7,8,10ročné decká dá elektrokolobežkách chodia po chodníkoch
Kedy už začne polícia dávať pokuty rodičom keď kúpia takto malým deťom elektrokolobežku? To už memôže matka ísť s malým škôlkárom ani po chodníku aby sa nebála že jej dieťa zrazí decko nezodpovedných rodičov???!
Ahoj, u nas to bolo otrasne, v meste sa dali elektricke kolobezky pozicat. Boli odstavene na zastavkach, ludia nasadli a isli.potom ich hocikde odparkovali, nechali vykotene na zemi abo aj v rieke ci na strome. Kolkokrat si ich pozicali decka a dve naraz na jednej krizom cez najvacsie krizovatky bez pravidiel. Alebo po chodniku isli cloveka odzadu prevalcovat. Tento rok ich uz zakazali, uz ludia chodia iba na svojich sukromnych a tych je ovela menej. Na svojich ludia jazdia uz zodpovednejsie ako na pozicanych, no aj tak sa najdu taki, co nedbaju na pravidla. Clovek aby bol stale v pozore,.odkial ktosi vyleti
Na toto lahka odpoved pre Slovakov. Pokial nepozabijaju par ludi a nepomrie ich par.
Potom mozno sa to nejak bude riesit... Bohuzial.
Vyskusat hrat akoze mas turetov syndtom. Vzdy ked pojde nejaka taka mamuska po chodniku s dietatom na ekektrokolobezke. Jednu jej plesti, vynadaj a chod dalej 😁. Tu pomoze len sebajusticia. Mas zo pobcelom sveteca co cakas od deti, ked uz dospeli su debilni a absentuje zdravy sedliacky rozum?
Dospela zena cca 30rocna a viezla na tej kolobezke este aj psa...som myslela ze odpadnem ze take nieco niekoho napadne.
Ja neviem, o akom meste/dedine sa bavíme, ale ja v Nitre stretávam tie kolobežky asi iba na chodníku. Po ceste neviem, či som ich videla. (u nás v dedine je to tak pol na pol).
A bežne aj dvoch ľudí na jednej kolobežke. V prípade detí, neviem, či som aj troch nevidela naraz na jednej elektrokolobežke.
Niektoré krajiny už majú povinnosť mať pre určité typy elektrokolobežiek povinné poistenie a vďaka EÚ to čoskoro bude platiť aj pre Slovensko. Zatiaľ sú tam dosť benevolentné limity pre rýchlosť (tuším nad 25km/h) a váhu, ale myslím, že je len otázkou času, kedy sa tie limity posunú nižšie a keď poisťovne (a poškodení) budú po takýchto kaskadéroch žiadal uhradenie škôd.
@sheila121 v zdravom tele zdravý duch. Presne tak. Koľkokrát mi príde vtipné a zaujímavé, že 60-70 roční dedkovia a babky sa terigaju poctivo na bicykli, šlapu hore kopcom, a mladí ľudia so zdravými nohami okolo nich na ele. kolobežkách .... Veľmi pohodlná a lenivá generácia vyrastá ...
@unicornlady tak na chodníku aj ja. Hlavne keď idú decká z gympla z Klokočiny . Dvaja na jednej a rúti sa to dolu kopcom. Otáča sa to, nepozerá pred seba.
@janetinka27 u nas sa tiez poziciavaju kolobezky...a neznasam ked to niekto necha lezat na chodniku a lezi to tam aj 3 tyzdne uzkom chodniku a neda sa prejst po nom. Po parku na tom mlady lietaju ako blazni
Keby len po chodníkoch. Mne minule vybehol rovno z chodníka na cestu pubertak s mladším súrodencom vpredu, išli rovno zo škôlky 🤦♀️ jaaaa bych to bila a zacala rodičmi.
No ja už takto, preč 2 týždňami mi do karicky z malu napálil tínedžer na bicykli na chodníku v zákrute z kopca, nemal šancí vidieť ledva brzdil malej ostali len oskrete nohy chvalabohu viac nestihol,, odvtedy kolobežkar, cyklista na chodníku nech sa páči nech zlezie a môže ísť ja sa obzerať stále nebudem aby som sa na chodníku bála ísť peši,, písala som na mesto žiadna odpoved
@aandrea9 no tu takého tínedžera na kolobežke zrazilo auto, v protismere a letel,, no nepoucil sa už lieta zase
Neznášam tie kolobežky, chvala bohu nemám žiadnu osobnú skúsenosť, ale ja by som dala zákaz v pešej zóne a po chodníkoch viesť sa na kolobežke, tak isto na bycikli, lebo keď idem s deťmi na prechádzku a aby som stále pozerala či niekde nevyletí blázon na kolobežke, bycikli je na palicu...
@oonnaganamakusai utiekol mala som ruku nachystanu no nakoniec by on udal mňa že som mu treskla
No keby len deti, nebezpecnejsi su tinedzeri a dospeli, co sa rutia 30km rychlostou… po chodniku.