Náhodou ma kontaktovala jedna pani zamestnaná v detskom domove,zháňajú pre deti karnevalove masky,karneval bude po sezone,vtedy sú masky lacnejšie a zhaňajú si ich sami zamestnanci pre tie deti, buď ich "vyžobrú" alebo zaplatia zo svojho: Tak mi napadlo aj tu napísať,ak by niekto mal masku a bol ochotný darovať,tak by im to veľmi pomohlo,napíšte mi IP a dám kontakt. Tie masky sa tam dedia,deti si ich požičiavajú a menia,takže neposlúžia len raz a len jednému dieťaťu,je to pre deti 6-18 r. menšie tam nie sú.
A druhá podtéma- ak niečo darujete,tak čo,komu,ako,cudzím či známym...došla mi srdcervúca prosba na sadu farbičiek čo mám v inzerátoch 86ks v balení,že nech darujem,že dieťa nemá a potrebuje..no ak nemá,tak možno by stačili tie 6 či 10 kusové,či len moje darované 86 kusové by stačili, no neviem,možno jej krivdím,ale také čudné to bolo...
@len.petra dotyčná predpokladám že túto stránku ani nepozná,je to moja iniciatíva,len dám kontakt a ak niekto chce darovať tak nech si preveruje, ja som s ňou rozprávala hodnú chvíľu a verím jej,posielala som jednu vec,chcela na dobierku,povedala som,že je to zbytočne drahé pošt. tak potom mi chcela poslať peniaze poštou...že som jej to už poslala a peniaze pýtať nebudem,to pani ani nevie...len je škoda,že už neveríme skoro nikomu a potom by sa možno aj malo a dalo pomôcť a nepomôže sa 😒 tým ale nedávam tuná 100% záruku,že je všetko ok,to ani nemôžem,je na každom ako sa rozhodne,nikoho nenútim 😒
Detske domovy su plne financne pokryte statom, nemaju absolutne problem s potrebami pre deti a zamestnanci urcite nie su odkazany "zobrat" pomôcky.
@pia22 učiteľky či sestričky majú príkaz urobiť karneval...čo ,komu a ako dajú obliecť je na nich, možno majú peniaze,ale sú potrebnejšie na iné veci...moja mama robila v internátnej škole pre nepočujúce deti a ešte si pamätám čo všetko z domu do školy nosila...opakujem-nikoho nenútim darovať
napr. usmev ako dar zverejnuje na svojej fcb stranke ak vznikne takato potreba prevazne ale ide o rodiny s ktorymi pracujeme v ramci terennej socialne prace ... napr. aby neboli deti umiestnene do domova resp. rodiny v ohrozeni...
teraz sme mali poziadavku napr. na zimny overal a rukavice pre jedno trojrocne dievcatko... a kedze to ponahlalo tak som dala mali sme dvojo teda maly .
domovy maju dostatok prostriedkov na to aby zabezpecili detom dostatocnu starostlivost a aby si deti vyrobili masky ... ale druha strana je a poznam to realne ze ci sa k tomu tie deti dostanu... mne sa uz stalo a nie raz ze som platila dievcatu knihu z angliny lebo domov jej to nebol ochotny zaplatit...
ja teda chodim aj do domovov a veci tam nedavam ak uz tak bud osobne tomu dietatu vacsiemu, alebo im kupim sladkost zoberiem niekam a davam skor takto rodinam v nuzdi
@janinah myslím si, že detské domovy si zháňajú potrebné veci inou formou, nie tu na MK.. Preverila by som si ju, nech Ti dá kontaktné údaje a zavolaj do toho DD, či tam skutočne spomínaná osoba pracuje. Aby si nedopadla tak, že pomôžeš v kšeftoch nejakej podvodníčke 😒