Umrel mi otec. Ešte minulý rok. Mal jednu sestru ktorá má dvoch synov. Moji bratranci. Náš dedo si raz ešte keď sme boli deti veľmi malé deti to mi vravela moja mamka , zavolal svoju dcéru a svojho syna, môjho otca k sebe a povedal im. Ty dcéra budeš mať tento Náš byt plus záhradu v istej dobrej lokalite so záhradnym domom. Môjmu otcovi povedal, ty budeš mať chatu v istej chatovej oblasti, a garáž v našom meste. Od vtedy to tak bolo rozdelene môj otec sa o chatu riadne staral, prerábal tam s mojím manželom. Kľúče mal len on. Staral sa o rodičov, nákup, každý deň tam chodil na kávu, k lekárom snimi. Jeho sestra bola dosť dlho v zahraničí čo je úplne normálne podľa mňa každý chce žiť z niečoho. Keď otec zomrel Dedo mi najprv tvrdil že chata je moja že máme sa s manzelom starať tak ako sa staral otec. Na druhý deň keď som šla k nim dohadovať nejaké veci po pohrebe už...dedo mi oznámil že chce dať chatu svojej dcére. Neviem či je vhodné ešte podotknúť že som adoptovana v tejto rodine od bábätka. Aj keď ma to veľmi mrzelo, keďže dedo nikdy ani na svoju dcéru ani na môjho otca nič neprepisal bola to len slovná dohoda v rodine odovzdala som mu kľúče.
Moja mamka to prežíva celé horšie ako ja, ta jeho sestra nás stále volá na návštevu aj moju mamku no mamka tam nechce ísť tvrdí že má odpísali ako vnučku. Ja mám podobný názor. No nechcem si špiniť dušu s hnevom načo? Čo nebolo nikdy moje....tetu mám rada, aj bratrancov. Je mi ľúto že sa to takto stalo a myslíš si že teta na tom.mala svoj podiel viny mohla predsa dedovi aspoň povedať dedo ale tvoj syn mal dcéru vnúčatá treba to nechať im...
A k dnu...dnes sa mi snívalo že sme sedeli na lúke pred chatou a zrazu vyšiel môj otec z lesa, hovorí manželovi, vstávaj ideme natierať strechu raz dva ..museli sme ho presviedčať že chata už není naša...neveril tomu ..a nakoniec dodal nevylučujem.ze sa to mohlo stať
@tetaandulkova Ďakujem ti za nazor.
Potrebovala som počuť že robím správne že sa nehnevám.
závisi od povahy.... ja by som to asi tak rýchlo "nezožrala" ako ty.... myslím si že po otcovi máš právo dediť len ty. no ale nech sa dedko aj tetka zadrhnú... kašľala by som sa na ich návštevy...
@vanda323 Ďakujem,z môjho pohľadu áno.Ako ženy ti tu budú isto radiť ísť sa poradiť k právnikovi atď atď a vyčítať že ste investovali do niečoho na čo "nemáte na papier", nie každý takúto vec vie prekusnúť. Všetci sme nejaký a mnoho ľudí by túto situáciu riešilo inak a radikálnejšie 🙂 Ja píšem len môj názor a ako by som sa k tomu postavila ja 🙂
@deti95060810 Veď áno...lebo z mojej rodiny teda rodina po mamke mojej je z toho zhrozená ....babka nabáda mamku aby sa šla o Tom porozprávať s dedom že čo prečo sa to takto zvrtlo keď ťa chata bola naša....aj keď bez prepisu ale proste ta teta tam vôbec nechodila nemala k nej žiaden prístup...keď sme oslavovali niečo bola pozvaná samozrejme . Ale chodila som tam ja s rodinou a s ockom....
Len ja nemám čas a ani chuť sa hádať ani špiniť si dušu. Aj keď ma to bolí a viem že aj očká by to bolelo....ale očká mi to už nevráti
@tetaandulkova Určite do toho právnika ťahať nebudem. Akože peniaze ktoré do toho boli investované má nepalia...ocko keď žil ešte bol veľmi hrdý na tu chatu lebo to bol vlastne taký menší domček...kľudne aj na celoročné bývanie. Môj manžel tam spravil s ockom krásnu kúpelku ...voda bola riešená vlastnou studňou takže radosť.
@deti95060810 Po otcovi má právo dediť len ona, lenže ak si čítala všetko, mohla si vyčítať (ak som čítala dobre ja), že chatu nevlastnil na základe žiadneho papiera ani jej otec, bola to len ústna dohoda medzi synom a otcom 🙂 To je o charakteroch čisto táto situácia.
@vanda323 ono sa ti to v dobrom vráti inde, ak si sa k tomu takto teraz postavila, neboj 😉
@tetaandulkova Žiaden majetok mi ho nenahradí, myslela som že časom sa smútok zlepší že prejde do krásnej spomienky na nho. Ale je to horšie chýba mi . Bol to môj kamarát a otec v jednej osobe. Mal taký nadhľad na život , zobudil sa, rozhodol sa idem tam a tam a šiel....
@vanda323 no, takúto osobu ti nenahradí nič a nikto, ja ťa úplne chápem. Ja som prišla o mamku pred 11timi rokmi, a dodnes smútim. A vždy budem. Myslela som si že sa to rokmi upraví ale takáto situácia sa dá len prijať. Ťažšie pochopiť. Nič iné nám neostáva. My sme ostali tu, ešte tu máme nejaké to poslanie, napr. byť pre niekoho anjelom tak ako boli oni pre nás 🙂
@tetaandulkova Mám detičky , teraz čakáme ďalšie mám pre koho žiť ♥️ Ďakujem za povzbudenie
Vieš čo, môj názor nie k snu ale celkovo k situácii, postavila by som sa jej tak isto ako ty. Čo sa stalo, stalo sa. Zamrzí to, to iste, je to jeho rozhodnutie z nejakého presvedčenia, za ktoré bude niesť následky tak isto ako aj my za tie naše... ale načo si špiniť dušu s hnevom, pekne si to napísala 👍 Brala by som to ako skúšku, ktorou som prešla a ktorú som si mala zažiť, lebo mi mala niečo dať 🙂 😉