Ahojte, od mala az tak macky nemusim. Ale moja svokra ano. Ma ich 4. Mame male 5 mesacne dieta a ja sa necitim u nich dobre. Byvame v byte, oni v dome. Stale ma tam vola a uprimne aj by som isla ale akonahle tam pridem som nervozna z tych maciek su vsade, postel gauc, stolicka stol.. Bojim sa ze vlezu do kocika. Su to velke macky ktore aj odijdu z domu do mesta a vratia sa s potkanom v papuly.. Ked sme tam stale len davam pozor na kocik a ked nahodou odijdem na vc nik na ten kocik nedohliadne. Mam strach co bude ked bude mat rok a viac.. Co s tym? :( aky postoj zaujat, je coho sa bat? Raz som zaspala na gauci a macka na mna skocila to bolo este asi 4 roky spatne. Ma niekto skusenost s niecim takym?
@syslik81 no ved to je to macka, nema co robit na kuchynskej linke ani v kociku.. A uz vobec ked chyta mysi
A je jasne ze ktoma rad macky tak to cele bude obhajovat a kto nie tak nie.. Skor som chcela pocut ine rady nez to ze za cely zivot s stretne este s milionmi bakterii
Mame macku, a tiez mi vadi, ak by bola na linke. Ked sme mali malinke babo, parkrat sa stalo, ze mu vliezla do kociara. Teraz je syn 10 mesacny a su najlepsi kamarati, macka ho respektuje ako nikoho z nas😂 ale teda k cudzim mackam odporucam dieta nepustat vobec. A pri navstevach to proste prekusnut.
mylis sa -ja macky rada nemam .. ale tu moju musim-je moja uz som sa raz rozhodla ju adoptovat tak to spolu dame.. na linku mi nechodi ani na stol .. to uz je na svokre ako to ma-to ta trapit nemusi a ak ti vadi ze lezie do kocika-o com sice pochybujem -tak si nan daj sietku ..
@majlo1234 ved to ze keby to je o navsteve na hodinu dve, lenze k rodicom sa vacsinou chodi na cele dni a tie navstevy pre mna vobec nie su okk. Unavuju ma. A hlavne ten postoj.. Kebyze tam nie som tak je vsetkym jedno.
@syslik81 no napriklad moja sestra chytla na pieskovisku toxoplazmu ked mala 2 roky. A babku ta macka podriapala hned pri oku.. Ako stat sa moze hocico.. Je naivne si mysliet ze nic.. Nepotrebujem drzat dieta do 30 v izolacii ale tiez dodrzujme nejaku hygienu aj ked sme dospely a pristupujeme cistotne aj k dietatu.. Myslim ako kazdy normalny rodic.
Tak nechod ku svokre. Nech chodi ona k tebe.
Môj manžel dostal tiez toxoplazmozu keď ešte býval u rodičov a tiež mali mačku, síce vo vnútri nebola ale pivnica, vonkajšie posedenie, no možností je veľa. Tak sa mu zdurila uzlina na krku, že odstránenie len operačne. Tiež sa mačkám vyhýbame. A nečudujem sa ti, že sa ti to prieči. Bolo by mi to tiež proti srsti😬. Ale poradit ako s tym bojovat ti neporadím. Je to na dlhé lakte.
@maria1989 ano je to riesenie, lenze ako to uz byva zvykom rodicia cakaju ze deti pridu k nim. Ona k nam pride raz za 2tyzdne na 2 hod. Sme v byte a napriklad teraz je tam teplo..
Ahoj, tak s tými mačkami nič neurobíš bohužiaľ. Proste je to jej domov, kde ona má svoje pravidlá.
U nás má mačka odkedy máme dieťa zakázané do izieb, žiaden stôl a ani kuchynská linka a je len vnutri. Samozrejme, že v noci keď sme není pri nej tak si dovolí všade, ale to už ja neovplyvním. A už vôbec by si nedovolila vliezť do kočiara. Nebola ani raz v synovej postieľke jednoducho by som to nerozdychala..
Ja by som zaujala asi rovnaký postoj keby som videla aké tie mačky sú a veru bála by som, že mi na dieťa prenesú nejakú chorobu a vliezť dieťaťu do kočiara je pre mňa strop. Svokra pokiaľ chce vidieť vnuka/vnučku musí pre to tiež niečo spraviť inak by jednoducho vnúčatá nevidala. Bohužiaľ. Ľahostajný postoj = žiadne návštevy.
Mame tiež mačku v byte, síce po nás občas v noci po hodí keď sa chce hrať, ale na stôl a linku nelozi, cize ju vieš oducit aby ti šla do kočíka. Myší nechytá maximálne tak muchy.
Ono ty si zásadne proti mačkam, takže nech by boli akékoľvek by ti to vadilo. Nech teda chodí svokra k vám. Inak moja exsvokra ma tiež mačky a keď sme tam prišli sa hneď zdekovali odkedy dcéra vedela lozit, lebo ich chcela mojkat a oni nechceli
Ty proste neznášaš macky🤷🏽♀️ a asi aj svokru. Ale hold, dieťa netreba drzat v sterilite. Skôr chytí toxo z neumytej zeleniny alebo na piesku, ako od svokrinej macky. Prehnaná čistota deťom škodí. Keby žiješ 100 rokov dozadu, asi tá porazi. Ale práve vtedy deti netrpeli toľko alergiami ako teraz, keď sa všetko dezinfikuje. Sú macky ockovane? Veterinárne ošetrené? Máš usta? Dohodni sa so svokrou úprimne, že vieš, že má svoje macky rada, ale chcela by si, aby nechodili do kočiara. Hádam to bude každý normálny človek rešpektovať
@majlo1234 to nie je až tak na srandu že vliezla do kočíka.... Naša známa pediatricka nás upozornila na mačku a dieťa v kočíku, jej pacientke zomrel partyzdnovy synček lebo ho v kočíku prilahla mačka
@lucia147852 to je asi taky postoj ze pred 100rokmi pouzivali kadibudku a neumyvali si po vc ruky tak to nerobme ani treraz. Ano, a svokra mavne carovnym prutikom a macka spravi co jej povie.. Zila som na dedine a mali sme zvierata, ale oni mali svoje miesto a my svoje. Okrem toho ak sa nahodou nieco stane ja budem musiet chodit po lekaroch, riesit, bat sa, nespat. Nik iny ale ja..
Úplne Váš strach chápem. O chvíľku začne objavovať dieťa svet a chodiť, stačí aby chytilo chvost mačky a tá mu doškriabe oči. Navrhla by som svokre aby chodili na návštevy radšej oni ku Vám.
@diamond007 je to realne ved vazi 2x tolko
@terry2003 vidim to cele na jeden velky konflikt. Aspon keby ich nemala tolko. Je nimi ako posadnuta. Do teraz som ich neriesila, ale cim dalej je to horsie..
Ja Ti uplne rozumiem.Mam u svokrovcov to iste. Macky sa mi hnusia... a ako bonus po navsteve obchodu sa svokorovci ani po 2 rokoch korony nenaucili umyt si ruky a potom chcu chytat babatko....
Moje riesenie:
-iniciativne 4x rocne na moje naklady odcervujem macky
-obmedzenie navstev
-musim upozornovat na umyvanie ruk(=ano zakladna hygiena niektorym nic nehovori)
A teda macky.tieto vonkajsie s pristupom dnu na linke a na nabytku... fuj to je pre mna absolutne NIE. Tu uz jednoducho musis povedat svoj nazor.Drzim palce
Mám to podobne, ja mačky nemusím, svokrovci majú jednu, ale teda starajú sa o ňu príkladne, ani nemôže liezť po stole, dnu už vôbec ju nepustia, ale tiež mi to vadí, keď sa okolo nás motá, a najviac okolo mna, čo to neznášam a malého, ten sa s ňou už ako tak kamaráti, len to nemôžem vidieť ja, lebo hneď mám v hlave hrozné scenáre 🙈najhoršie, že teraz sme stále na terase a macka tiež
@janka_266 och to mate este dobre.. U nas je to podstatne horsie.. Niekedy mam pocit ze az ziarlia ked svokra ma na rukach babatko..
@diamond007 nepisala som, ze to bola sranda. Samozrejme, vzdy je riziko pri spoluziti so zvieratami. Je to na rodicoch, aby si ustrazili dieta aj zviera. Ale zas netreba demonizovat macky.
@majlo1234 hlavne že to dobre dopadlo
Neviem co chces pocut, nemyslim ze tie macky neviem co spravia, na neviem ako to tam celkovo vyzera. Tak bud tam ides a budes to brat ako to je alebo nejdes a vybavene. Moc si nepomozes, je to ich domacnost. Takze len nejak si to ustriehnut v rozumnom ramci a prejst cez to.
@kiki68 ano dobry postrech, tak teda nepojdem a celkom dobre vztahy ktore teraz mame ochabnu.. A nebudeme sa stretavat s jedinou rodinou ktoru mame vo vzdialenosti 200km lebo - macky-... Super riesenie, manzel bude nadseny.. Skor som chcela pocut skusenosti.. No zatial tu bolo viac negativnych nez pozitivnych pribehov.
A co tak pozvat ich k sebe viackrat, aby si o to menej chodila ty k nim? Ja macky milujem, ale chapem aj tych, ktori ich nemusia. Na navsteve len 100% davat pozor na dieta, nech ta vystrieda manzel, kym si na wc. Castejsie si umyvat ruky, ked ste tam. Inak je mala sanca, ze takto toxo chyti dieta od macky. Ja som vyrastala odmalicka s dedinskymi mackami, jeden cas sme ich mali cez 10 🙈a toxu som nechytila este, nemam ani protilatky na to.
Dakujem za rady, ono ano realne ako kazda matka tak aj ja sa bojim o svoje dieta, kazda sa mozno boji niecoho ineho ja mam zly pocit z toho, lebo vidim ako sa tie macky dokazu medzi sebou byt, skakat 2 metre a z kludneho postoju. Proste nedoverujem ich pohladu. Ide mi skor o to ze keby macky neboli tak by sme sa tam s manzelom mozno aj nastahovali. Lenze takto je to zacarovany kruh. Vydrzime tu tak 3 hodiny. Ja nemam silu to riesit. A keby som povedala nahlas co si o tych mackach myslim tak asi mojho manzela vydedi.. Ale vazne bol by to konflikt, nepochopila by to lebo vidim to uz na tom ked jej moj manzel, jej syn nieco povie k tejto teme a to este hovori opatrne a velmi nepochodi. K nam ich volam stale ale ona vzdy povie pridte vy k nam na zahradu, ved vonku si polezis na deke.. A ja uz nikdy nedopoviem no nepolezim aj keby som chcela lebo hned cezomna preskakuje 12kg macka.. :(
Urcite sa tam nestahujte, lebo mackarov neprerobis na nemackarov. Casom by vznikali konflikty. Takto navstevami si zvyknete. Hoci to je taky problem macky proste zavriet v nejakej izbe, ked ste tam? Ako keby sa niekto od nas boji, tak to riesim. Zase nemozem cakat, ze kazdy ma rad mojho psa, ci macku. Ja toto zase chapem
Mne mačky nevadia von ale dnu by som ich nechcela ak už je mačka dnu tak už nech bude len dnu nieže aj aj...mám známu bývajú v dome má dráhu mačku a je len dnu a i na dvor ju nepúšťa...raz som bola s maminou u jedného jej známeho a jeho mačka bola všade linka sporák stôl po za line sa skriebala otras
Moja bývalá svokra mala mačky ktorá chodila dnu aj von častokrát ju nepustila von keď jej trebalo na toaletu lebo bola zaujatá do seriálu jasné mačka sa chystala na koberec ja som u nich prvýkrát chytila mrle fuj viac som tam nešla dnu do domu
zas nebud taka fajnova.. co by sa malo stat? pokial macky neutocia ale su priatelske nestane sa nic. nmoja vyrasta s nasou mackou odmala .. tiez chyta krysy obcas aj holuba dotrepe-je to proste macka... ale je cistotna .. pockaj az das decko na pieskovisko ak vobec naberes odvahu..vies kolko bakterii a spiny je tam? a ked ti zacne vsetko pchat do ust chytat etc... ci ju chces drzat v bubline do 30?