Dcére odmietli dať v reštaurácií detské menu

22. mar 2022

Dobrý deň,
stretli ste sa niekedy s tým, že vám odmietli dať v reštaurácii detské menu?! Včera sme boli na rodinnom obede a 13 ročná dcéra si vybrala položku z detského menu, nezjedla by normálnu porciu čo sa týka veľkosti a ani zloženia, pretože mám pocit že ňou trieska puberta, lebo zje možno 3 jedlá dookola, horšie ako škôlkar. Čašník nám povedal, že to majú zakázané, lebo by na detských jedlách prerobili a keď ich vydajú, tak rátajú s tým, že sa im to zaplatí na dospelých a on by mal problémy, keby v podstate dospelému prinesie detskú porciu. Do akého veku v reštauráciách rátajú, že je osoba dieťaťom? A môžu vôbec odmietnuť vydať nejaké jedlo z menu, keď ho majú?Samozrejme nepôjdem sa teraz spätne sťažovať, ale zaujíma ma to do budúcnosti.

anjelicek26
22. mar 2022

Detske menu je prakticky pre deti do 6 rokov... ale nikdy nemali problem dat polovicnu porciu s dospelackeho menu, nabuduce treba pytat tak... chodime sa najest kade-tade dost casto. Pre 13 rocnu je to detske menu fakt zvlastne objednat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zivotgombicka
22. mar 2022

Tak s tým som sa ešte nestretla, že by niekde mali problém dať detské menu väčšiemu dieťaťu, moja sestra je dospelá a občas si v reštike dá detské menu, lebo má veľmi obmedzený jedálniček a doteraz s tým nikdy nemali problém 😅 aj ja som si minule v Ikei objednala detské menu (nevšimla som si na tej obrazovke tú ikonku, čo napovedá, že ide o detské menu), pani sa síce tvárila trochu zvláštne, keď mi nakladala tých päť nugetiek na ilustrovaný tanier, ale nič nepovedala 😂

nely1704
22. mar 2022

Pár krát som si už objednala detské menu aj ja... Ale teraz je na tom u nás gastro asi biedne po tých dvoch rokoch ... Takže trochu to aj chápem

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselo_neveselo
22. mar 2022

u nas je castokrat aj napisane, ze detske nemu je pre deti do 12r, takze asi sa to lisi. Ale nemali by mat problem dat polovicnu dospelacku porciu za (tusim) 75% ceny.

lilyianka
22. mar 2022

Ak to ma reštaurácia v ponuke,nemal by byt problém to vydať. My sme teraz boli v restike a tam si 18r synovec vypýtal detské menu 🤦‍♀️ ale priniesli. Síce nám bolo trápne, ale to je vedľajšie.
Predsa za detskú porciu sa ráta 75% z ceny, čiže majú to nastavené tak,aby na tom zarobili

petamich
22. mar 2022

bezne si davam detske menu ak chcem, aby mi zostalo miesto na polievku/predjedlo alebo dezert a nikto sa doteraz nad tym nepozastavil 🤷‍♀️ bud maju mat napisane do kolko rokov ho predavaju alebo si nan dat taku cenu, aby sa im to oplatilo, nechapem

jaroe
22. mar 2022

To by mi ani nenapadlo, že dospelému resp. staršiemu dietatu nepredajú detskú porciu, ktorá je normálne v menu. Veď tu cenu majú nastavenú na dané množstvo jedla. A že by prerobili tiež nemá logiku. Veď to staršie dieťa pokiaľ nie je hladné, si môže aj neobjednať na jedenie nič, resp. len pitie, prípadne si zobnut z rodičovského taniera...potom sa im to akože oplatí?

heln
22. mar 2022

ahoj, podla mna bol casnik obycajny pako, ked maju nieco v ponuke a ty si to objednas, tak ti to maju doniest, teba ako zakaznika to nemusi zaujimat ci na tom prerobia a ci im to sef zakazal, je to ich interna vec. ked , tak mal jednoducho povedat ze nemaju a hotovo. tento casnik si neuvedomil, ze ked budu ludia spokojni, tak sa budu vracat a ze si treba vychovat detskeho zakaznika, ze si bude pamatat ako sa tam dobre najedol ako dieta, na tom funguje aj mcdonald.

helena1982
22. mar 2022

ano stretla a vzala som to v pohode, nie v kazdej restauracii proste ponukaju detske menu, ked tak ich maju vypisane v jedalnom listku, no ci by ti aj dali menej, hold musela by si zaplatiti ako za normalnu porciu

mamamasama
22. mar 2022

Ja si tiez dávam detské menu a nikdy to nikoho netrápilo... Dvihla by som sa a šla sa najesť niekam inam...

kpecnova
22. mar 2022

Toto je uplna kravina a poslala by som tam SOI. Detska porcia je mensia gramaz a zodpovedajuca cena, ale nema to nic s vekom preboha. Ja ako dospela predsa tiez mozem prist do restauracie a objedant si detsku porciu, a nikoho nie je nic do toho preco to prave robim. Toto je na pokutu.

katulienkax
22. mar 2022

no do kelu, detske menu ked je polozka v menu tak ich nema co zaujimat ci si to da dospely alebo dieta. Ved ja mozem kludne prist do restiky iba na 1 kofolu bez jedla

jankka1981
22. mar 2022

Ja som si raz pýtala detské menu pre seba a odmietli mi to dať, že to dávajú iba deťom 🤦🏻‍♀️

makova333
22. mar 2022

V tom momente by som sa zdvihla a odisla do inej restauracie. ad1 ak ho maju v ponuke, moze im byt sumak ci tu porciu zje dospely, tinedzer alebo 3 rocne dieta. ad2 maju mat tak upraveny cennik, aby na detskej porcii neprerabali, lebo nie vzdy sa v restike naje aj dospelak. Ja som si kolkokrat dala len pitie alebo polievku a dietatu, kedze bol cas obeda som zobrala detske menu. ad3 casnik bol absolutne neprofesionalny.

katulienkax
22. mar 2022

@anjelicek26 preco zvlastne, ved su ludia co nemaju radi vela jedla, kludne zeny co malo jedia

h2
22. mar 2022

V tej chvíli by som sa zdvihla, zrušila všetko, čo sme si objednali (ak by sme už mali nejaké nápoje, tak, samozrejme, zaplatila) a išli by sme sa najesť inde. Tiež som si už objednala pre seba ako dospelá detské menu, alebo som mala v mladosti chvíľu vegetariánske obdobie a bežne som si objednávala napríklad ryžu a zeleninový šalát.
Ešte aj ten argument, že sa im to neoplatí a že rátajú s tým, že sa im detské menu zaplatí z dospelých, neobstojí. Veď ste tam boli aj vy, rodičia.

lubina
22. mar 2022

nase dceru su tiez v puberte a su to dost slabe "jedacky", my im normalne kupujeme dospelacke jedlo, ale vzdy pytame dva taniere 😉 a este sa nam nestalo, ze by nam to nepriniesli. Pripada mi to cudne, co urobili v restauracii, kde ste boli vy, lebo keby sa to stalo mne, tak nas tam uz viac krat neuvidia.....

niky1234
22. mar 2022

Ja osobne by som sa nehnevala na zmaestnaca ze dodrzuje pravidlo, ale na zamestnavatela ze take vymyslel. Moj nazor je ze ako bolo uz vyssie spomenute pokial to maju v jedalnom listku malo by im byt jedno ci si to da dieta, alebo dospely. Pochybujem za by na tom prerobili zas tolko ludi co si daju dinosaurove nugetky nie je🙂🙂

zafir01
22. mar 2022

Bežné objednávam aj pre seba polovičnu porciu (avšak cenovo v prepočte na jednotky, je drahšie). Lebo nezjem celú porciu.
Pripadne keď nemajú polovičné, ci detské porcie, bez hanby si viem ostatok dat zabaliť domov. Napríklad v nedeľu sme boli na Liptove s deťmi. Za 4 obedy s kávou a nealkom sme platili okolo 60 eur. 4 ročný vie často zjesť pekne porciu, teraz zjedol max 1/3.. No strašne mu to chutilo, aké už nevládal po polievke. Poprosila som čašníčku nech mu to zabrali, a keď sme prišli domov, si zo dojedol. Nebudem riskovať, že sa mi dozvracia v aute.. A teda ani by som nešla odtiaľ a pocitom, že výborne jedlo skončilo v koši, peňaženka ľahšia o cca 10 eur, a moje dieťa o 2 hodiny hladné 😂

flimelka
22. mar 2022

akoze ano uz aj ja som sa stym stretla, ze niekedy bud odmietnu alebo dokonca za nejaku cenu to tam riesili, neviem hold su podniky kde robia obstrukcie.

number19
22. mar 2022

My sme si raz objednali polievku pre dceru (6 rokov), pecene rebra a halusky (obrovske porcie, kazdy balil so sebou) pre mna a muza. S tym ze sme poziadali 3 pribory k hlavnemu, ze si mala po polievke da trosicku halusiek (to sme vedeli, ze detsku porciu po polievke nezvladne), mne to stacilo sa s nou podelit.

Casnik nam odmietol dat 3 pribory k 2 hlavnym jedlam. 🙄
To mi prislo divne, lebo tu nam bezne k jednemu dezertu donesu 3 lyzicky.

Uz sme sa tam nikdy po ceste k nasim nezastavili. Sme pravidelnymi navstevnikmi ineho salasu o 20km dalej. 🙂

h2
22. mar 2022

@number19 To je ale pako! 😡

iwesska
22. mar 2022

Ze dospelemu nemoze vydat detske menu😂Takze 13r.je zrazu dospela,hej? 😂Ale alkohol by jej uz urcite nepredali🙄 Nechapem z akeho titulu by jej to nemal vydat. To sa akoze musis preukazat kartickou poistenca a zdokladovat vek,ked si chces objednat jedlo? 😂 Pomoooc🤦🏻‍♀️😂A ako by mal z toho zle,co si bude niekto kamerovy zaznam pozerat,komu co cez den vydali a kolko mal kto rokov?

alchemilkazltozelena
22. mar 2022

Riadne odveci. Ty môžeš dať to detské menu aj dinosaurovi, im je do toho doslova prd že kto to zje.. Mňa už asi fakt nič neprekvapí na SR.

sissy27
22. mar 2022

väčšinou býva pri tom detskom menu aj uvedený nejaký limit, napr. do 12r. Ja to aj chápem, ak im tam príde partia paničiek na diétke, objednajú si každá detské menu za 5€ a k tomu vodu a budú tam sedieť tri hodiny a zaberať miesto niekomu, kto spraví normálnu tržbu, tak to nie je pre nich rentabilné.
Úprimne, 13r by som už nenechala špekulovať, že chce tri špagety s kečupom a nie plnohodnotné jedlo, je v reštike, tak nech sa chová normálne. Ak je porcia príliš veľká, tak v pohode si dám polovicu rovno zabaliť domov a mám obed do práce alebo večeru.

petkavka
22. mar 2022

Ja chodim do restauracii dost a su 2 typy: 1. detske menu je polovicne a je za cenu cca 75% = tam to daju aj dospelemu 2. detske menu je polovicne a je dotovane z dospelackeho - tam som zazila rozne kombinacie napr. 1detske zadarmo k dvom hlavnym, detske do 6/10 rokov za 50% - ale tam uz skutocne musis byt dieta 🙂 . Takze na zaciatok si vzdy staci precitat podmienky pre detske menu a vyhnut sa nezrovnalostiam, Lebo fakt SA to rozni

snazilka_bio_mamka
22. mar 2022

Ani ja by som nedala detske menu 13 rocnej. Nabuduce si objednajte polovicnu porciu alebo objednajte normalne celu porciu a to co nezje si ohreje na druhy den. Detske menu by som dala max tak do 7 rokov.

luliu
22. mar 2022

@kpecnova toto nie je na SOI, SOI by to absolútne neriešila. Sú to pravidlá danej reštaurácie. Samozrejme by to mali mať uvedené v jedálnom lístku, že také jedno podávajú len deťom do xy veku