Stretli ste sa s tým,že si matka píše denník s poskytovaním pomoci?
@jabadabadu dôvody nepoznám,nedávno som sa stretla s touto témou a príde mi to celkom toxické
@jabadabadu tak ma len zaujímalo,či sa s tým niekto aj reálne stretol,prípadne,ako by dospelé deti na to reagovali,keby im matka povedala,že si zapisuje kedy a v akom rozsahu pomohla dcére či synovi napr. so strazenim vnúčat alebo niečo podobné
pre boha to nemyslíš vážne? a to si načo píše? aby im to potom vyčítala alebo aby ju “odškodnili” financne? príde mi to vypočítavé, nič dobre z toho nevzíde
Ja som babka 4 vnucat a to by som mala zapisane uz niekolko zositov 🙉
Ako poznam moju mamu, tak ona je na taketo veci leniva, moja svokra ta nema ten spravny "uctovnicky cit" aby toto robila. V kazdom pripade, dakujem vsetkym hviezdam, ze take cosi v rodine nemame.
nestretla som sa s tým. My sme normálna rodina
Moja svokra to praktizuje 🤭
Nie nestretla som sa s tým... Mam 3 deti, svokra žiaľ nežije a moja mama, keby si taky zošit založí, nema tam co zapísať...
😅😀 toto teda nie, ale staršie ročníky mali zošit, kde sa zapisovalo kto komu s čím pomohol napr pri stavbe domu. Napr Jano pomohol Jožovi pri betónovaní platne 6hodín, tak potom na oplátku zavolali Joža pomôcť s niečím iným, čo ja viem oplechovať strechu. Babky si značili aj výslužky zo svadieb, kto aký dar doniesol 😀 celkom uletené, ale na denník matky pomoci dieťaťu sa to teda ozaj nechytá 😅
A na konci roka je vyhodnotenie? 😁 mama si spocita kolko pomohla Janke a potom Danke, na dalsi rok musi vyrovnat skore, aby to bolo fer.
@34katka34 tak ty možno budeš mať aj nejaký názor na to? Aby si súrodenci nevykrikovali alebo? Bavili ste sa o tom?
Ako u nich to je zvláštne aj v Tom, že si zapisuje aj to čo kúpila pre svojho muža. A v rámci súrodencov, aby mala zapísané, že každému dala rovnako. Na začiatku nášho vzťahu to veľa krát vyťahovala pred svojimi deťmi. Celkovo som s ňou nemala dobrý vzťah,ale popracovali sme na to obe a máme celkom dobrý až si myslím, že nadštandardný vzťah a už dávno nič také nevytiahla. Len hovorí, že keď môže , tak pomôže. Ale stále rovnakým dielom.
@34katka34 tomu asi aj rozumiem,ale keď si niekto zapisuje nehmotné zásluhy,tak to sa mi zdá už moc,obzvlášť,ak sa jedná iba o jedného súrodenca z viac detí,akoby čiernu ovcu rodiny. Všetky ostatné deti žijú s matkou a to čo nežije,ak požiada o nehmotnu pomoc na "zápis"
Mám na myslí denník so záznamom kedy a v akom rozsahu pomohla nejakou činnosťou svojmu dieťaťu? (Už dospelému)