Baby ako fungujete, keď prídete z práce? Venujete sa hneď domácnosti alebo oddychujete? Ja už pol roka neviem fungovať normalne. Som tak veľmi unavená, že hneď ako prídem cca o 15:00-15:30 musím si ísť pospať. Minimálne na hodinu. A to v noci spavam 7,5 hodiny. Ráno už vstavam unavená. Aj keď si naplanujem všetko čo porobim doma, poobede sa na to vykaslem. Dokonca už aj cez víkendy si musím poobede pospať. Vyšetrenia mám v poriadku, začala som brat železo.
no tak ak ti pomaha, ze sa poobede potrebujes prespat tak si kludne oddychni 🙂 ved netreba hned upratovat a obriadovat domacnost 🙂
Predpokladam,že si sama...alebo.iba s priateľom. KEBY Si mala deti, stihneš všetko.
Ak nemas deti, kľudne si pospi, nevidim v tom problem.
Buď Ta tak vyčerpáva práca, alebo málo spíš nezdá sa mi, aby si tak bola unavená.Si anemicka?ak áno tak potom chápem.
Napríklad mne je 7,5 hodiny malo spať a to sa Ti za týždeň nazbiera preto je toľko ľudí na konci týždňa unavených.Stitnu žľazu máš v poriadku?
Keď sa Ti žiada spi, ale hľadaj preco
@luccija áno aj štítnu mám v poriadku. prácu nemám vôbec fyzicky náročnú, skôr psychicky .ešte rozmýšľam či to nie je stravou, celkom nezdravo sa stravujem
@tramtada31 pripadám si potom pohodlná, lenivá, samej sebe mi to vadí
@marika142 ale vieš, nie je normálne takto fungpvat
Psychicky náročná práca je ešte horšia ako fyzicky
ja, keď som unavená viac mi pomôže ísť von či športovať nemám rada späť cez deň som z toho ešte viac unavená.Dopln vitaminy, pitný režim je aj jar ľudia sú po zime viac unavení
A určite strava pravidelna
Tak dnes nespi, keď Ti to vadí🙂keď nemáš deti môžeš si dovoliť byť lenivá, ak by Ti skákali okolo hlavy a chceli ísť von išla by si...
pridem z prace okolo 18tej a ked mam trening ,tak idem este na trening , domov pridem potom medzi 20:00-21:00 a to sa vacinou zmozem max na nakup este a doma len sprcha a jedlo. a v ostatne dni klasika co treba, domace prace, nakup,navarit, prechadzka. a paradoxne ,cim menej mam na robote ,tym viac som unavena :D asi pomaha byt aj zaneprazdnený ale ten sport a priroda/prechadzka nakopne a je to aj fajn psychohygiena.
tak skus spanok postupne zmenit len na take oddychnutie si pri telke alebo pri knihe, neviem, co preferujes. proste si na to stanov nejaky cas a potom sa pusti pomaly do nejakych povinnosti. akoze ano, moze to byt aj stravou a tak celkovo zivotnym stylom. ale postupne pomalicky sa rozbehnes si myslim. len si toho nenaloz odrazu vela, lebo to bude este horsie.
@henrikir ja som si ho skúšala skrátiť len ja sa neviem prebrať.
Taka unava nie je normalna. Urcite by som isla k lekarovi a prebrala to s nim. Moze to byt napr. chronicka borelioza.
Pri psychicky náročnej práci je to normálne. Však chlapi bežne po príchode z práce spia, keď majú náročné rokovanie.
@evabb35 že? A vôbec nemajú výčitky🙂
Autorka, keď spíš, že sa nevieš prebrať tak choď večer skôr spat.Kedy vstávaš?ja som nočný typ ešte večer varím a najradšej by som išla spať okolo polnoci.Ked som vstávala do práce 5:20 a išla spať okolo 22 bolo mi malo ja nie som človek na ranné vstávanie a poobede som si musela na pol hodinu lahnut.Pre mňa by bol ideál na 8-9 hodinu.
@luccija chodím spávať 21:00 a vstávam 4:30. Zaspím pomerne dosť rýchlo.
U mňa záleží kedy prídem z prace a kedy vstávam do prace, keď som unavená a viem. Ze ďalší deň ne vstávam do prace ako dnes o 2 alebo 3 ráno tak si pospím niekedy polhodinku, niekedy hodinku alebo aj dve, kým sa ne zobudím alebo nepríde dieťa domov zo školy,... A keď nemám potrebu si oddýchnuť tak si dám v kľude kávu, niečo spravím, zacvičím so.
Keď je dcéra u otca tak urobím viac v domácnosti alebo si aj všetko pospím si, po cvičím aj upracem... Ono zas keď nie sme toľko doma niet ani co toľko upratovat
tak ja keby som aj chcela, tak si to nemôžem dovoliť, keďže hneď cestou z práce vyzdvihujem deti zo škôlky a školy a keď je pekne, tak ostávame ešte vonku a potom domov učiť sa alebo ideme rovno domov, učiť, chystať večeru, prať... neviem si predstaviť si cez deň ľahnúť... ale tak ja som to nerobila nikdy, keď som aj párkrát mala snahu cez materskú, tak ma akurát hlava rozbolela a v noci som nevedela zaspať...