Ahojte 🙂
mamicky tu by som vas poprosila o vase postrehy z vasho bydliska.
Myslim to tak ze napiste kde byvate, co sa vam na Dedine/Meste PACI , co sa vam NEPACI. Ake moznosti tam mate (obchody,skolky, doprava, skoly, zabavne centra a a a 🙂 vsetko co vas napadne napiste tu ...
a ak sa vasa odpoved zacne slovom NEPACI 🙂 tak potom kde by ste chceli zit ( v ramci SK ) a preco 🙂
dakujem za pismenka 🙂 tesim sa na ne
Senec aj paci aj nepaci. Na to ze je to okresne mesto tak zdravotnictvo zanedbane, nedostatok skolok a kruzkov pre deti, so vsetkym sa musime trepat do BA a daleko od rodiny. Predtym som byvala 10 rokov v BA, to bolo OK inak som povodom z Povazskej Bystrice a tam by som aj chcela zit ale bohuzial tam nie je praca :(
@lubka123456 dakujem za pismenka :-O a ja som si prave myslela ze SENEC je uplne v poho ze clovek nemusi z tade ani MIMO ist ... tie skolky ma sokli ... aj kruzky ... hmm
Ja som zo senca a velmi sa mi tu paci.. su tu skoly aj skolky aj jasle, len do tych statnych sa tazsie dostat, ale to si myslim ze s tym je teraz problem vo viacerych mestach, je tu aj ZUS-ka, cize tanec, malovanie ci hra na nejaky nastroj pre dieta si myslim nie je problem.. a su tu aj take kluby pre mamicky s detickami ci ako to nazvat.. a zdravotnitctvo, no mame tu starsiu polikliniku, co je nic moc, ale su tu odborne ambulancie, takze nechodievam do ineho mesta, len ked treba s malou na kramare, pre deti su tu myslim len obvodny lekary.. no a inak je tu velmi pekne, pesia zona, slnecne jazera, amfiteater, detske ihriska, v lete mam pocit ako na dovolenke 😉 .. takze za mna Senec super.. este co ie trosku problem je cestovanie do ba za pracou, tak su hrozne zapchy, ale to je tak zo vsetkych smerov do bratislavy, tak s tym treba pocitat.. ☺
Na klasickej slovenskej dedine som vyrastala, žila tam 24 rokov a stačilo. Čo sa mi nepáčilo? Hlavne nuda, nie moc dobrí susedia, ktorí sa do všetkého starajú k záhrade som vzťah nemala, strašne veľa roboty okolo domu, kosenie pozemku, vysoké náklady nielen na dom samotný, ale aj na dopravu a v konečnom dôsledku sme sa tam aj tak chodili len vyspať. Bývali sme v peknom prostredí, medzi lesmi, aj dedina vcelku dobre vybavená.
Teraz bývam v malom meste (cca. 15000 obyvateľov) a paráda. Máme tu ticho, do prírody vcelku blízko, všetko poruke, obchody na bežné nákupy aj lekára, obaja tu máme prácu, deti nejaké tie krúžky. Bývame v tichšej zóne, dokonca máme dvor, takže ideálne.
Tak ti napisem. Byvam v BA a som spoko. Byvam v Dubravke, takze ja ako mamina mam vsetko na dosah 10-15 minut - lekari, detske centra, obchody vsetky, ihriska, les, kupko. Do centra to mam asi 20 min rlektrickou ale teraz nemam dovod sa tam trepat. Za mna super, ak sa niekto rozhodne pre BA ja osobne by som volila casti Dubravka, Ruzinov alebo Petrzka s ohladom na dobre stvrte. Neodporucam satelitne mestecka dookola BA, aj tak vsetci dochadzaju a vozia deti do BA, aj ked sa tvaria tie mestecka a dedinky ze maju vsetko, aj tak vsetci nakupuju v hypermarketoch v BA 😉
No a prace je tu viac, samozrejme podla toho co clovek robi. Pri nizsich postoch treba ratat, ze ano, clovek zarobi par stoviek naviac ale zivot v BA je neporovnatelne drahsi ako ine casti SVK 🙂
Staci? 😀 a dufam, ze dostanem za toto aspon srdiecko :-P
@alienka000 staci a dostanes :-* a nie len jedno
@mells potom ta cakam na kavu!
Ja som uz zila kadekde,odporucam male mesto s dobrou vybavenostou alebo dedinu blizko velkeho mesta
Ja byvam na dedine na dome.byvame v slepej ulici a je to super.v dedine mame vsetko,a na vacsie nakupy raz za mesiac chodim do Sale co je od nas 15-20 min.cesty autom. S kruzkami je to tu o nicom,a urcite v meste je viac vyuzitia,ale mne sa tento klud paci
myjavske kopanice- dedina niekolko sto ludi. Sme krasne v prirode, nemusim sa bat ked deti vybehnu na cestu, lebo tu skoro ziadne auta nechodia (sme na bocnej ceste). Dobry susedia, s kazdym sa tu da pokecat, pristavit sa... Deti mozu byt vonku cely den na dvore. Ticho, len vtaciky stebocu a bezny dedinsky hluk (vikendove kosenie...)
nevyhody. nie je skolka, urad, posta, obchod len malicky... ale kedze manzel pracuje v meste, da sa vsetko vybavit.
menej potencialnych kamosov pre deti, ale niekto sa vzdy najde, sice starsi, mladsi...
horsia dochadzka autobusom. Povedala by som, ze 2 auta v rodine sa uzivia🙂
zime odhrnanie snehu ie je prilis spolahlive, ani celkovo prijazdova cesta nic moc.
ale nemenila by som teraz urcite
@klaudialip dakujem 🙂 ...no my sme zatuzili po zahradke .... ale ako pises taka slepa ulica musi byt fajn pre maminky s detickami 🙂
@zdena12345 to znie uplne ako raj na zemy 🙂 ... krasa ... take ticho si predstavujem aj jaaaa ... uz mam plne zuby kralikarni 🙂 kde zijem teraz natlacena ..dakujem za pismenka
POVODNE som pri zakladani tejto temy nemyslela porovanania DEDINY vs. MESTO ... bo ja mam jasne ze MESTO uz nie 🙂 skor som chcela spoznat prostrednictvom VAS 🙂 vase Mestecka a Dedinky kde zijete 🙂 ... hlavne tie PRE a PROTI ... nakolko hladam miesto pre nas 🙂 kde by sme zakotvyli ... a uz verim ze navzdy
Tak to porovnat neviem na dedine som nezila, ale pre mna by bolo idealne: mensi domcek v meste v tichej casti 😉
je mnozstvo krasny dediniek. Ale my sme sa nakoniec rozhodli pre mesto. iste obdobie som byvala na dedine a velmi rada na tie casy spominam. Bol to uplne iny svet a na vychovu deti je dedina ako stvorena. Casto sme chodili po horach ked sme nemali babo a najviac ma fascinuju lazy, byvat niekde pod kopcom musi byt skvele
@mells no aj my mame zahradu a dvor.a to je najlepsie.kolkokrat potrebujem daco urobit tak ich dam na dvor nech sa hraju.a kedze tam mame piesok trampolinu a smyklavku a kopu motoriek a co ja viem coho este, sa zabavia.
Lucenec nepaci. Malo prac. miest. Zila by som v Ba a okolie. Viac moznosti ale aj ruch vacsi tak mozno neaka dedinka nedaleko Ba.