Detské kupé vo vlaku Regiojet

tinushka1
9. jan 2018

Ahojte maminky. Cestovali ste už niektorá v detskom kupé v regiojete? Mám 11 mesačnú dcérku a máme cestovať samé dve zo Žiliny do Prahy, co je cesta vyše 5 hodín. Stále sa chce hrať, tak si neviem predstavit, že by sme mali sedieť celý deň čas na sedadle a ja s malou na rukach. Chceme ísť pre to do detského kupé, kde mala môže lozit a hrať sa, avšak je tam napisana veková kategória pre deti od 2 do 6 rokov. Cestovala ste v tom kupé už niekedy s dieťaťom mladším ako 2 roky?
Môžu nás odtiaľ vyhodiť, keď uvidia dieťatko mladšie ako dva roky?? Dakujem za všetky rady 🙂 🙂 🙂

meusicka
9. jan 2018

ahoj, nedavno sme cestovali z Prahy do KE, ja mam sice deti vacsie, ale si myslim, ze problem nebude. dokonca aj vacsie deti sa stale promenadovali po chodbe, a nikto s tym problem nemal, jedine rodicia :-P takze sa zbytocne nestresuj. tych 5 hodin sa sice zda byt vela, ale pokial ti mala troska aj cestou pospi, tak to budete ani sa nenazdas v Prahe.
my ked sme kupovali listok, chceli sme do toho destkeho kupe, ale nam system nedovolil, generoval miesta sam a tak sme sa tam ocitli, neviem ako sa ti podari preklikat sa systemom, mozno aj tak ti priradia miesto automaticky. a kebyze mas pochybnosti, stale mozes zavolat na informacie, poradia ti 😀

zinica
9. jan 2018

Ja by som nešla do toho kúpe z toho dôvodu, že to využívajú deti z celého vlaku ako hernu, takze tam budete mat možno veeelmi malo pokoja a stále plno. A vyhodiť vás isto nevyhodia, ale v pravidlách majú napísané, že upozorňujú, aby si ľudia uvedomili, že je to od 2-6 a podľa toho si robili rezerváciu.

prabinka
9. jan 2018

podľa mňa s tým nebudú mať problém, veď keď sa chce malá hrať tak jej bude lepšie tam kde sa môže aj prejsť a sú tam aj nejaké hračky, poprípade sa tam hrať aj s inými deťmi ale musíš sa aj ty pripraviť na to, že tam nebudete sami takže sa obrniť na celých tých 5 hodín proti kričaniu a plaču :D prinajhoršom si skús napísať mail na zákaznícku podporu do regiojetu 🙂

alami
9. jan 2018

systém ti sice priradí miesta automaticky ale ty si môžeš sedadlo zvoliť iné. Je tam tá možnosť voľby miest.

Inak, v tej najlepšej triede je kúpe len pre 4., miesta dosť, možno je to aj lepšia voľba ako to detské kupé, keďže tam môže byť fakt dosť rušno. Len zas tvoje dieťa či tam nebude rušiť dakeho buisnismana😁 No. Treba si zvazit veru.