Dekorácia - krstné košieľky a sviečky

djura
29. nov 2020

Ahojte,
Som hrdou krstnou mamtkou troch detí. Problémom je uloženie sviečky a košieľky.
Konečne mám priestor a môžem ich mať na očiach a rada by som sa inšpirovala ak niektorá máte napríklad v hlbokom ráme uložené obe naraz alebo inak?

Ďakujem vopred

hipuska
29. nov 2020

@djura tak to som ešte nepočula, žeby mal dakto vystavené

ada85
29. nov 2020

Švagriná má zarámované iba krstné košieľky svojich detí - každá zvlášť

rosalie1411
29. nov 2020

@djura krstná košieľka a sviečka by mali zostať ako spomienka na krst práve krstenému dieťatku, nie krstným rodičom. Tí majú úlohu dieťaťu pomáhať, aby krstné rúcho dieťaťa ostalo stále čisté a svetlo zo sviece, aby stále horelo, t. J., aby dieťa viedlo správny kresťanský život... O tom totiž úloha krstného rodiča je.. 😊

djura
autor
29. nov 2020

@rosalie1411 no tak poprvé, presne viem aká je moja úloha otom Vás tu určite nebudem oboznamovať.
Za druhé pýtala som sa na uloženie vrámci dekorácie domu.
Ďakujem za názor

djura
autor
29. nov 2020

@ada85 ďakujem asi aj ja to takto urobím myslim že to ostane aj najlepšie uchované kým to bude potrebovať k sobášu ♡

djura
autor
29. nov 2020

@hipuska už som to videla kde -tu a páčil sa mi ten nápad že to nebude schované v krabici 🙂

hipuska
29. nov 2020

@djura nikdy ma to nenapadlo. ja mám v šuplíku

djura
autor
29. nov 2020

@hipuska aj ja som tak mala kym sme byvvali v malom byte, ale treaz sme v dome a priestoru je konecne na taketo pekne veci ♡

hermionia
29. nov 2020

@djura len zo zvedavosti, mozem sa opytat preco nemaju krstne deti svoje krstne kosielky a krstne sviecky?... mozno by bolo pekne darovat to detom na nejake vyrocie krstu/narodenia v spomienkovom kufriku, kde budu aj dalsie malickosti z ich detstva...

djura
autor
29. nov 2020

@hermionia unas sa to takto traduje ze krastny rodicia to uchovavaju po svadbu. Potom krstna mať k sobášu v kostolíku prinesie sviecu a košielku. Prenás to dáva aj logiku že matka cirkevná uchováva rucho a sviecu, veď biologická ma všetko ostatné ♡
A ja s láskou tak isto dovolím krst.rodičom mojích deti aby si to uchovali ♡

mergimar
29. nov 2020

@djura ak pojdu na 1.sv.prijimanie, budu tu sviecu potrebovat

djura
autor
29. nov 2020

@mergimar aj tam samozrejme 😉