, ci je na vas uz zvyknuty alebo nie ked sa jedna o vysetrenie u veta a ockovanie. držim palce aby to krpec zvládol. parvo je naozaj velmi nárocne, casovo i financne. pokial je ale podchytene vcas je tam sanca na vyliecenie.
@littlebubble je mi to neskutočne ľúto všetko .. a hlavne keď sme videli aky bol šťastný .. chcel sa hrať... Hneď pochopil že kaká a cika sa vonku len stačí "povedať".. rozkošný psík .. spravili sme chybu, ale zas si hovorím pre svoj kľud,že bohvie ako by dopadol keby ostal u nich .. či by ho nenechali dogrcat sa až k smrti
@sirka9 nekupovali sme ho s úmyslom, že chcem podporiť mnoziaren.. stalo sa ...pochybili sme .. už mám všetko doma vydezinfikovane a vyprate.. už len sa modliť aby bolo všetko v poriadku
@annamaria_65 Rozumiem, umysel ste mali dobry, no bohuzial, mozno rychle zbrkle rozhodnutie. Ale chapem, tam hraju ulohu emocie, zlate steniatko, pomozeme... a ano ktovie ako by dopadlo, ale ze ste za neho este aj platili :( no nic, smutne ponaucenie, hlavne nech sa psikovi polepsi.
@annamaria_65 ja viem, preto som povedala, že sa k tomu nebudem vyjadrovat 🙂 len nech to malicky zvladne a robi vam radost
@annamaria_65 Ja viem, ze ste mu nechceli zle.Nechcem ani vediet kde skoncia tie zvierata ked ich nikto nekupi.
Nemam nic proti predaju ak sa podaria steniatka nejakou nahodou, ale toto umyselne mnozenie je nezodpovedne.
@annamaria_65 vvvar ich... Ale v nejakom starom hrnci
@macekovam vydezinfikovala som ich a vyumyvala v horúcej vode .. ale rozmýšľam že ich radšej vyhodim a kúpim nové
@annamaria_65 nie umývať v horúcej vode.. Vyváranie.... Nechať vodu variť... Vyčariť misky... Ale áno.. Výhod bude to istej sie.. Alebo kúp jednorazové misky a každý deň vyhod...
@annamaria_65 sanytol má dezinfekciu na pranie tak tou čo sa dá by som oprala a na iné veci akúkoľvek dezinfekciu na povrchy (Sanytol, Dettol...) A po každej manipulácii so šteniatkom by som si dezinfikovala ruky alebo umyla v antibakteriálnom mydle.
Podlahu, misky, hračky a všetko čoho sa psík dotýkal vysavuj . Pelech vyper. Aj v pôrodnici savujú všetko dokonca aj steny, to by malo stačiť. Neublíži to ani vám, ani psíkovi. Hlavne všetko pár dní po sebe savuj, aby si mala istotu že všetko bude OK. Potom už nemusíš.
@lucia147852 prepacte, no parvu chytila aj nasa papierova fenka, ktora bola ockovana. Raz ked pes pride do kontaktu s infokovanymi vykalmi, tak moze byť pes akykoľvek. Infuzie 2x do dna, antibiotika, lieky proti vracaniu, .... 5dni sme bojivali. 300e sme u vveterinara nechali. A ten bordel 🤮 a smrad🤮 no vybojovali sme. No ona mala uz 6m.p
@annamaria_65 Nejake dezinfekcne mydlo, alebo sanytol, pripadne len alkohol/lieh a potom poriadne vyplachnut horucovou vodou, nech to neostane na povrchu.