Ahojte, pracujem na úrade a tento rok organizujeme Mikuláša, rozhodli sme sa po predchádzajúcich rokoch rozdávať balíčky len deťom, ktoré majú trvalý pobyt v obci. Rozdala som do školy a škôlky žetóny na základe, ktorých im Mikuláš vydá balíček, plus sa vyhlásilo v rozhlase že deti ktoré majú trvalý pobytu v obci a nenavštevuju tu žš alebo mš alebo sú ešte malé si môžu žetón vyzdvihnúť na úrade. No toľko sťažnosti ako za posledné dni som dlho nepočula, veľa rodičov je nespokojných s týmto systémom lebo pozývali na Mikuláša aj bratrancov deti atď. Presne to je dôvod prečo sme to zaviedli takto v dedine máme 430 detí veľa krát sa stalo že sa rozdali balíčky a veľa občanom nezostalo. Chcem sa len spýtať vadil by vám takýto systém? Máte to tak aj vy niekde? Lebo u nás to nemá vôbec pochopenie
Ja by som to riešila tak, že napr kto chce balíček, ma to zahlásiť do 1.12. A prísť zaplatiť. A to je jedno, či dane dieťa je z obce ci nie, či je bratranec alebo kto...
U nás sa robilo vždy tak,že anjel prečíta zoznam detičiek ktorým balíček zabezpečuje obec, detičky jednotlivo či súrodenci spolu pristupujú k Mikulášovi,, bratrancom,, a ostatným ktorí, tu nemajú trvalý pobyt a buď donesú rodičia peniaze alebo hotový balíček. Robíme to tak viac ako 15 rokov. Ale u nás je menej detí
Vlani mala tretina detí ovčie kiahne, tak Mikuláš niesol chorím deťom balíčky domov.
Podľa mňa je to super nápad. Pre bratrancov to môže zorganizovať ich obec. U nás v obci rozdávali minulý rok len tak, a niektoré deti sa otočili aj viac krát ( na drzovku si vymenili bundy, čiapky...) a potom sa niektorým deťom neušlo.
U nás tiež dávajú len deťom s trvalým pobytom
U nás už rozdávajú po domoch a len trvalý pobyt. Tiež niektorí nevedeli, čo od dobroty a boli pre balík v každej obci v okolí. Tento systém so žetónom je fajn
Blbym a neprisposobyvym nevysvetlil! Vy mate takýto systém a bodka. Tu kde žijeme da Mikuláš balíček všetkým deťom, ktoré ku nemu prídu. Ake to je tu!
Treba rešpektovať ako to máte vy a ani by ma nenapadlo vyskakovať!
Za mňa super nápad. Na sťažnosti sa vieš čo mozes😉
je to super a tak by to malo byt a ti co sa stazuju nech si priplatia ak chcu pre viaceryvh, obec sa ma starat o svojich obcanov
u nas je to roky tak ze len deti do 14 rokov a len s TP
To vážne sa ľudia idú takto "pozabíjať" kvôli nejakému Mikulášskemu balíčku? 😀 Že dokonca obehnúť viac obcí ? To už kam sme dospeli 🤦🤦
@jesenzima Dokonca aj na deň detí. Videla som to na vlastné oči, ako mamičky zháňali na Facebooku na takej regionálnej stránke informácie, kde v ktorej obci bude deň detí s programom a potom takto zbierali darčeky. Ja som bola s mojím synom u našich, tam sa to rieši štýlom, že moji rodičia vopred ohlásia, že majú záujem aj za vnuka, ktorý nemá trvalý pobyt v obci a normálne jeho účasť zaplatia. A tak je to správne. A zaviedli to presne kvôli spekulantskym rodičom, lebo bola aj taká akcia, kde bolo pomaly viac cudzích (rozumej nikto ich nepoznal, nevidel, nikdy tam nebývali), ako domácich detí a práve domácim neušlo.
Super nápad, aj ja beriem dieťa na podobnú akciu, hoci balík mám zaplatený. Na verejného Mikuláša v meste kašlem, lebo dokedy sa všetci neprispôsobiví a asociali natlačia dopredu a otočia to pár krát, tak na deti, stojace normálne v rade nezostane.
U nás kto ma zaplatené ZRPŠ... má balíček, dostane od Mikuláša priamo v KD...
@oblecenie99 neviem kde žijete, ale s ničím takým som sa nestretla. Vždy nakúpime presne toľko darčekov koľko je detí či už Mikuláš, deň detí, poukážky na štart do nového školského rok, a darčeky sa odovzdávajú iba im, a keď dieťa nepríde dostne ho neskôr
@katica06 My už v meste, ale naši na dedine, a mali s tým problém. Napr. na deň detí sa objednal kolotoč pre deti z obce, a nahrnuli sa tam spoluobčania s deťmi ešte aj z Maďarska. Jasné, povieš si, že tak je to jedno, aj tak to ide celý deň, no ale po čase to vyzeralo tak, že tie decká z dediny boli vytlačené, resp. rodičia si povedali, že nebudú sa tu pomaly bit o blbé miesto na kolotoči, a pol dňa si tu zábavu užili len tie cudzie. Detto sa tam podávali nejaké hot dogy zadarmo pre decka, nabehli tam aj iné a zrazu sa neušlo všetkým. Mikulášske balíčky detto. Preto zaviedli systém, že ten, kto nie je domáci, môže prísť, ale treba sa ohlásiť vopred a zaplatiť. Aby sa nestalo, že tým z dediny sa neujde.
Tlieskam tvojmu nápadu, tak by to malo byt. U nás chodí Mikuláš po dedine, ide z horného konca na dolny a rozdáva balíky všetkým deťom. Mne sa to nepáči. Ešte mi sesterka povie, že prišli sem lebo u nich starosta nic nerobí. Plus vymenuje kde uz boli na akcii a kde este pojdu. A nakráča si okrem svojich dvoch školáčok aj s malou 5 mesačnou na rukach pre balík (to dieťa z toho balíka nic nezje). A deti na dolnom konci uz nedostali. Takže ešte raz ti poviem, super nápad.
My si nahlasujeme (a platíme) počet balíčkov vopred, v potravinách, ktoré sú v budove Obecného úradu u nás v dedine. Keď nahlásim a zaplatím aj za neterku a synovca, ktorí len prídu ku nám na návštevu, tak aj oni dostanú balíček. Anjel potom číta mená detí, ktoré sú nahlásené a od Mikuláša potom dostávajú balíček.
na východe v 2 rôznych dedinách dostávajú mikulášske balíky iba deti kt v danej obci majú trvalý pobyt.. myslím že obec ide podľa zoznamu nahlásených obyvateľov a chodí k ním domov akože mikuláš a tie balíčky deťom odovzdá
My mame tiež taky systém, či na dni obce alebo napr teraz na Mikuláša. Davaju do schránok pozvánku a plus k tomu lístok na každé dieťa, taky co sa zvykne dávať do tomboly 🙂 neviem tom,žeby sa na to ľudia sťažovali, ved to dava zmysel keďže to ide z peňazí daňových poplatníkov, tj. obyvateľov co bývajú v danej obci
Môžu byť radi že dostanú balíčky ich deti a nie ešte sestrin bratrancov... U nás v dedine to má starosta na háku , na Mikuláša deti nedostávajú nič.
Ďakujem vám za odpovede, no veľa krát padli argumenty typu že ako to majú deťom vysvetliť lebo Mikuláš nerobí rozdiely tak prečo tu bratranec nedostane alebo prečo sa majú preukazovať lístkom keď Mikuláš pozná všetky deti a takéto veci
No u nas sa nahlasi meno a zaplati 5€ ostatne doplati obec takze u vas je to v pohode...
Výborný systém. Vás bratranci a deti koňa brata zaujímať nemusia. A čudujem sa, že sa s nimi doťahujete. Oznam je jasný, len pre deti s trvalým pobytom. Hotovo. Kde majú nahlásený trvalý pobyt, tam nech si idú pre balík.
Ahoj, u nas v obci je to takto, v skolke je plagat ( aj to vyhlasuju niekolkokrat v rozhlase ) kde su nformacie v tomto zneni : rodicia mozu do 1.12.nahlasit deti do urciteho veku na mikulas.balicek na konkretny mail,toto plati pre deti s trval.pobytom v nasej obci. Na mikul.balicek mozu rodicia nahlasit aj deti zijuce mimo obce za polatok 5 eur,ktory je nutne do konkretneho datumu uhradit v obecnej pokladni. Pripadne mozu vopred doniest balicek na obec,oznaceny musi byt menom dietata a balicek mu bude pocaS akcie odovzdany .
Take argumenty maju presne ti vychcanci. Treba povedat ze Mikulas ma pomocnikov a podelil to takto medzi dediny aby sa kazdemu uslo a aby spekulanti nespekulovali. Kks pre cokoladky su schopni sa pobit.
Ja sa skor cudujem tomu ze ludia sa takto strapnuju a obiehaju rodiny po dedinach kvoli mikulaskym balickom 🙄 muz ma 2 deti z prveho manzelstva, tie maju trvaly pobyt u matky a ani ma nenapdlo ich brat na Milulasa u nas v obci, lebo to tak beriem ze kazda obec rata len s detmi v obci… ani som nevedela ze niekde davaju ostatnym. Mam aj dve kamosky starostky mimo nasej obce a tiez chystaju len pre deti z obce…
Super nápad, máme v obci trvalý pobyt a deťom sa pravidelne neujde presne pre tieto dôvody. Aj premýšľam či tam vôbec tento rok pôjdeme lebo vysvetľovať im to stále sa mi nechce a vidieť to sklamanie tiež nie. U nás, keď príde na rozdávanie sladkostí nastade taká davová psychóza že sa obávam, že tie najmenšie deti by tam aj udupali.
u nas to tak byva uz roky. Skolakom rozdala poukazy ucitelka, skolkari ho dostali do skrinky. Ostatne deti si mozu ist zobrat kupon na urad. Mikulas je na podiu, pri nom anjeli - jeden z nich zbiera kupony. Nikto sa nepohorsuje.
Podľa mňa je to super nápad s tými žetónmi 👍