Detský klinický psycholog v Bratislave?

kicinko2013
16. okt 2019

Ahojte, viete mi odporučiť detského klinického psychológa v BA najlepšie petrzalka? Pre 6 ročne dieťa.

gubiko
16. okt 2019

Mgr. Zuzana Palenčárová na Antolskej

kicinko2013
autor
16. okt 2019

@gubiko ďakujem za radu.. Osobná skúsenosť? Teda s deťmi? Mam aj výmenný lístok, pomôže mi to? Alebo sa každé sedenie plati v plnej sume? Ďakujem Ešte raz.

amima
16. okt 2019

v nedeľu som na Exprese počúvala celkom zaujímavú reláciu Evita na Exprese - mala tam pozvaného nejakého bratislavského psychológa a vyzeral teda naozaj, že sa rozumie Matej Štepita sa volal...

kicinko2013
autor
16. okt 2019

@amima Google napovie. Ďakujem krásne za pomoc 👍

kicinko2013
autor
16. okt 2019

@amima už som si ho cekla na nete. Fakt vyzerá seriózne, budem vážne rozmýšľať. Potom napíšem ako sme dopadli 👍

amima
17. okt 2019

@kicinko2013 držím palce. Myslím, že sa dá nájsť v archíve na Exprese aj celá tá relácia. Trvá hodinu

gubiko
17. okt 2019

Matej Štepita robí najmä s deťmi a rodinami s ADHD, pokiaľ máte takýto problém, určite je ten správny. Pokiaľ ale viem, nie je klinický psychológ a poisťovňa vám uhradí len klinika. Predpokladám, že u neho pôjdete na priamu platbu, veď spýtajte sa.
S Palenčárovou nemám os.skúsenosť, no referencie má dobré. Výmenný lístok potrebujete, áno. Zavolajte si a spýtajte na podrobnosti.

gubiko
17. okt 2019

A pokiaľ nehľadáte klinika a nevadí vám priama platba (cca 25-35 eur sedenie), tak vám viem odporúčiť viacerých v závislosti od typu starostí.
Treba rátať s tým, že tých sedení bude viac, nebudú dve, ani tri. A klinického psychológa hľadáte prečo? Zdarma máte nárok na psychologickú starostlivosť aj v CPPPaP Petržalka, teda v spádovom Centre pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. To je školské zariadenie. Klinický psychológ je zdravotnícky pracovník. Čiže zase závisí od typu problému.

kicinko2013
autor
17. okt 2019

@gubiko dakujem za info. Nemáme našťastie vážny problém, dokonca momentálne mám pocit že už je to preč. Žiadne ADHD. Na CPPP som volala a odtiaľ ma odporučili na klinického psychológa. Aj moja pediatricka mi odporučila mudr. Bulakova alebo nejak tak na strecnianskej. Uvidím pozriem recenzie. Ďakujem vám 👍

gubiko
17. okt 2019

@kicinko2013 s Bulánkovou mám aj skúsenosť, je veľmi milá. len ona je psychiater. veľmi ochotná, určite fajn voľba. držím palce.

mrkvicka060
17. okt 2019

@kicinko2013 ja som so synom bola u p. Bulasovej na strecnianskej a v pohode, bola velmi mila, boli sme tam ale iba raz.

siska53
23. okt 2019

@kicinko2013 Bulankova je pedopsychiater, nie psycholog.

liliana82
9. okt 2020

@gubiko dobrý deň, našla som tuto tému a chcem sa spýtať na odporučenie psychloga( psychiatra) pre dieťa v rámci BA, dakujem pekne

gubiko
9. okt 2020

@liliana82 dobrý deň, napíšte mi prosím do správy, alebo i tu, ako chcete, o aké staré dieťa ide a čo zhruba by ste potrebovali (vyšetrenie, poradenstvo, či terapiu). či hľadáte na priamu platbu, príp. cez poisťovňu.
len zopakujem info vyššie - v CPPPaP Vám dieťa vyšetria zdarma, zároveň školy akceptujú len správy od CPPPaP (ostatné majú informačný ráz, sú v poriadku, no pokiaľ žiadate nejaké úpravy pre dieťa, príp. má špec.potreby, treba určite vyjadrenie poradne, takisto treba brať do úvahy, že dieťa môže daný psychológ diagnostikovať až po dvoch rokoch od danej diagnostiky, čiže ak by ste potrebovali diagnostiku by som inú možnosť, ako CPPPaP nevolila, pokiaľ teda nejde o zdravotný problém).
pokiaľ hľadáte niekoho na priamu platbu, pre dieťa, je dobré trochu rozpísať starosti, ktoré máte, aby sme hľadali človeka, ktorý sa s danou problematikou stretol, príp. má s ňou skúsenosti.
ak hľadáte pedopsychiatra, veľmi dobré skúsenosti mám s MUDr. Bohmerom. pomohol nám aj v rodine, považujem ho za veľmi ľudského, no zároveň odborne zdatného psychiatra. či ešte berie klientov na objednanie, alebo ako teraz funguje však neviem. s MUDr. Bulánkovou mám tiež dobré skúsenosti. celkovo však je s pedopsychiatrami v BA problém, pretože ich je málo.

helikoptera
5. aug 2021

@gubiko dobrý deň, viete mi prosím poradiť v BA (ideálne BA IV) nejakého dobrého psychoterapeuta pre 8rocne dieťa, ktoré trpí úzkosťou (pravdepodobne separačná úzkostná porucha). Zvažujem alma centrum - Mgr. Bartovú......ale rada si nechám odporučiť niekoho na základe skúseností....

gubiko
6. aug 2021

@helikoptera s Alma centrom určite neurobíte chybu 🙂
pozrieť môžete aj Centrum Kvapka v Dúbravke.

helikoptera
6. aug 2021

@gubiko vďaka. pozriem

dooscoby
15. aug 2021

@gubiko ahoj. Tiez hladam pre syna. Zajtra volam lebo uz to riesim s CPPaP v Petrzalke, lebo on aj chodi do speci skoly v ramci Petrzalky, ale obavam sa, ze u neho to bude na dlho. Ide o to, ze on si veci berie osobne, ma problem komunikovat, veci dusi v sebe, uz ako dieta reagoval vybuchmi hnevu trhanie, hadzanie veci, buchanie hlavy o zem, neskory nastup reci az po 3 roku. Teraz ma 10 rokov, odmieta pokracovat v sportovani, sedi vzdy mimo kolektiv, ale ten prave potrebuje, aby sa posuval vpred lebo doma len sedei za PC alebo TV. Furt sa na nieco stazuje, analyzuje, pocas tej korony ako keby sa uplne opustil, rezignoval, nic ho nebavi, nevie co chce, taky je uplne bez nalady. Jfa som aj za priamu uhradu, ale nie, 50€ sedenie este tych 30 som ochotna zaplatit.

gubiko
17. aug 2021

@dooscoby nie som si istá, či je v tom, čo píšete nejaká otázka pre mňa. keď ste kontaktovali poradňu, tak tam vám pomôžu, príp. vás nasmerujú na ďalšiu pomoc.
čo do priamej platby. nepoznám v BA nikoho pod 40 eur, žiaľ. práve predvčerom som hovorila s terapeutkou, ktorá mala 35 eur, teraz už má 40. 40 je taký bratislavský štandard už. v poradni by však mohli o niekom vedieť, držím palce, aby áno.
prípadne klinický psychológ pre deti je preplácaný poisťovňou. na Antolskej mala p. Palenčárová takúto starostlivosť. myslím, že už tam nepracuje, no mala by tam byť za ňu náhrada. čiže môžete skúsiť aj detského klin. psychológa na Antolskej.
ak by ste zdvihli hranicu platby na 40, tak mi napíšte správu a pohľadáme niekoho voľného a vhodného.
pozdravujem 🙂

zuzka38
17. aug 2021

len pre info, alma centrum uz ani do cakacky neberie ludi
najst v aktualnom case volneho terapeuta pre dieta je takmer nerealne

susan007
27. aug 2021

@gubiko dobry den, nevedeli by ste mi prosim odporucit nejakeho psychologa pre 7.5 rocneho syna? Riesime uz dlhsie zajakavanie, ktore sa spustilo v skolke zo stresu a mame to aj dedicne, takze asi je to beh na dlhu trat....logopedicka nam to odporucila, ze nic sa tym nepokazi..dakujem🙂

gubiko
27. aug 2021

@susan007 Dobrý deň, poradňu (ak platí, že ste z Petržalky, tak petržalskú) ste už kontaktovali? Ak nie, tam by som začala. Nájdete tam psychológa priradeného priamo škole, ktorú syn navštevuje. Ten pracuje pre Vás bezplatne. Kontakt nájdete tu: https://cpppap-ba5.sk/kontakt-informacie/ K škole, ktorú Váš syn navštevuje môže byť priradená konkrétna psychologička. Ktorá to je zistíte, keď zavoláte na Kontakt, na tomto linku vpravo hore a tomu, kto dvihne poviete, že potrebujete hovoriť s psychologičkou priradenou danej škole.
Skúsiť môžete aj ambulanciu klinickej psychológie v Petržalke na Antolskej:
https://www.zzz.sk/zariadenie/1441-detska-psych... - tam by mala byť starostlivosť uhrádzaná poisťovňou (ak však ešte bude brať z Vašej poisťovne, príp. či má ešte voľné kapacity). Ak by nemala voľné kapacity, rovno sa pýtajte, či vie o niekom voľnom. Ak budete tak milá, dajte mi vedieť, ak by ste tam volali, či prijímajú nových pacientov do starostlivosti.
Na Strečnianskej je vraj detská psychologička, tam môžete skúsiť.
Ďalšou možnosťou je hľadať niekoho na priamu platbu, tam však závisí, či môže byť len Petržalka, alebo aj iné m.č.

susan007
27. aug 2021

@gubiko ok dakujem skusim dam vediet😉

susan007
27. aug 2021

@susan007 sme z petrzalky

dankatomi
21. sep 2021

@gubiko dobrý deň, našla som si túto diskusiu,a chcem sa Vás spýtať,ci na to Petržalské centrum môžem volat aj pre predškoláka,5r.chlapec napíšem Vám správu ak môžem ďakujem zatiaľ

rizoto1234
9. apr 2024

@susan007 dobrý deň,mám podobný problém so synom, ako ste sa pohli ďalej.bjdem rada ak sa mi ozvite katkatrepacova@gmail.com
Ďakujem